My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιδέες των εθελοντών της Omnes

Καλαμάκι από στάρι, παραγωγή οικολογικών ρούχων και βαφές υφασμάτων από φυτά της χλωρίδας του Κιλκίς, είναι μερικές από τις ιδέες που επεξεργάζεται ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς Omnes και παρουσίασε στο Select Respect Φόρουμ 2018 «Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Πράξη – Κοινωνική ένταξη, διακρίσεις, διαφορετικότητα» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για μελετημένες προτάσεις ανάπτυξης με προοπτική κοινωνικής και εργασιακής ένταξης, προσανατολισμένες στις ανάγκες και στο αγροτικό μοντέλο του Κιλκίς» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του φόρουμ, ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών, Στέφανος Καμπέρης.

«Η δράση μας έχει τίτλο “From aid to trade” καθώς μιλάμε για ανάπτυξη μέσα από μία διαφορετική οικονομία, βασισμένοι πάντα σε όσα προσφέρει η περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή ολοκληρώσαμε μια μελέτη για να κατασκευάζουμε το «staramaki», δηλαδή καλαμάκι από στάρι που αφθονεί στην περιοχή αλλά η καλλιέργειά του είναι πλέον μη βιώσιμη» ανέφερε ο κ. Καμπέρης.

Οι προτάσεις του συλλόγου έχουν υποβληθεί ήδη σε διάφορους φορείς για χρηματοδότηση αλλά και συνεργασία και θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες μέρες στην κοινωνία του Κιλκίς.

Σχολιάστε