My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Πραξικόπημα επί της διαδικασίας”

Διαδικαστικό «πραξικόπημα» αντίθετο προς τους δημοκρατικούς κανόνες και την «κουλτούρα» λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τον Νόμο, καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Θεόδωρος Βαφειάδης, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , Π. Θωμαΐδη.

Η επιστολή του κ. Βαφειάδη προς τον πρόεδρο έχει ως εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,

στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς διαπράχθηκε με υπαιτιότητά σας ένα διαδικαστικό «πραξικόπημα» αντίθετο προς τους δημοκρατικούς κανόνες και την «κουλτούρα» λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τον Νόμο.

Στην πρόταση που τέθηκε για αναβολή του συγκεκριμένου θέματος και στην ακολουθήσασα ψηφοφορία, ενώ στην αίθουσα ήταν 39 παρόντες και ψήφισαν 20 υπέρ της αναβολής και 19 κατά, θεωρήσατε ως παρόντα και τον αποχωρήσαντα Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Δημητρίου από τη Μείζονα Αντιπολίτευση με το ανακριβές και προσχηματικό αιτιολογικό ότι δε δήλωσε την αποχώρησή του, άρα θεωρήθηκε παρών και υπερψηφίζων την πρόταση της Διοίκησης για μη αναβολή του θέματος, ενώ περί του αντιθέτου υπάρχει η ρητή μαρτυρία του ιδίου ότι δήλωσε την αποχώρησή του δις, η μαρτυρία της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου αρμόδιας για τα θέματα αυτά περί του αυτού και επιπλέον η τοποθέτηση του επικεφαλής του Συνδυασμού στον οποίο ανήκει του κ. Τονικίδη ότι η παράταξή του τάσσεται υπέρ της αναβολής του θέματος.

Παρεμβαίνοντας εγώ διαδικαστικά ζήτησα τα ονόματα όσων ψήφισαν υπέρ της αναβολής και όσων ψήφισαν κατά της αναβολής και αρνηθήκατε να μου τα δώσετε και όταν ζήτησα η άρνησή σας να καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης και αυτό το απορρίψατε αυθαίρετα και αυταρχικά διαπράττοντας παράβαση καθήκοντος.

Καταγγέλλω και απορρίπτω την παραπάνω συμπεριφορά σας ως μη συνάδουσα με την τιμητική θέση που κατέχετε με κύριο σκοπό να προασπίζετε την ισότιμη μεταχείριση όλων των Δημοτικών Συμβούλων, την ομαλή διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων και την τήρηση των Νόμων και θα την καταγγείλω στα υπερκείμενα Όργανα, όπως επίσης θα καταγγείλω και την νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης, όπως εσείς τη διαμορφώσατε κατά το δοκούν.”

Σχολιάστε