My Twitter Feed

7 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Και όμως υπάρχουν

Του Παντελή Μπουκάλα.


Παρότι είδα το βιντεοσκοπημένο κήρυγμα τρεις-τέσσερις φορές για να πειστώ, ακόμα φοβάμαι ότι κάποιος σατανικός νους αποφάσισε να τρολάρει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Να τον εμφανίσει δηλαδή να αφηγείται σε όσους παρακολουθούσαν τη θεία λειτουργία, στον ναό της του Θεού Σοφίας, μια τηλεφωνική συνομιλία του με «διαπρεπή επιστήμονα» (δεν συγκράτησε το όνομά του), η οποία τον φώτισε στα αστρονομικά ζητήματα, άρα και στα θεολογικά. Ιδού ένα απομαγνητοφωνημένο τμήμα της αφήγησής του:

«Και μου λέει, ορθά κοφτά, δεν υπάρχει άλλος πλανήτης σε όλον αυτόν τον κόσμο τον ουράνιο εκτός από τον πλανήτη που κατοικούμε εμείς και είναι η Γη. Οι καινούργιοι επιστήμονες, οι οποίοι δεν έχουν εκθέσει ακόμα λεπτομέρειες περί αυτού, δεν αποδέχονται όσα ελέχθησαν ότι πήγαν [οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι] εις το φεγγάρι. Ολα αυτά είναι ανυπόστατα και ανύπαρκτα. Μεγάλοι επιστήμονες, που δεν ομιλούν δημόσια για να κάνουν εντύπωση, λένε ότι σε όλο το σύμπαν δεν υπάρχει σαν τη Γη μας. Εγώ δεν θέλω να σας πω πώς πρέπει να σκέπτεται ο καθένας, αλλά πρέπει απλώς να σκεπτόμεθα».

Σωστά. Να σκεφτόμαστε πρέπει. Δηλαδή να μην υπακούμε στο δόγμα «πίστευε και μη ερεύνα», που τόσο πολύ έχει εξυπηρετήσει θρησκείες και αντιδημοκρατικά καθεστώτα. Τον στοχασμό του ιεράρχη πάντως, τ’ ομολογώ, αδυνατώ να τον κατανοήσω. Ενα τηλεφώνημα αγνώστου ήταν αρκετό για να τον πείσει ότι η αποδεδειγμένη αλήθεια για το στερέωμα είναι χονδροειδές ψέμα ή καλοστημένη πλεκτάνη στην οποία συμμετέχουν εκατομμύρια επιστήμονες, ισάριθμοι δημοσιογράφοι, που παραπλανούν το κοινό, και δεκάδες εκατομμύρια εκπαιδευτικοί. Αν ο Γαλιλαίος διέθετε στον καιρό του το ένα χιλιοστό των αποδείξεων που έχουν στη διάθεσή τους σήμερα ακόμα και τα πρωτάκια του Γυμνασίου, θα ’χε γλιτώσει τους μπελάδες.

Στην παλαιοδιαθηκικών ριζών θρησκεία, ο περιούσιος πλανήτης δεν μπορεί παρά να είναι ένας, όπως και ο περιούσιος λαός. Κι ύστερα, αν βρεθούν κι άλλοι πλανήτες κατοικημένοι από νοήμονα όντα, και μάλιστα δίχως το δικό μας σχήμα, πώς θα εφαρμοστεί εκεί το θεϊκό σχέδιο; Επίσης με «ενανθρωπισμό» του Υιού, που όμως θα συντελεστεί με την (άγνωστη) μορφή των εξωγηίνων; Μυστήριο μέγα.

Το Βατικανό, πρωτοπορώντας, έχει ήδη αποδεχτεί την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών. Οι δικοί μας ιεράρχες ίσως σκέφτονται απλούστερα: Εφόσον Ερμής, Αφροδίτη, Αρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας δεν υπάρχουν σαν θεοί, πώς είναι νοητό να υπάρχουν σαν πλανήτες;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε