My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

“Καβουράκια” στο διαγωνισμό Πιροσκί

Στον 12ο διαγωνισμό ΠΙΡΟΣΚΙ που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαϊου 2018 από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς «ΤΟ ΛΑΒΑΣ», συμμετείχε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» με την ομάδα του «ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ».

Μέλη και φίλοι του συλλόγου με μεγάλη προθυμία και με χαμόγελο πρόσφεραν τα ΠΙΡΟΣΚΙ από το περίπτερό τους, συνοδεύοντάς τα με ένα ποτήρι εξαιρετικό κεφίρ προσφορά του φίλου – αρωγού Νάκη Θεοδωρίδη από το Χωρύγι Κιλκίς. Μη λησμονώντας όμως και τον σκοπό του συλλόγου, που είναι η ενημέρωση, διένειμαν στους παρευρισκομένους ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τα οποία επιμελήθηκε ο Ευκαρπιώτης γιατρός, χειρουργός μαστού  στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, Γιώργος Συμπιλίδης.

Μεγάλη ήταν η χαρά όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, όπου νικήτρια ήταν η ομάδα «ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ». Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα μέλη της ομάδας του ΙΕΚ Κιλκίς τα οποία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πέρασαν από τα περίπτερα χαιρετώντας ευγενικά όλους.

Η Γεωργία Κολεσιώτου, επικεφαλής της ομάδας «ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ» συγχαίροντας τους διοργανωτές και ιδιαίτερα την πρόεδρο του συλλόγου «ΤΟ ΛΑΒΑΣ» Μαρία Ευθυμιάδου και τον παπα-Γιάννη Ξενιτίδη που είναι ο εμπνευστής και η ψυχή του διαγωνισμού, τόνισε ότι νικητές είναι όλοι οι διαγωνιζόμενοι, και οι τέσσερις ομάδες –  «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαράντων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλατιανού και το ΙΕΚ Κιλκίς – διότι η προσπάθεια έγινε από όλους και αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε ήταν κοινό, δηλαδή η μετάδοση της ποντιακής παράδοσης μέσα από το ΠΙΡΟΣΚΙ, το οποίο κατόρθωσε να βγει έξω από τα όρια όχι μόνο της Ευκαρπίας αλλά και του νομού Κιλκίς, ώστε φέτος πλήθος τηλεοπτικών μέσων να δείχνει ενδιαφέρον για την προβολή του.

Εύγε στους Ευκαρπιώτες αλλά και…ΜΠΡΑΒΟ στις Ευκαρπιώτισσες!!

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Συγχαίρουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογος Ευκαρπίας «ΤΟ ΛΑΒΑΣ» για την διοργάνωση του12ου διαγωνισμού ΠΙΡΟΣΚΙ στην Ευκαρπία Κιλκίς καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αυτό.

Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με την ομάδα «ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ».

Ευχαριστούμε τις φίλες που με μεράκι ετοίμασαν τα πεντανόστιμα ΠΙΡΟΣΚΙ, τον Νάκη Θεοδωρίδη από το Χωρύγι Κιλκίς για το δροσιστικό ΚΕΦΙΡ, καθώς και όσες και όσους επισκέφτηκαν το περίπτερο της ομάδας μας γευόμενοι τα πιροσκί, αλλά ιδιαίτερα εκείνες και εκείνους που μας ψήφισαν.

Και ας μην ξεχνάμε όλοι μας ότι το ΠΙΡΟΣΚΙ είναι ένα ποντιακό έδεσμα που με τον διαγωνισμό αυτόν συμβάλλει ώστε η διατήρηση της ποντιακής γεύσης να μην περιορίζεται μόνον στους Πόντιους και στην περιοχή των Κρουσίων, αλλά να γίνεται γνωστό μέχρι κα στους Κρητικούς στην περιοχή του Ψηλορείτη.

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς

 

Σχολιάστε