My Twitter Feed

7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από τα 47 κρούσματα σε Κιλκίς -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΚΚΕ: Συναντήσεις για τα σχολεία -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέο βήμα για το Δικαστικό Μέγαρο -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΛΜΕ: Αιτήματα για τα σχολεία -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΛΑΣΥ Παιονίας: Δεν μειώνουν τα τέλη -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζητείται Εσπερινό ΕΠΑΛ Αξιούπολης -

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Για την καθαριότητα στα σχολεία -

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Ομόφωνο “όχι” στα φωτοβολταϊκά -

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Κάλεσμα ΔΑΣ-ΟΤΑ για συλλαλητήριο

Από τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας Δυνάμεις στο Δημόσιο που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα για συμετοχή σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ:

«ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση των συνδικάτων στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021 στην πλατεία ΧΑΝΘ στις 6μ.μ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει για λογαριασμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων να ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζει ακόμα πιο έντονα την επίθεση απέναντι μας.

Η δράση και η πρωτοβουλία του λαού απέναντι στις πυρκαγιές, η παλικαρίσια στάση των υγειονομικών μέσα στην πανδημία και οι αγώνες τους μέσα από τα σωματεία τους, η μαχητική απάντηση της νεολαίας στα σχέδια της κυβέρνησης για υποβάθμιση των σχολείων και των πανεπιστημίων, ένα πράγμα αποδεικνύουν. Ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Σε αυτές τις συνθήκες καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να χτιστεί τείχος απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και να αντεπιτεθούμε, με μαζικούς αγώνες. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Με τη δράση μας να αποδυναμώσουμε τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό μέσα στους χώρους δουλειάς, που καλλιεργεί την αυταπάτη του «κοινωνικού εταιρισμού» και της «υγειούς επιχειρηματικότητας».

Σήμερα που βαδίζουμε στην εποχή του 5G, της ρομποτικής δεν μπορούμε να ανεχτούμε μια χούφτα επιχειρηματίες να ζουν μέσα στη χλιδή και εμείς που με τον κόπο, τον ιδρώτα και την ίδια μας τη ζωή παράγουμε τα πάντα, να ζούμε μια ζωή κόλαση. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!

Συνάδελφοι δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη. Kυβέρνηση και δήμαρχοι έχουν τον ίδιο σχεδιασμό, υλοποιούν την ίδια πολιτική. Σκοπός και στόχος τους είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και παράλληλα η στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υποστελέχωση και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ίδρυση αναπτυξιακών οργανισμών που οδηγούν σε δήμους ΑΕ, κατάργηση ΒΑΕ, κλπ, είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν αν δεν αντιδράσουμε. Μας θέλουν με σκυφτό το κεφάλι. Για αυτούς καλός εργαζόμενος είναι αυτός που δε μιλάει, που δεν συμμετέχει, που δεν διεκδικεί. Για εμάς καλός εργαζόμενος είναι ο οργανωμένος εργαζόμενος.

Συνάδελφοι μπαίνουμε μπροστά

Για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως ο πρόσφατος νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη και ο νόμος για την επικουρική ασφάλιση που τζογάρει τις ασφαλιστικές εισφορές. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες, διεκδικώντας:

– Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

– Σταθερή, μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.

– Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες.

– Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων σε λίγες μέρες.

– Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

– Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Εβδομαδιαία test στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση των συνδικάτων στις 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021 Πλατεία ΧΑΝΘ 6μ.μ.»

Σχολιάστε