My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Καλοί και κακοί αποστάτες

Του Τάσου Παππά.


Μεσαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας παροτρύνει ψηφοφόρους του κόμματός του, αλλά και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να πιέσουν τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. για να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να ρίξουν την κυβέρνηση. Μάλιστα, για να μην ψάχνουν οι άνθρωποι και χάνουν χρόνο, μοίρασε τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων των… επίορκων βουλευτών. Πού τους βρήκε, είναι ένα ερώτημα.

Η ηγεσία της Δεξιάς δεν αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά του στελέχους της («συμβαίνουν αυτά στις πολιτισμένες δημοκρατικές χώρες» μας είπε ο δράστης και τον επικρότησε ο κ. Κυρανάκης) και αφήνει υπαινιγμούς ότι το μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να «εξαγοράσει» βουλευτές της αντιπολίτευσης, για να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να στηρίξουν την κυβέρνηση στη Βουλή αν χρειαστεί. Δίνοντας άραγε τι; Χρήματα; Υποσχέσεις για ένταξη στις εκλογικές λίστες; Ποιος ξέρει. Οι καταγγέλλοντες δεν νοιάζονται για αποδείξεις. Τι να τις κάνουν; Η δουλειά τους γίνεται με τις ρετσινιές, τη δηλητηριώδη ψιθυρολογία και τις δίκες προθέσεων.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί «κεντροαριστερούς φελλούς» όσους, αν και δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και τον έχουν εγκαλέσει στο παρελθόν για ροπή στον λαϊκισμό, τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και ζητούν να λυθεί επιτέλους ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί το πολιτικό σύστημα και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Πριν από λίγο καιρό παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ρίξει στην κυκλοφορία σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Νέα Δημοκρατία προσπαθούσε να επηρεάσει (με λεφτά; με ταξίματα;) βουλευτές της συμπολίτευσης προκειμένου να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης.

Αποστασία. Μια λέξη με βαρύ φορτίο που παραπέμπει σε μαύρες εποχές. Από την κατάχρηση, αλλά και την επιλεκτική χρήση, τείνει να γίνει ανέκδοτο. Oταν κάποιος βουλευτής φεύγει από ένα κόμμα και έρχεται στο δικό μας, δεν είναι αποστασία, είναι σωστή και γενναία απόφαση (ο τυφλός βρήκε το φως του). Oταν κάποιος βουλευτής εγκαταλείπει την παράταξη με την οποία εξελέγη και προσχωρεί στον αντίπαλο, σίγουρα κάτι ύποπτο έχει προηγηθεί (συναλλαγή, παζάρια, εκβιασμός). Θα είναι αποστάτες λοιπόν οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. και του Ποταμιού αν πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα είναι αποστάτες οι βουλευτές του Ποταμιού που θα ανταποκριθούν στον κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι αποστάτες, κατάπτυστοι, αδίστακτοι γυρολόγοι όσοι προσχώρησαν στην κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά δεν είναι αποστάτες, κατάπτυστοι, αδίστακτοι γυρολόγοι εκείνοι που «ακούμπησαν» τις έδρες τους στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Θα είχε πάντως ενδιαφέρον αν οι ηγεσίες όλων των κομμάτων αποφάσιζαν να μην επικαλεστούν θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιτρέποντας στους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Και ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε αν οι ηγεσίες όλων των κομμάτων συμφωνούσαν να είναι μυστική η ψηφοφορία.

Ανάγωγα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι «το καθεστώς του Μαδούρο είναι παράνομο και οι ΗΠΑ θα εργαστούν εντατικά για να αποκατασταθεί η αληθινή δημοκρατία σε αυτή τη χώρα». Αφού με τις εκλογές δεν μπορούν, με ποιο τρόπο θα αποκαταστήσουν την αληθινή δημοκρατία; Με εισβολή; Με πραξικόπημα; Με δολοφονία; Μήπως μ’ έναν συνδυασμό; Ολα τα έχουν κάνει στο παρελθόν. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε