My Twitter Feed

21 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Καθηγητές: Η μεγάλη επιστροφή!

Με ανακοίνωσή της, η συνδικαλιστική παράταξη των Συνεταιριστικών Εκπαιδευτικών Κινήσεων – Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ) χαιρετίζει την επιστροφή των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

sxoleio-001Το θέμα αφορά άμεσα και το Κιλκίς, καθότι με την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ θα ξαναλειτουργήσουν τμήματα ειδικοτήτων που είχαν καταργηθεί με την λεγόμενη διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ:

«Χαιρετίζουμε την επιστροφή στην εκπαίδευση των συναδέλφων μας, εκπαιδευτικών της ΤΕΕ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, που πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες.

Η λήξη της διαθεσιμότητας και η κατάργηση του ίδιου του βάρβαρου αυτού θεσμού με το νόμο 4325/15 και η επαναφορά των εκπαιδευτικών και των πενήντα ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης, που είχαν καταργηθεί σε μια νύχτα, καθώς και η επαναλειτουργία των τομέων και των ειδικοτήτων υγείας πρόνοιας, αισθητικής-κομμωτικής και εφαρμοσμένων τεχνών οι οποίες με το νόμο 4327/15 προστίθενται στα ΕΠΑΛ, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες νίκες του εκπαιδευτικού κόσμου.

Όλους αυτούς τους 22 μήνες σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων το δίκαιο των αιτημάτων μας, έδινε σε όλους δύναμη κι ελπίδα. Υποδειγματικός αγώνας που συσπείρωσε τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που αυτοοργανώθηκαν με τις συντονιστικές τους επιτροπές σε σταθερή συνεργασία και αλληλοτροφοδότηση με τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ.

Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα αυτό που συνδέθηκε όχι μόνο με τα γενικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών αλλά με τον συνολικό αγώνα του κινήματος ενάντια στις πολιτικές βάρβαρης λιτότητας και περικοπών στα κοινωνικά αγαθά, ΕΕ και ΔΝΤ. Είμαστε περήφανοι γιατί η ομοσπονδία μας στήριξε δυναμικά τους εκπαιδευτικούς σε αυτό, τον πράγματι δύσκολο, αγώνα.

H επιστροφή στα σχολεία των εκπαιδευτικών, μαζί με τους μαθητές τους, αποτελεί σαφώς νίκη του κινήματος και δικαίωση των μαχητικών αγώνων, αλλά δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να υπάρχουν τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο.

Συνεχίζοντας λοιπόν τους αγώνες μας, καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που βίωσαν στη ζωή τους αυτή την απίστευτη βαρβαρότητα, να παραμείνουν ενεργά μέλη του εκπαιδευτικού κινήματος και μέσα από τη λειτουργία των ΕΛΜΕ να μεταλαμπαδεύσουν σε όλους τους συναδέλφους την πολύτιμη εμπειρία των αγώνων που έδωσαν.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα ακόμη μια σειρά από αιτήματα αυτού του αγώνα αλλά και προτάσεις για την αποκατάσταση της ανυπολόγιστης ζημιάς που υπέστη η ΤΕΕ αυτά τα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε:

1. Αναγνώριση του χρόνου της διαθεσιμότητας ως χρόνου δημόσιας, πραγματικής, εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.

2. Καταβολή του 75% του μισθού, για τους 85 εκπαιδευτικούς που είχε σταματήσει παράνομα η μισθοδοσία τους, από 22/3/2014.

3. Να καθοριστούν άμεσα τα νέα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα των ειδικοτήτων που προστίθενται, με το νόμο 4327/2015.

4. Κατά τον καθορισμό των αναθέσεων της διδασκαλίας των μαθημάτων να υπάρξει γενική κατεύθυνση ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν Α΄ ανάθεση όλα τα μαθήματα των οποίων τα αντικείμενα περιλαμβάνονται στα προγράμματα σπουδών των σχολών των οποίων κατέχουν το πτυχίο, που ήταν προσόν διορισμού τους στην εκπαίδευση και Β’ ανάθεση τα υπόλοιπα μαθήματα του τομέα που ανήκει η ειδικότητά τους, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα κενών ή υπεραριθμιών.

5. Να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων, ιδιαίτερα για το σχολικό έτος 2015-16. 6. Να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μην αποκλεισθούν οι εκπαιδευτικοί που επαναφέρονται από τη διαθεσιμότητα, από τη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, που δρομολογείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ….

Σχολιάστε