My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ιερισσός: Ελεύθεροι πολιορκημένοι…

ierissos…από τα ΜΑΤ και τους τηλεδημοσιογράφους. 

Του Νίκου Φωτόπουλου – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

«Αντέχουμε» βροντοφωνάζουν με κάθε μέσο οι κάτοικοι της Ιερισσού, ελεύθεροι-πολιορκημένοι από τα ΜΑΤ και τους τηλεδημοσιογράφους. Κι ενώ τα κανάλια σπεύδουν να δικάσουν και να καταδικάσουν τους κατηγορούμενους Ιερισσιώτες, το γαλατικό χωριό που καταδιώκει εμμονικά ο Νίκος Δένδιας δεν υποχωρεί από τα οδοφράγματα. Παιδιά και γιαγιάδες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν ούτε βήμα στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι 20 κατηγορούμενοι συγχωριανοί τους.

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι κάτοικοι της Ιερισσού έχουν στήσει οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού, με παλιά λάστιχα, ξύλα και κάθε λογής μπάζα, αποκλείοντας οδικά την πρόσβαση ή τη διέλευση των οχημάτων από το χωριό.

“Πολίτης αυτής της χώρας”

Στους πολίτες από όλη τη χώρα απευθύνονται με χθεσινό κάλεσμά τους οι Χαλκιδικιώτες και καλούν όλο τον κόσμο στον δρόμο κάθε μέρα μέχρι και την Κυριακή: «Πολίτη αυτής της χώρας, εδώ και δεκατρείς περίπου μήνες ζούμε τη στυγνότερη μορφή ΧΟΥΝΤΑΣ: Ειρηνικές διαμαρτυρίες καταστέλλονται με τον πιο βίαιο και ωμό τρόπο, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! Δεκάδες συμπολίτες μας σύρονται στα αστυνομικά τμήματα δίχως κατηγορίες, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! Γονείς εξαφανίζονται για ώρες από τα παιδιά τους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! Εισβάλλουν με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις στα χωριά μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! Ρίχνουν χημικά στα σχολειά μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! […] Πολίτη αυτής της χώρας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μοναδικός και κυρίαρχος στόχος είναι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ –όχι απλά των κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά ολόκληρης της Ελλάδας! Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τη φύση, το δάσος, το νερό, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Χθες ήταν η Κερατέα, σήμερα η Χαλκιδική και η Ευκαρπία, αύριο η Θράκη, το Κιλκίς και το Πάικο. Ακολουθούν η Χαλκίδα, η Λαμία, η Ομόνοια και τέλος το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! Πολίτη αυτής της χώρας, τα ξημερώματα της 10ης του Απρίλη ΒΙΑΣΤΗΚΕ κάθε έννοια δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν δεκάδες μαυροφορεμένες και πάνοπλες “σκιές” εισέβαλαν απροειδοποίητα και αναιτιολόγητα σε σπίτια, σπάζοντας εξώπορτες και αρπάζοντας πατεράδες από τα κρεβάτια τους μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους! Αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ! Πολίτη αυτής της χώρας, οι πραγματικοί τρομοκράτες έχουν ονοματεπώνυμο: εισβάλλουν καθημερινά στα σπίτια μας από τις τηλεοράσεις και τους ξέρουμε! Ήρθε η ώρα που θα μετρηθούν οι φίλοι και οι εχθροί. Δεν υπάρχει πια περιθώριο για ουδέτερη στάση!»

Μπαράζ κινητοποιήσεων από Θεσσαλονίκη μέχρι Αθήνα

Απαντώντας στο κάλεσμα των Ιερισσιωτών, εκατοντάδες πολίτες από όλη τη χώρα οργανώνουν μπαράζ κινητοποιήσεων αλληλεγγύης, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα. Χθες και σήμερα το απόγευμα στις 6 μοιράζουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ απόψε το βράδυ θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην οδό Μοναστηρίου, όπου κρατούνται οι δύο συλληφθέντες. Αλλη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι, πάλι στο άγαλμα του Βενιζέλου, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των συγχωριανών τους, ενώ την Κυριακή, ημέρα απολογίας των δυο κρατουμένων καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 11 το πρωί, έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Η δημοκρατία έφυγε…

«Η δημοκρατία μάζεψε ό,τι κουρέλι είχε και έφυγε από το βασανισμένο αλλά ανυποχώρητο χωριό μου. Δεν άντεξε το βάρος από τις αναίτια σπασμένες πόρτες, ούτε τον τρόμο στα μάτια των παιδιών. Η Δημοκρατία έφυγε. Την έδιωξε το τρομοκρατικό κράτος του Δένδια», γράφει στον λογαριασμό της στο facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ “Πρέπει να λειτουργεί ο νόμος”

«Σε αυτή τη χώρα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους και κάθε επένδυση να την αντιμετωπίζουμε με πολύ σκληρά κριτήρια… Αλλά πρέπει να λειτουργεί ο νόμος», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μυταράκης χθες στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας για τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής. Δήλωσε τη στήριξή του σε επενδύσεις που «έχουν εκπληρώσει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια και έχουν πάρει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις».

