My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Και ιδιώτες στα αντιπλημμυρικά

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θα υλοποιηθούν τα έργα αγροτικών υποδομών και αντιπλημμυρικού χαρακτήρα στην Ελλάδα.

Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Σκρέκας, στα πλαίσια της επίσκεψης στο νομό Κιλκίς, χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Ο κ. Σκρέκας, μαζί με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Γεωργαντά και αυτοδιοικητικούς του νομού Κιλκίς, επισκέφτηκαν το πρωί αγροτικά έργα υποδομών σε Γουμένισσα, Πολύκαστρο, Λίμνη Αρτζάν –Αματόβου, Φράγμα Σελεμλή, Μουριές και Μεταξοχώρι.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη μετέβη στη Γρίβα τη θέση Σελεμλή και το αρδευτικό έργο Αρτζάν Αματόβου, ενώ με το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη τους πρόποδες του όρους Μπέλλες και το Μεταξοχώρι.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, μαζί με τον υφυπουργό κ. Γεωργαντά, τους δημάρχους Παιονίας και Κιλκίς, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

“Τα τελευταία έργα υποδομών που έγιναν στον πρωτογενή τομέα και χρησιμοποιούνται ακόμη, κατασκευάστηκαν πριν 40, 50 και 60 χρόνια. Άρα ότι χρήμα δοθεί για αγροτικές υποδομές, είναι κονδύλια που πιάνουνε τόπο και θα στηρίξουν και τις επόμενες γενιές των γεωργών και των κτηνοτρόφων να είναι ανταγωνιστικοί στο διεθνές περιβάλλον και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που ολοένα και εντείνονται”, τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, εντός των πρώτων δύο μηνών του 2021 θα παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης που προετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου για τη δρομολόγηση των αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων. Κι όσο για τα έργα υποδομής του νομού Κιλκίς, γνωστοποίησε ότι υπάρχει μελέτη από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την επέκταση του δικτύου της λίμνης Ατζάν-Αματόβου. Συμπλήρωσε δε ότι “για όλα τα άλλα έργα στο νομό δεν υπάρχουν μελέτες παρά μόνο μία του 1992 για το Μεταξοχώρι”.

Σχολιάστε