My Twitter Feed

17 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μεγάλη φωτιά και στη Ποντοηράκλεια -

Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑΣΕ: Ανακοίνωση για τις εκλογές -

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ομόφωνα στο πλάι εργαζόμενων -

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Πυρκαγιά απείλησε το Χέρσο! -

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Στη θέση του πάντα ο Φλωρίδης -

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

2μερο εργαστήρι γαστρονομίας -

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Ισχυροποιείται ο Κιλκισιακός -

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

“Μια ακόμα σημαντική άνοδος” -

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, από την Τετάρτη 19 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιώντας δράσεις στον χώρο της και μία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν άλλα απαιτείται προεγγραφή στο τηλ. 2343024166. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Τετάρτη 19 Ιουνίου,  11:00-12:00 π.μ.

(Γιορτή Έναρξης)

Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…

Ποιος θα σώσει τη Γνώση φέτος το καλοκαίρι; Σε αυτή την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με συμμάχους τα δέντρα, τα σύννεφα και τη Σελήνη, θα ταξιδέψουμε από τη Γη ως τον ουρανό, θα περιπλανηθούμε μέσα στο σύμπαν και θα κάνουμε τον δικό μας γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη! Μοναδική αποστολή μας η διάσωση της Γνώσης!

Για παιδιά 5-12 ετών. Με προεγγραφή

Παρασκευή 21 Ιουνίου, 10:00 -11:30 π.μ.

Αν ήμουν δέντρο…

Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις;

Με τις Θεανώ Ηλιάδου και Στέλλα Μενεξιά

Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη 25 Ιουνίου , 10:00 -11:30 π.μ.

Συννεφο-ιστορίες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Μήπως έτυχε να δεις κάποιο ψάρι να κολυμπάει ή έναν κροκόδειλο να κάνει ηλιοθεραπεια; Φέτος το καλοκαίρι, εξερευνούμε τον κόσμο των σύννεφων, δημιουργούμε τους δικούς μας συννεφο-ήρωες και φτιάχνουμε συννεφένιες ιστορίες που απλώνονται σαν λευκό πέπλο πάνω από τον ουρανό της βιβλιοθήκης.

Με τις Μαρία Δροσουλάκη και Κωνσταντία Κοζανίτου

Για παιδιά 8- 12 ετών. Με προεγγραφή

Τετάρτη 26 Ιουνίου, 10:00 -11:30 π.μ.

Αν ήμουν δέντρο…

Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις;

Με τις Ελένη Γρομπανοπούλου, Θεανώ Ηλιάδου και Ευαγγελία Καλαϊτζίδου

Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή . Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης.

Πέμπτη 27 Ιουνίου  ,10:00 -11:30 π.μ.

Η επιστήμη είναι παντού!

Μπορείς να πεις με σιγουριά αν το αυγό είναι φρέσκο …πριν το φας; Αν το λεμόνι βυθίζεται ή επιπλέει; Πίσω από κάθε ερώτημα που διατυπώνεις, κάθε παρατήρηση που κάνεις υπάρχει μία επιστημονική απάντηση. Σε αυτό το εργαστήριο θα κάνουμε την αρχή για να αναζητάς την επιστήμη κάθε στιγμή.

Με την Αθηνά Τσέλιου

Για παιδιά 7 – 10 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα 1 Ιουλίου,  10:00 -11:30 π.μ.

Όσα φέρνει ο άνεμος

Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει!

Με την Ευαγγελία Καλαϊτζίδου

Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 3 Ιουλίου, 10:00 -11:30 π.μ

Η καλοσύνη των ανθρώπων

Κάθε εποχή έχει ανθρώπους που εμπνέουν με τις πράξεις τους. Μερικοί αφήνουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Ελάτε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να εμπνευστούμε από τη δράση τους απλώνοντας την προσφορά και την καλοσύνη παντού.

Με τις Θεανώ Ηλιάδου και Μαρία Δροσουλάκη

Για παιδιά 9- 12 χρονών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, 10:30 -12:00 π.μ

Γιορτή Λήξης

Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάζουν το τέλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για την ΚΕ2025.

Για παιδιά 6-12 ετών.

Σχολιάστε