My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Καινοτόμο μηχάνημα απ` τη SANIDAS

Η καινοτόμος εταιρεία του νομού μας, SANIDAS, που εδρεύει στη Γουμένισσα, παρουσίασε ένα νέο μηχάνημα γι` αποτελεσµατική αντιµετώπιση των καλλιεργητικών προβληµάτων, όπως το ξεχορτάριασµα, η καταστροφή των ζιζανίων και το σκάλισµα, η αποτελεσµατικότητα του οποίου δοκιµάστηκε και επιβεβαιώθηκε σε βότανα, αρωµατικά και φαρµακευτικά φυτά.

Δείτε πως παρουσιάζει το νέο καινοτόμο μηχάνημα, η ιστοσελίδα agronews.gr (Γιώργος Ξένος):

Στην πλούσια εξαγωγική δραστηριότητά της προς τις Βαλκανικές χώρες η εταιρεία Sanidas, η οποία διαθέτει µια εµπειρία 28 χρόνων στον αµπελουργικό εξοπλισµό, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε απαιτητικού επαγγελµατία, ήρθε αντιµέτωπη µε τις καλλιέργειες εναλλακτικών όπως και αρωµατικών φυτών.

Ως αποτέλεσµα τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται εντατικά πάνω στους τρόπους καλλιέργειας των βοτάνων, αρωµατικών/φαρµακευτικών φυτών και ειδικών καλλιεργειών και, αναζητώντας παράλληλα τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον, κατασκεύασε το πρώτο της µηχάνηµα σκαλίσµατος γύρω από την περιοχή του φυτού.

Σύµφωνα µε την εταιρεία, η αποτελεσµατικότητα του µηχανήµατός της δοκιµάστηκε και επιβεβαιώθηκε σε βότανα, αρωµατικά και φαρµακευτικά φυτά, όπως λεβάντα, τριαντάφυλλα, µέντα, µαϊντανός, θυµάρι, ρίγανη καθώς και σε άλλες καλλιέργειες όπως, σπαράγγι,  βαµβάκι, καλαµπόκι, ηλιόσπορος, καπνός, κρεµµύδι, ντοµάτα, φασόλια, λάχανο, κολοκύθι, σαλάτα, σέλινο, σόγια, αγκινάρα, ζαχαρότευτλο, φράουλες και σε φυτώρια.
Επίσης, πρέπει να σηµειωθεί ότι η Sanidas, εκτός από το µηχάνηµα σκαλίσµατος, διαθέτει κορυφολόγηση για τριαντάφυλλα, δένδρα καθώς και µηχανή συγκοµιδής.

∆ιατίθεται σε τρεις τύπους
Η µηχανή σκαλίσµατος – καλλιεργητής µε τα περιστρεφόµενα δαχτυλοσκαλιστήρια της εταιρείας Sanidas διατίθεται σε τρεις τύπους: α) Καλλιεργητής SKK µε περιστρεφόµενα δαχτυλοσκαλιστήρια, β) Καλλιεργητής SKKS µε περιστρεφόµενα δαχτυλοσκαλιστήρια και χειροκίνητο τιµόνι και γ) Καλλιεργητής SKKA µε περιστρεφόµενα δαχτυλοσκαλιστήρια και αυτόµατο πιλότο. Για τους τύπους SKKS και SKKA το σκάλισµα γίνεται ακόµα πιο κοντά στο φυτό, ενώ να σηµειωθεί ότι ο καλλιεργητής διατηρείται στην ακριβή θέση, στο κέντρο της σειράς, ακόµη κι αν το έδαφος έχει κλίσεις.

Σε ό,τι αφορά το µοντέλο SKK πρόκειται για έναν καλλιεργητή µε εξειδικευµένα µαχαίρια, ανάλογα µε το είδος καλλιέργειας και το επιθυµητό βάθος σκαλίσµατος, ενώ είναι δυνατή η προσαρµογή του ειδικού µαχαιριού σχήµα-L, για να αποµακρύνει τα ζιζάνια πολύ κοντά στη ρίζα του φυτού. Επίσης διατίθενται σύστηµα προσαρµογής των περιστρεφόµενων δαχτυλοσκαλιστηρίων πάνω στη βάση του καλλιεργητή και σύστηµα οδήγησης σε περίπτωση που θέλουµε να εργαστούµε µε χειροκίνητο τιµόνι και κάθισµα.Για τα δαχτυλοσκαλιστήρια προσφέρονται τέσσερα µεγέθη και δύο τρεις βαθµοί σκληρότητας (βλέπε πίνακα δεξιά).

Το βάρος του µηχανήµατος, το οποίο χρησιµοποιείται περίπου 10 µέρες µετά τη φύτευση, είναι 23 κιλά, συµπεριλαµβανοµένης και της βάσης στήριξης, ενώ το βάθος εργασίας είναι από 2 έως 4 εκατοστά. Η ταχύτητα εργασίας µπορεί να είναι από 4 έως 15 χλµ./ώρα.

Η εταιρεία Sanidas εδρεύει στο Κιλκίς και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 23430/42522.

Σχολιάστε