My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Ιδού τι γίνεται στο Κιλκίς με τον ιό”

Στον νομό Κιλκίς δεν υπάρχουν ούτε «κορωνοπάρτυ», ούτε «μαζικές συγκεντρώσεις», που κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης διασπείρουν τον ιό. Υπάρχουν πολύ μεγάλες βιομηχανίες, με συγκέντρωση εκατοντάδων εργαζομένων, που είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη.

Αυτό αναφέρουν η ΤΕ Κιλκίς και η ΤΕ Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε κοινή ανακοίνωση με θέμα την διασπορά του κορονοϊού στην ΠΕ Κιλκίς.

Τονίζοντας ότι “η προπαγάνδα της κυβέρνησης για την ατομική ευθύνη στο ζήτημα της πανδημίας καταρρέει με κρότο», οι δυο οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι “υπάρχουν καταγγελίες από τα σωματεία των εργαζομένων για μη τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ με διαχρονικές ευθύνες των τελευταίων κυβερνήσεων, το υποστελεχωμένο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του νομού αδυνατεί να πραγματοποιήσει ελέγχους”.

Όσο για την αποκάλυψη του λάθους του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, σημειώνουν ότι προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. “Την ώρα που η αγορά και διάθεση των τεστ γίνεται με ευθύνη του κράτους, η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων επιλέγουν να αναθέτουν τα τεστ του κορωνοϊού σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα”, τονίζουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα άθλιο παζάρι με τους ιδιώτες για την αμοιβή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και υποκύπτει στις πιέσεις τους, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου υπήρξε «κάμψη» στη διενέργεια τεστ, όπως ονόμασε τον απαράδεκτο εκβιασμό των ιδιωτικών διαγνωστικών, αφού αρκετά σταμάτησαν να κάνουν τεστ!

Δηλαδή, ενώ έχει αναδειχθεί η άμεση ανάγκη επίταξης άνευ όρων και προϋποθέσεων όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας, στην πράξη κάνουν τα πάντα για να εγγυηθούν την κερδοφορία του! Αυτό έχουν καταφέρει και με την δήθεν επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, όταν στο νοσοκομείο του Κιλκίς διασωληνώνονται ασθενείς εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αφού δεν υπάρχει ούτε μια ΜΕΘ!

Ο λαός του Κιλκίς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του: Η κατάσταση αυτή δεν είναι ούτε θέμα ανικανότητας, ούτε λάθους. Είναι στο DNA αυτού του συστήματος να αξιοποιεί ακόμη και μια πανδημία με χιλιάδες πλέον νεκρούς στη χώρα μας για να αυξάνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα :

– Επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες ιατροί) χωρίς όρους και προϋποθέσεις

– Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου του Κιλκίς με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό. Να ανοίξουν όσες ΜΕΘ απαιτούνται ανάλογα με τον πληθυσμό.

– Εβδομαδιαία διενέργεια τεστ σε όλο το προσωπικό των βιομηχανιών με ευθύνη του κράτους. Να στελεχωθεί σήμερα το ΣΕΠΕ Κιλκίς με το αναγκαίο προσωπικό για να διενεργεί τακτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας και της εργατικής νομοθεσίας (χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, ευπαθείς ομάδες κλπ)

– Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς (μείωση του εργάσιμου χρόνου για να πραγματοποιείται αερισμός και απολύμανση ανάμεσα στις βάρδιες, χορήγηση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού κλπ). Το τροποποιημένο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν καλύπτει τις ανάγκες.”

Σχολιάστε