My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Σ/Κ: 26 κρούσματα στη Γουμένισσα

Όπως έγινε γνωστό, τα 16 από 26 συνολικά κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν για το νομό Κιλκίς την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ανιχνεύτηκαν στη Γουμένισσα.

Ο εντοπισμός του έγινε από κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας, που σε συνεργασία με την κοινότητα Γουμένισσας πραγματοποίησαν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες από όλο το Δήμο Παιονίας, στο δημοτικό κατάστημα Γουμένισσας.

Το γεγονός ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν από τα τεστ του ΕΟΔΥ, οδηγεί στην βάσιμη εκτίμηση ότι τυχόν διενέργειά τους σε μαζικότερο επίπεδο θα έδινε ασφαλώς μεγαλύτερο αριθμό τους.

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν στη Γουμένισσα το Σαββατοκύριακο ήταν 545, από τα οποία προέκυψαν τα 26 θετικά (σχεδόν το 5%). Συγκεκριμένα, το Σάββατο από τα 209 δείγματα τα 10 ήταν θετικά, ενώ την Κυριακή από τα 336 τα 16 ήταν θετικά.

Ωστόσο, απογοητευτικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν προσήλθαν να κάνουν το τεστ παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Κοινότητας Αστέριου Τάτση.

Οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων covid-19 στη Γουμένισσα και αφορούσαν κυρίως τους εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δημόσιες υπηρεσίες της πόλης καθώς και δημότες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα.

Σχολιάστε