My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Καλά ο Μπαλτάκος, αλλά…

kouloglou_360x270…οι κασέτες του Κασιδιάρη;

Του Στέλιου Κούλογλου.


O Άρειος Πάγος επέτρεψε την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές και δικαιολογημένα: η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη αποφανθεί για τις εγκληματικές δραστηριότητες των νεοναζί. Αυτό που παραμένει όμως μυστήριο είναι οι κασέτες του Κασιδιάρη, που εξαφανίστηκαν μαζί με τον Μπαλτάκο.

Μετά την δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης και έμπιστο του Α. Σαμαρά που είχε μαγνητοσκοπήσει, το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής απείλησε με νέες κασέτες – βόμβες την κυβέρνηση. Στις συνεντεύξεις του αμέσως μετά το σκάνδαλο, ο κ. Μπαλτάκος παραδέχθηκε πράγματι ότι είχε και άλλες εμπιστευτικές συνομιλίες με τους νεοναζί. Τι άραγε να περιείχαν οι κασέτες;

Στην αγόρευση του στη Βουλή εκείνες τις μέρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης είπε σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά:

«Ο κ. Μπαλτάκος είχε καθημερινές επαφές με Βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, και στο γραφείο του στη Βουλή αλλά και αλλού, και εκβίαζε τη Χρυσή Αυγή με προφυλακίσεις. Τους είχε πει: «Ελάτε να τα βρούμε, γιατί θα προφυλακίσω και τους υπόλοιπους, εκτός αν δεχθείτε να βοηθήσετε ώστε να μην έρθει πρώτη δύναμη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εφόσον βοηθήσετε, δεν θα προφυλακιστείτε οι υπόλοιποι και μετά τις εκλογές θα αποφυλακιστούν οι άλλοι…»

Τους είχε προτείνει ότι με κάποιο τέχνασμα δεν θα κατεβάσει η Χρυσή Αυγή στο νομό Αττικής, στην Α’ Αθηνών, στην Κορινθία και στη Μεσσηνία. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, κ. Πρόεδρε, το γεγονός ότι ο πρώην Βουλευτής (Κορινθίας – ΣΣ) της Χρυσής Αυγής, κ. Ευστάθιος Μπούκουρας, δεν πήγε όπως οι άλλοι στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά τον πήγαν στο Ναύπλιο για να τον – θα μου επιτρέψετε τη λαϊκή έκφραση – ψήσουν, όπως και πράγματι έγινε».

Μετά από ένα μήνα, ο Σ. Παναγούλης ήδη επαληθεύθηκε: ο ανεξάρτητος πλέον Ε.Μπούκουρας πήγε στη Βουλή, έβαλε τα κλάματα δηλώνοντας ότι δεν είναι νεοναζί και εγκληματίας, με αποτέλεσμα στην Κόρινθο η Χρυσή Αυγή κατεβαίνει κουτσουρεμένη. Δεν ξέρουμε φυσικά αν αληθεύει το σύνολο των πληροφοριών Παναγούλη, ιδίως για την… ανήθικη εκλογική πρόταση προς την Χρυσή Αυγή που θα αποτελούσε βόμβα μεγατόνων για την κυβέρνηση.

Αυτά που γνωρίζουμε όμως, είναι ότι ο Κασιδιάρης είχε δημοσιοποιήσει την πρώτη κασέτα όταν η Βουλή συζητούσε την άρση της ασυλίας του, ανοίγοντας τον δρόμο για την προφυλάκιση του. Φαίνεται επίσης ότι η απειλή του έπιασε τόπο: όχι με ευθύνη των ανακριτών, οι φάκελοι της υπόθεσης άργησαν να φτάσουν στην Βουλή με αποτέλεσμα η απόφαση για την πιθανή προφυλάκιση Κασιδιάρη να μετατεθεί για μετά τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή, ο «αντισυστημικός» Κασιδιάρης έχει κάνει γαργάρα τις κασέτες με τις αποκαλύψεις. Οι στενές σχέσεις Μπαλτάκου – Χρυσής Αυγής επίσης εξαφανίστηκαν από τον δημόσιο διάλογο λες και ο Μπαλτάκος δεν υπήρξε ποτέ, ενώ η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Είχε κασέτες ο Κασιδιάρης και γιατί εξαφανίστηκαν; Κανονικά, αν η Χρυσή Αυγή ήθελε να κερδίσει ψήφους από την ΝΔ, θα τις έδινε στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες, αλλά την απάντηση θα μάθουμε πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε