My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Και το ΠΑΣΟΚ Κιλκις εναντια στα μεταλλεια

Με ανακοίνωσή της,  η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ “συντάσσεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας , δηλώνοντας την αντίθεση της στα σχεδία εγκατάστασης μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσίων”. Με την ανακοίνωση αυτή, το ΠΑΣΟΚ προστίθεται στα κόμματα που έχουν ταχθεί εναντίον των μεταλλείων, δηλαδή το ΚΚΕ, την ΣΥΡΙΖΑ, τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και την ΔΗΜΑΡ. Δεν έχουν πάρει θέση ως τώρα, μονάχα τα κόμματα της κεντροδεξιάς, δηλαδή η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η ΔΗΣΥ.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

“Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα του θέματος της εγκατάστασης των μεταλλείων στην περιοχή μας. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για το ζήτημα αυτό, είτε τοπικά, είτε κεντρικά πρέπει να λαμβάνονται έχοντας ως γνώμονα την αρνητική γνώμη που έχει εκφράσει η πλειοψηφία των πολιτών του Νομού Κιλκίς.

Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη στη περιοχή μας μπορεί να έρθει με άλλους τρόπους, χωρίς να επιβαρύνεται περιβαλλοντικά ο τόπος και χωρίς βλαβερές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Για να γίνει αυτό πρέπει οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν και να αποδώσουν ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα βασίζεται σε καινοτόμες  μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και τον πολίτη όπως είναι ο  αγροτουρισμός ,η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η τουριστική αξιοποίηση περιοχών όπως η λίμνη Δοϊράνη και τα ποτάμια Αξιού και Γαλλικού, καθώς και η ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κανείς δεν είναι αντίθετος στην πρόοδο και κανένας δεν είναι αρνητικός σε βήματα που θα οδηγήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν μπορούμε όμως να συνηγορήσουμε σε έναν τρόπο ανάπτυξης για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις ζωές μας, προκαλώντας φθορά στο περιβάλλον και κινδύνους για την υγεία των πολιτών του Νομού.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς συντάσσεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας , δηλώνοντας την αντίθεση της στα σχεδία εγκατάστασης μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσίων.”

Σχολιάστε