My Twitter Feed

3 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αίας: Στους 16 της χώρας οι Νεάνιδες! -

Κυριακή, 3 Μάρτιος, 2019

«Στο αυλάκι» το νερό από Πάικο -

Σάββατο, 2 Μάρτιος, 2019

Ερώτηση ΚΚΕ για Χειρουργική -

Παρασκευή, 1 Μάρτιος, 2019

ΚΚΕ: Βανδάλισαν τα γραφεία Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

«Επαναλειτουργεί η Χειρουργική» -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

Επίκαιρη ερώτηση για ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

1,7 εκατ. σε αγρότες του Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Ο Πιτσόρλας θα έλθει στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ…

xronopoulos-panagiotis…αυτοδύναμος λαός.

Του Παναγιώτη Χρονόπουλου*

Αυτές οι εκλογές θα ανοίξουν το δρόμο για την επανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας ενός λαόυ, μιας χώρας. Μιας αξιοπρέπειας που βιάστηκε από μια συμμορία που είχε σύμμαχο μια ντόπια ολιγαρχία διαφθοράς και σαπίλας και μειοδότησε για την πατρίδα ρίχνοντάς την στην αρένα για να γίνει το πειραματόζωο της γερμανοκρατούμενης μερκελικής Ευρώπης.

Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν πια διλήμματα. Σπάμε το φόβο, αποτινάσσουμε το ζουρλομανδύα του Βερολίνου.

Ανοίγουμε το δρόμο για την εκδίωξη της τρόικα από την Ελλάδα, την τιμωρία και τον πολιτικό εξοστρακισμό όλου του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης που συνέβαλε καθοριστικά για να φτάσουμε ως εδώ.

Ανοίγουμε το δρόμο για την ανάκτηση της προσωπικής, κοινωνικής και εθνικής αξιοπρέπειας.

Με στόχο να επανενώσουμε μια χώρα και έναν λαό από τα συντρίμια που αφήνει πίσω της η καταστροφική και πολιτικά υπόλογη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μαζι με τα κόμματά τους που επί 40 χρόνια διέλυσαν την ελλάδα.

Στην κατέυθυνση αυτή απαιτείται σοβαρότητα, σεμνότητα και αίσθηση της μεγάλης και ιστορικής ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μοιράσει υποσχέσεις. Θα δεσμευτεί, θα μοιράσει ευθύνη.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για προσωπικές εκφράσεις και πρωτοβουλίες. Για την ανάκτηση της έννοιας συλλογικότητα: στην πολιτική, στην κοινωνία, στην εργασία, στην καθημερινότητα.

Οι συμμαχίες σε αυτήν την κατεύθυνση θα γίνουν με κριτήρια κοινωνκές αναφορές στη βάση της αξιοπιστίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός που θα τον υποστηρίξει ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Κεντρικό ζήτημα είναι η επανασύζευξη της ηθικής με την πολιτική. Δε στεκόμαστε απλά στην εκλογική τακτική

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη τον κοινωνικό και πολιτικό αγώνα για την προετοιμασία με βάσει τη φύση των εξελίξεων στη χώρα.

Η κρίση είναι καθολική και όχι μόνο οικονομική, άρα καθολική θα είναι και η απάντηση.

Αυτό σημαίνει και ηγεμονία. Στη δύσκολη πορεία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος ζητάει τη συμμετοχή του λαού της Ελλάδας για μια ολομέτωπη, αποφασιστική και σφοδρή σύγκρουση με όλο το χθές που οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό και το λαό στην εξαθλίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπιστοσύνη στο σύνολο του Ελληνικού λαού και μαζί με αυτόν θα διαφυλάξει τη φερρεγγυότητα και την αξιοπιστία του. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονίακού μονοδρομου και έπαιξαν ενεργά ρόλο στις μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης δεν μπορεί ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ στην κυβέρνηση της Αριστεράς.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη λαική ετυμηγορία και κριτήριο και η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι άθροισμα ομάδων, παραγόντων με άλλη συμπεριφορά από την απαιτούμενη για την περίοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει όμηρος όσο και να το θέλει το κατεστημένο της χώρας και οι υποτακτικοί  της Μέρκελ, ανθρώπων που αποτελούν συστατικό κομμάτι του καταρρέοντος συστήματος.

Εμπιστευόμαστε το λαό και τον καλούμε να στηρίξει νέα και άφθαρτα πρόσωπα, έτοιμα να προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα, έτοιμα να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη περίοδο., χωρίς ιδιοτέλεια. Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

O κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ  θα αγωνιστεί:

 Για μια μεγάλη νίκη που θα ανοίξει το δρόμο για τη ριζική ανατροπή, αλλά και τη νέα μεταπολίτευση, αυτή τη φορά του λαού.

Μια νίκη με ισχυρό και αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσει καθαρή λύση και δε θα καταστήσει το λαό και την κυβέρνηση του όμηρο συστημικών παραγόντων

Για μια νίκη στην κατεύθυνση διεξόδου της χώρας και όχι συμβιβασμού με τα συστημικά κέντρα, μια λύση που προωθούν αυτή τη στιγμή το σάπιο μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας.

Για το θάρρος εκ νέου απεύθυνσης στο λαό αν επιχειρηθεί η επιβολή με οποιονδήποτε τρόπο τέτοιων λύσεων.

Για την οριστική ρήξη με το καθεστώς αποικίας και εξαθλίωσης

Για το μέλλον της Ελλάδας και των επόμενων γενεών που μόλις ξεκίνησε.

Σε αυτές τις εκλογές όλα έχουν σημασία. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ!

Πάει ο καιρός όπου ένα επιτήδειο μηδενικό απαιτούσε το σεβασμό, επειδή κατάφερε να σκαρφαλώσει σε μια καθέδρα. Όλο και περισσότερο, από δω κι εμπρός, ο διδάσκων θα κρίνεται, ο ηγέτης θα ελέγχεται, ο γονιός θα πρέπει να δείχνεται άξιος της αποστολής του. Η αντίληψη πως έτσι και κατόρθωσες να «φτάσεις» δεν έχεις πια για τίποτα να γνοιαστείς ανήκει στην ιστορία. Ανατέλλει μια εποχή όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα ξέρει πως το δύσκολο δεν είναι ν’ ανέβεις, αλλά να σταθείς. Πως η πολιτεία σου και μόνη θα σε στηρίζει, όχι ο τίτλος.
Α.Τερζάκης

Προφητικό όσο και επίκαιρο, θα συμπλήρωνα: και ο πολιτικός να κρίνεται άξιος εμπιστοσύνης από το λαό.

* Συντονιστής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Σχολιάστε