My Twitter Feed

3 Σεπτέμβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να μη χαθεί κι άλλη ευκαιρία» -

Τρίτη, 3 Σεπτέμβριος, 2019

Επίσκεψη κλιμακίου ΝΔ σε Κιλκίς -

Δευτέρα, 2 Σεπτέμβριος, 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντήστε κ. Γεωργαντά -

Δευτέρα, 2 Σεπτέμβριος, 2019

«Αδύνατη η διαβίωση στις σκηνές» -

Δευτέρα, 2 Σεπτέμβριος, 2019

Για έναν μήνα εδώ οι πρόσφυγες -

Δευτέρα, 2 Σεπτέμβριος, 2019

Αιχμή προς τη νέα δημοτική αρχή Κιλκίς -

Δευτέρα, 2 Σεπτέμβριος, 2019

«Μονόδρομος ο Μύλος Σαμαρά» -

Δευτέρα, 2 Σεπτέμβριος, 2019

Τρέξον σο Κιλκίς κι εσύ πα! -

Κυριακή, 1 Σεπτέμβριος, 2019

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για συλλαλητήριο

Με ανακοίνωση-κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 7 Σεπτέμβρη, ώρα 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Η ανακοίνωση και τα αιτήματα της κινητοποίησης:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης που
πραγματοποιούνται από τον πρωθυπουργό, στη Θεσσαλονίκη, η
Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί στο συλλαλητήριο
που διοργανώνεται το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη, ώρα 18:00, στο
Άγαλμα Βενιζέλου.

Διεκδικούμε:

1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών –ναντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων τωνσυντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται
αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, 2 ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

4. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

5. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

6. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

7. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

8. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

9. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Η ΠΟΕΔΗΝ

Συνάδελφοι,

Η Δημόσια Υγεία, η Πρόνοια, το ΕΚΑΒ, συνεχίζουν να υποφέρουν!!!

Την Παρασκευή 6/9/2019 παραμονή της ΔΕΘ οργανώνουμε μεγάλη πανελλαδική πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία θα εκκινήσει 8πμ. από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Προκηρύσσουμε 8ωρη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 6/9/2019 7πμ. έως 3μμ. για τα Σωματεία μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη από όλη την Ελλάδα να διευκολύνουν όσους συναδέλφους και συνδικαλιστικά στελέχη θέλουν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Όπου χρειαστεί καλύπτουμε με κινητοποίηση.

Διεκδικούμε:

Αύξηση της χρηματοδότησης (Μ.Ο. των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

Προσλήψεις προσωπικού (κάλυψη κενών οργανικών θέσεων)

Μονιμοποίηση εκτάκτων

Δωρεάν Δημόσια Υγεία- Πρόνοια για όλους

Αύξηση στους μισθούς

Ένταξη στα ΒΑΕ

Σάββατο 7/9/2019 στα εγκαίνια ΔΕΘ συμμετέχουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα. Συγκέντρωση 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Σχολιάστε