My Twitter Feed

4 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Γιορτή Κάστανου με κοσμοπλημμύρα -

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, 2022

“Μας εμπαίζουν-όλοι στην απεργία” -

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, 2022

“Όλοι σε απεργία στις 9 Νοέμβρη” -

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, 2022

Έμποροι: Να παγώσουν αυτοί! -

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, 2022

Κάλεσμα για απεργία της Τετάρτης -

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, 2022

Ομιλία Φραγγίδη στο Κιλκίς για όλα -

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, 2022

“Δεν δίνουν λύσεις για το ΕΣΥ” -

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, 2022

Τιμή στα τρία μαρτυρικά χωριά -

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2022

Κάλεσμα για απεργία της Τετάρτης

Κάλεσμα για κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων με την συμμετοχή όλων στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, απευθύνουν σωματεία και φορείς του Κιλκίς. Ανάλογο κάλεσμα εξέδωσε και η ΔΑΣ ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ στην Πλατεία Ειρήνης, από το Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Κ.Μακεδονίας, το Κλαδικό Σωματείο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, το Κλαδικό Σωματείο Τύπου-Χάρτου Κ. Μακεδονίας, τη Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς και τον Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς (ΟΓΕ).

Το κάλεσμα των φορέων για συμμετοχή στην κινητοποίηση, όπως εγκρίθηκε από τη πρόσφατη σύσκεψης των σωματείων και φορέων, έχει ως εξής:

“Όλοι και Όλες στο Συλλαλητήριο Κατά της Ακρίβειας, την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς στις 6.00 μμ.

Οι εργαζόμενοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής διεκδίκησης γενναίων αυξήσεων στους μισθούς και τα μεροκάματα, απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass.

Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης μας. Γιατί η απληρωσιά, η εποχική εργασία, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα στον νομό μας, οι μαζικές απολύσεις συναδέλφων, όπως αυτές στην Alumil και την Pyramis, δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων πάνω στο δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του Μεσαίωνα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της αναμονής, των ψεύτικών ελπίδων, που μόνο αποτέλεσμα θα έχει το να κερδίσουν κι άλλο χρόνο τα αφεντικά, να εξαπολύσουν νέα, ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας.

Κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης στους επαγγελματίες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους υπέρογκους λογαριασμούς , την αναδουλειά και τον κίνδυνο να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες που από τη μία βιώνουν τις τεράστιες αυξήσεις του κόστους παραγωγής και από την άλλη τις χαμηλές τιμές με τις οποίες οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι αγοράζουν τα προϊόντα τους.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Είναι ώρα, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας. Για αυξήσεις στους μισθούς, για αγαθά-είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ρεύμα φθηνά για τον λαό

Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.

  • Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση στα σχολεία εξαιτίας του ενεργειακού. Να λυθούν τα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών.

  • Άμεση κάλυψη των ελλείψεων στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας με προσλήψεις μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.”

Το κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλοι μας ζούμε μια πραγματικότητα που δεν μας αξίζει.

Μια πραγματικότητα που ο πληθωρισμός καλπάζει με 12% πάνω το Σεπτέμβρη ενώ οι μισθοί μας έχουν χάσει 40% της αξίας τους την τελευταία δεκαετία.

Μια πραγματικότητα που οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα είναι απανωτές και επώδυνες, ενώ το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία και παιδεία αγνοείται.

Μια πραγματικότητα όπου τα σύννεφα πολέμου αυξάνονται και στη γειτονιά μας, ενώ ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε κι αυτούς που μας λένε να κάνουμε υπομονή. Υπομονή για να βγάλουμε το δύσκολο χειμώνα, υπομονή γιατί έχουμε πόλεμο, υπομονή γιατί έχουμε οικονομική κρίση, υπομονή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη, υπομονή μέχρι τις εκλογές.

Η υπομονή τελείωσε. Δεν μπορούμε το 2022 κι ενώ η επιστήμη προοδεύει να σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουμε το θερμοσίφωνα, αν θα ανάψουμε τα φώτα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο. Λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα, καθώς οι έως τώρα κυβερνήσεις προσκυνάνε σα θεούς τους τα κέρδη των επιχειρηματιών, των δεσμεύσεων που έχουν βάλει την υπογραφή τους, προς την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ. Μόνο η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, έδωσε αποτελέσματα. Αυτό μας διδάσκει η πείρα.

— Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 – 2017! Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ – ΔΕ.

— Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών!

— Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων! Καμία απόλυση! Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα, που προσφέρουν την ίδια εργασία και στους ίδιους χώρους δουλειάς τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας!

— Να μην τολμήσουν οι δήμαρχοι να φορτώσουν το λογαριασμό στο λαό, αυξάνοντας τα αντίτιμα σε παιδικούς σταθμούς, πολιτισμό, αθλητισμό, τα δημοτικά τέλη και υποβαθμίζοντας της υπηρεσίες! Κανένας συνάδελφος να μη μείνει ούτε μια μέρα απλήρωτος!

— Καμία ιδιωτικοποίηση! Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός! Έξω οι εργολάβοι!

— Καμία αύξηση ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Παιδικοί σταθμοί ασφαλείς, που θα καλύπτουν το σύνολο των παιδιών, με αποκλειστικά μόνιμο προσωπικό. Άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται.

— 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο! Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ούτε σκέψη για περικοπές στο επίδομα βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας.

— Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Παροχή Γάλακτος και Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται.

— Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

— Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

— Κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

— Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Έχουμε τη δύναμη με αποφασιστικότητα και μαζικότητα να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Το δείχνουν οι νικηφόροι αγώνες στη χώρα μας (COSCO, E-FOOD) αλλά και οι μεγάλες κινητοποιήσεις στην Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και σε άλλες χώρες.

Να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε χώρο δουλειάς για να γίνει η αγανάκτηση, οργανωμένη πάλη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Σχόλια
One Response to “Κάλεσμα για απεργία της Τετάρτης”
  1. Ο/Η Κουραλίδου Παρασκευή λέει:

    Το σχόλιο αυτό απευθύνεται στη ΔΑΣ ΚΙΛΚΙΣ. Αγαπητοί συνάδελφοι γνωρίζετε πολύ καλά ότι 7 εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κιλκίς βρίσκονται εκτός εργασίας, χωρίς εισόδημα εδώ και 14 μήνες λόγω του αντιδημοκρατικού και ναι φασιστικού νόμου 4820 /2021. Επί 14 μήνες περιμένουμε.. Δεν κάνατε ούτε μία αναφορά, δεν επιδιώξατε ούτε μία επικοινωνία με κάποιον από εμάς. Οι συνδικαλιστικές σας ευαισθησίες καθοδηγήθηκαν από το κυβερνητικό αφήγημα; Και η δική μας υπομονή τελείωσε!!!!! Και εμείς ζούμε μία πραγματικότητα που δεν μας αξίζει!!!!! Οργανωμένη πάλη με εξαιρέσεις δεν γίνεται!!!!!!!!

Σχολιάστε