ΜΑΝΟΛΗΣ ΔΡΕΤΤΑΚΗΣΣ “Παρουσία, δυστυχώς, δικαστικών…”

«Τόσο τα όσα έγιναν στο εργοτάξιο της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές στη Χαλκιδική πριν από λίγους μήνες, όσο και στο αστυνομικό τμήμα προχθές μετά τη σύλληψη δύο κατοίκων στην Ιερισσό, είναι πράξεις βίας και είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Περισσότερο, όμως, καταδικαστέος είναι ο βάρβαρος τρόπος με τον οποίο διατάχθηκε από τον αρμόδιο υπουργό η αστυνομία, παρουσία δυστυχώς, δικαστικών, να προχωρήσει στη σύλληψη δύο πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μανόλης Δρεττάκης, τ. αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ. «Το σπάσιμο της πόρτας δύο σπιτιών στην Ιερισσό στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ τα παιδιά με τους γονείς τους κοιμούνταν βαθιά, θύμισε σε όσους από εμάς ήταν παιδιά στη γερμανική κατοχή, την ανάλογη συμπεριφορά των κατακτητών. Η δικαιολόγηση από τον υπουργό της πρωτόγνωρης αυτής ενέργειας σε μια δημοκρατική κοινωνία, ουσιαστικά δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να “ευλογεί” μια πράξη κρατικής βίας».

………………………………………………………………….

Τους παρουσιάζουν ως επίδοξους κατά συρροήν δολοφόνους!

Της Ντίνας Δασκαλοπούλου

Ανατριχιαστικό είναι το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 20 κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Με τη λογική της συλλογικής ευθύνης, οι Χαλκιδικιώτες παρουσιάζονται ως επίδοξοι δολοφόνοι και μάλιστα κατά συρροήν! Εγκυροι νομικοί και έμπειροι δικαστικοί συντάκτες παρομοίαζαν χτες το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 20 αυτοί οικογενειάρχες με εκείνα που έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς για φερόμενα ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν είναι τυχαίο, έλεγαν, πως σε μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών παρουσιάζεται μια δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με πυραμιδική μορφή, ιεραρχία και αποδίδονται ρόλοι αρχηγών και υπαρχηγών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα συγκροτήθηκε «στην ευρύτερη περιοχή Ιερισσού από το πρώτο δίμηνο του 2012 έως την 17/2/2013 με απώτερο κοινό σκοπό την παύση της λειτουργίας των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός», ενώ «υπήρχε προοπτική διατήρησής της. Κάθε μέλος υποτασσόταν στη βούληση της ολότητας, επιδιώκοντας τον κοινό εγκληματικό σκοπό και μεταξύ σας αισθανόσασταν έναντι αλλήλων ως ενιαία μονάδα». Οι «τρομοκράτες» είχαν ομάδα κρούσης και ομάδα υποστήριξης.

Νά πώς περιγράφει τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας η δικαστική αρχή: οι κατηγορούμενοι «φορώντας κουκούλες full face, ρούχα παραλλαγής και μαύρα μπουφάν, κρατώντας κυνηγετικές καραμπίνες, στειλιάρια, κασμάδες, τσεκούρια και βαριοπούλες εισήλθαν παράνομα στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου μεταλλείων χρυσού με την επωνυμία Ελληνικός Χρυσός, των οποίων τη φύλαξη είχε αναλάβει η εταιρεία North Star. Η κύρια πύλη φυλασσόταν από τους… [αναφέρονται τα ονόματα των σεκιουριτάδων]. Εσύ, μόλις τους συνάντησες άρχισες να πυροβολείς με την κυνηγετική καραμπίνα εκ περιτροπής με τους συγκατηγορούμενούς σου κατά αυτών».

Το κατηγορητήριο εδώ κάνει κρεσέντο: οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό τη δολοφονία, έχοντας μάλιστα προσχεδιάσει το έγκλημα εν ψυχρώ και εκτελώντας οργανωμένο σχέδιο! Αρχισαν λοιπόν να πυροβολούν «με σκοπό να τους θανατώσεις, όπως είχες ήδη προαποφασίσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Το έγκλημα δεν ευοδώθηκε από εξωτερικά εμπόδια: «Οι φύλακες έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο», ενώ «τα σκάγια έπεφταν στα αλεξίσφαιρά τους»! Η «εγκληματική οργάνωση» εξουδετέρωσε και τους άλλους δύο σεκιούριτι, δένοντάς τους τα χέρια πισθάγκωνα και τα πόδια τους μεταξύ τους, ενώ «τους πιέζατε με τη χρήση ροπάλου αναγκάζοντάς τους να είναι μπρούμυτα στο έδαφος. Κατόπιν, τους βρέξατε με βενζίνη, φωνάζοντάς τους παράλληλα ότι θα τους κάψετε».

Σύμφωνα επίσης με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι άρχισαν να χτυπούν με όλα τα αντικείμενα που κουβαλούσαν τους δύο σεκιουριτάδες, στους οποίους έριχναν ταυτόχρονα μπουνιές και κλοτσιές. Από αυτό το μακελειό που περιγράφεται, οι σεκιουριτάδες βγήκαν ο μεν ένας «με εκδορές γονάτων και έντονο ξηρό βήχα από την εισπνοή βενζίνης», στον δε άλλο «τέθηκε μαλακό κολάρο». Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, ξεκίνησε η πυρπόληση ενός μικρού λεωφορείου, ενώ «οι φύλακες προσπαθούσαν να διαφύγουν» και οι κατηγορούμενοι τους κυνηγούσαν, «πετώντας μολότωφ και βάλλοντας με κυνηγετικές καραμπίνες». Η απόπειρα ανθρωποκτονίας και μάλιστα κατά συρροήν δεν ολοκληρώθηκε και πάλι από εξωτερικούς παράγοντες: επειδή οι κατηγορούμενοι «αστόχησαν να πλήξουν τους φύλακες σε καίρια σημεία του σώματός τους», αλλά κι επειδή η βενζίνη «εκ τύχης δεν ανεφλέγη».

Σχολιάστε