My Twitter Feed

12 Σεπτέμβριος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναστέλλει η Eldorado Gold -

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος, 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Για πρώτη φορά στη Παιδεία -

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος, 2017

SOS για μικρά ακριτικά χωριά -

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος, 2017

ΚΚΕ – ΠΑΜΕ για νέα σχολική χρονιά -

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος, 2017

Προσφυγικό: Ο στόχος επετεύχθη -

Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος, 2017

Προβλήματα νερού πάλι στο Κιλκίς -

Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος, 2017

Ξεκίνησε η ΝΔ από το Κιλκίς -

Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος, 2017

Κοσμοσυρροή φέτος στο θερινό -

Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος, 2017

Ιστορίες στο τρένο από νέους Ευρώπης

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, όταν 33 νέοι και νέες από 6 χώρες της Ευρώπης πραγματοποίησαν ένα ξεχωριστό δρώμενο αφήγησης ιστοριών, κατά τη διάρκεια της διαδρομής ανάμεσα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Μουριές – Κιλκίς.

Οι ιστορίες που αφηγήθηκαν 33 νέοι από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Λετονία, την Πολωνία και την Ελλάδα, ήταν αποτέλεσμα των εργαστηρίων την Ανταλλαγής Νέων “A story for Glory”, που υλοποιήθηκε στο Προσκοπικό Κέντρο στο Καβαλάρι Κιλκίς από τον μη κερδοσκοπικό φορέα «Εσύ στην Ευρώπη – You in Europe», από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Θέμα της ανταλλαγής, που αποτελεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα και χρηματοδοτείται από το Erasmus+, ήταν η τέχνη της αφήγησης ιστοριών ως εργαλείο προσωπικής εμψύχωσης, κοινωνικής ενδυνάμωσης και αλληλοκατανόησης.

Η υποδοχή των επιβατών ήταν ιδιαίτερα θερμή και το δρώμενο στάθηκε αφορμή για όμορφες στιγμές επικοινωνίας μεταξύ των ταξιδιωτών και των νέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Οι ιστορίες, οι οποίες παρουσιάστηκαν στη γλώσσα του κάθε συμμετέχοντα με παράλληλη αφήγηση στα ελληνικά, συγκίνησαν, ενδυνάμωσαν και ενέπνευσαν τους ακροατές.

Η ιστορία του Τικ Τακ, ενός αρκούδου λίγο διαφορετικού από τους άλλους, που κατάφερε μετά από πολλά εμπόδια να βρει το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του στην Αρκτική! Η ιστορία ενός ξωτικού, που μπορεί να έχασε το τσουβάλι με τις λίρες που βρήκε στην άκρη του ουράνιου τόξου, αλλά ανακάλυψε πως η αξία της φιλίας δεν εξαγοράζεται ούτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου! Η ιστορία ενός άνδρα που η εμφάνιση ενός κοριτσιού στη ζωή του κατάφερε να τον βοηθήσει να ξεπεράσει την απώλεια της κόρης του. Μια γυναίκα με το περίεργο όνομα «Ιδέα» που κατάφερε μετά από πολλές περιπέτειες να συναντηθεί με αυτούς στους οποίους ανήκει… Και τέλος η ιστορία ενός άνδρα που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το χρόνο προς όφελός του ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία του, για να κατανοήσει σύντομα ότι ο πραγματικά αυθεντικός χρόνος, είναι αυτός που μοιραζόμαστε με αυτούς που αγαπάμε…

Όλα τα παραπάνω, πολύτιμες δημιουργίες των νέων που εργάστηκαν με πολύ αφοσίωση και ενθουσιασμό, στέλνοντας το μήνυμα ότι κάθε άνθρωπος είναι ο ήρωας του δικού του προσωπικού ταξιδιού, και πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Το You in Europe ευχαριστεί θερμά την Trainose για την άδεια υλοποίησης του δρώμενου εντός της αμαξοστοιχίας, τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Μουριών «Το Μπέλες» για τη συμβολή του στην παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος, τον κ. Θανάση Ντέμκο για την ηχητική υποστήριξη όλου του προγράμματος της ανταλλαγής καθώς και το ΚΕΚ «Επιμορφωτική» για τη διάθεση υλικοτεχνικής υποδομής.

Σχολιάστε