My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κέντρο, το στρατόπεδο Καμπάνη

kazantzidis_soulis-001Το στρατόπεδο Καμπάνη επελέγη ως κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων, λέει σε ανακοίνωσή του ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Σούλης Καζαντζίδης, ζητώντας ταυτόχρονα “διευρυμένη σύσκεψη των τοπικών αρχών” με ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη. 

Ο κ. Καζαντζίδης επικρίνει σφοδρά την κυβέρνηση για την επιλογή που της καταλογίζει, με την ακόλουθη δήλωση:

’Ο νομός Κιλκίς από προσωρινό σταθμό διαμονής των προσφύγων μέχρι την έξοδό τους από τα Σκόπια για την τρομοκρατημένη πλέον Ευρώπη, μετατρέπεται σε αποθήκη δυστυχισμένων ψυχών και μάλιστα ερήμην της  κοινωνίας μας και των τοπικών πολιτικών αρχών.

Τα σοκ διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι μάσκες έπεσαν!

Το περιβόητο εναλλακτικό σχέδιο που αρνήθηκε να αποκαλύψει στους τοπικούς παράγοντες της Παιονίας ο αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στις αρχές της εβδομάδας, στην περίπτωση που στηθεί συρμάτινος τοίχος στα Σκόπια, το ‘’εναλλακτικό σχέδιο’’ κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, φοβίζει για τη μυστικότητά του και δημιουργεί βαθιά ανησυχία για τον ενεργό πλέον ρόλο του νομού μας στο προσφυγικό.

stratopedo-kampani(1)-001Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μου, το Κιλκίς και ειδικότερα το άδειο σήμερα στρατόπεδο Καμπάνη προορίζεται ως χώρος σταθερής φιλοξενίας 5.000 προσφύγων. Μέσα στις επόμενες ημέρες ο επικεφαλής του Γ.Ε.Σ. έρχεται στην πόλη του Κιλκίς για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Καμπάνη για να μετατραπεί σε κέντρο προσφυγικής φιλοξενίας.

Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί της δεύτερης φοράς Αριστερά ξεδιπλώνονται καιρό τώρα, με φήμες, με ψιθύρους και με μισόλογα για hot spots, για κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή μας, σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα που ποτέ δεν ονοματίζονται, και φανερώνουν πόσο τραγικά ανεύθυνη, ασυνεπής και ασυνεχή είναι η μεταναστευτική πολιτική της. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που κυβερνούν δείχνουν και κάτι άλλο, πιο σοβαρό. Ότι δεν υπολογίζουν τους θεσμούς, ότι δε σέβονται τις τοπικές κοινωνίες. Δεν ενημερώνουν, δε μετρούν τις όποιες διαφωνίες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιβάλλουν τις πολιτικές τους ετσιθελικά, αυταρχικά, βιαστικά χωρίς εξηγήσεις.

Αυτή είναι η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ! Δοξάστε την!

Πριν τη ‘’δοξάσουμε’’ όμως πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και να απαιτήσουμε το αυτονόητο: το δικαίωμά μας να γνωρίζουμε τι και πότε θα συμβεί, τι στάση θα κρατήσουμε και το βαθμό ετοιμότητας νομού, αστυνομικών δυνάμεων και στρατού στην προοπτική φιλοξενίας ενός τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων στην πόλη του Κιλκίς. 5.000 φυλακισμένες ψυχές…

Καλώ τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη να συγκαλέσει τάχιστα διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους φορείς, τους βουλευτές του νομού, τους Δημάρχους, την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και τα συνοριακά τμήματα και όλους όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο προσφυγικό για να πάρουμε αποφάσεις. Με ψυχραιμία και σύνεση.

Δε μας ταιριάζει, δε μας αξίζει ο ρόλος του κομπάρσου. Έχουμε χρέος για τον τόπο μας, για τους συμπολίτες μας, για τους πρόσφυγες, να δώσουμε την καλύτερη λύση γιατί εμείς το θέλουμε και όχι γιατί οι άλλοι μας το επιβάλλουν’’.

Σχολιάστε