My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και τώρα…το “Κίνημα του Λαδιού”!

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας, είναι πλέον πασίγνωστη σε Ελλάδα κι εξωτερικό για το “κίνημα της πατάτας” χάρη στο οποίο καταναλωτές προμηθεύτηκαν πατάτες Νευροκοπίου αντί 25 λεπτών το κιλό. Η απήχηση στο κοινό ήταν πέραν των προσδοκιών κι έτσι τώρα η Ομάδα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου καθότι αύριο Σάββατο πρέπει να διανεμηθούν 75 τόνοι πατάτας που παρήγγειλαν 1.100 οικογένειες!

Παράλληλα, όμως, ετοιμάζονται να διανείμουν και μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομάδας, η ζήτηση φαίνεται πως θα κλείσει στα 30 λίτρα ανά καταναλωτή, το οποίο σημαίνει ότι θα διατεθούν περισσότεροι από 30 τόνοι ελαιόλαδου! Ήδη εκατοντάδες παραγωγοί απ` τη Κρήτη έχουν στείλει τις προσφορές τους.

Και δεν είναι μονάχα αυτό. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας εξεκινά μια διεθνή καμπάνια με τον τίτλο «Buy like a Greek», δηλαδή «Αγόρασε όπως οι Έλληνες», με στόχο να πάρει διεθνείς διαστάσεις το θέμα των κερδοσκόπων!

Όμως, η πρωτοβουλία της ΕΟΔνΠ βρίσκει πια μιμητές σε δεκάδες άλλες ομάδες πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι, το μεθεπόμενο Σάββατο τη σκυτάλη παίρνει η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, που θα μοιράσει κι αυτή πατάτες, ενώ ανάλογες δράσεις ετοιμάζονται και στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Αττική και αλλού.

Σχολιάστε