My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ιβάν ο …τρομερός συγγενής του Κιλκίς!

Είναι γνωστό ότι το νέο “αφεντικό” του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έχει συγγενικούς δεσμούς με το νομό μας, ενώ η ποντιακή καταγωγή του συνέβαλε στο να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, όχι μόνο στο Κιλκίς αλλά και σ` ολόκληρη τη Βορ. Ελλάδα κι όχι μόνο.

Πριν λίγες μέρες (τέλη Ιουλίου), ο κ. Σαββίδης βρέθηκε στο Κιλκίς για να παραβρεθεί στο γάμο μιας ανιψιάς του. Τότε, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, είχε αναφερθεί στην ανάληψη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οριοθετώντας ξεκάθαρα ως ημερομηνία επίσημης έναρξης δραστηριοποίησής του τον Δεκαπενταύγουστο, πράγμα το οποίο έγινε.

Πριν έναν ακριβώς χρόνο, την επαύριο του 15αύγουστου του 2011, είχε επισκεφτεί τη Φύσκα. Τότε στην τοπική εφημερίδα ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ είχε δημοσιευτεί ένα σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Στις επιχειρήσεις μου εργάζονται 17.000 άνθρωποι. Κανείς όμως στην Ελλάδα”. Η φράση αυτή του Ιβάν Σαββίδη δείχνει, τόσο τις απόψεις του για το γενικότερο πρόβλημα, όσο και τη στρέβλωση που κυριαρχεί γύρω από αυτό.

Ο ομογενής από τη Ρωσία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα από μόνη της είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει στις δανειακές της ανάγκες που ξεπερνούν τα 400 δις. Μόνο μια πανστρατιά του ελληνισμού θα δώσει προοπτική στην πατρίδα. Αυτό προϋποθέτει την κινητοποίηση των 20 εκατομμυρίων Ελλήνων που κατοικούν εντός κι εκτός Ελλάδος.

Ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε την επαύριο του Δεκαπενταύγουστου στη Φύσκα. Στην παρουσία του στον μικρό οικισμό του Κιλκίς συνέβαλαν οι προσπάθειες των κατοίκων του χωριού με προεξάρχοντα τον Ανέστη Οσιπίδη ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποντιακού Ελληνισμού. Ο κ. Οσιπίδης διαβιεί στη Γερμανία και διατηρεί γραφείο τουρισμού με ειδίκευση στον θρησκευτικό τουρισμό. Εννοείται βέβαια ότι ασχολείται ενεργά με τα ζητήματα του απανταχού Ποντιακού Ελληνισμού.

Η υποδοχή του κ. Σαββίδη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του παλιού Δημ. Σχολείου της Φύσκας, όπου σήμερα εδρεύει ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού. Ο κ. Σαββίδης ξεναγήθηκε κατ’ αρχήν στο χώρο των παλιών κατασκηνώσεων όπου σήμερα λαμβάνουν χώρα τα “Παρχάρια”. Ακολούθησε σύντομος εκκλησιασμός στον Ι. Ναό του χωριού.

Στο προαύλιο του π. Σχολείου στρώθηκε το φιλόξενο τραπέζι με αποκλειστικά παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα. Εκεί το “πρωτόκολλο” προέβλεπε σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του υψηλού προσκεκλημένου από τον κ. Οσιπίδη, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γ. Σταθιάς, αφού αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου, απέδωσε στον κ. Σαββίδη εικόνισμα του Προφήτη Ηλία και βιβλίο για την ιστορία του Πόντου, γραμμένο από κάτοικο της Φύσκας.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος πραγματοποίησε εκτενή αναφορά σε τρεις κυρίως άξονες. Στην καταγωγή του, στις εξελίξεις στο ελληνικό πρόβλημα και στην προοπτική του Ποντιακού Ζητήματος.

Ο και βουλευτής στη Δούμα της Ρωσίας, αναφερόμενος στην καταγωγή του, είπε ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια οικογένεια με αυστηρές ποντιακές αρχές και με ιδιαίτερη προσήλωση στις Ορθόδοξες Χριστιανικές παραδόσεις. Δήλωσε υπερήφανος για την πανίσχυρη πατρίδα στην οποία ανδρώθηκε και έδρασε πολιτικά και επιχειρηματικά, και δήλωσε ότι η πανίσχυρη Ρωσία μπορεί να συμπαρασταθεί στην δοκιμαζόμενη αρχέγονη πατρίδα του που είναι η Ελλάδα. Και όλα αυτά σε αντίθεση με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Στο σημείο αυτό ο κ. Σαββίδης κατέθεσε την απογοήτευσή του από τις κυβερνήσεις της χώρας (Σημίτη, Καραμανλή) και ιδιαίτερα από τη σημερινή που βαδίζει σε εντελώς λανθασμένο δρόμο.

Λανθασμένο χαρακτήρισε ο κ. Σαββίδης και το δρόμο που ακολουθεί το Ποντιακό Κίνημα εντός και εκτός Ελλάδος. Ενώ ο ίδιος είναι διατεθιμένος να βοηθήσει δραστικά, εκμεταλλευόμενος πολιτική και οικονομική ισχύ, συναντά διαρκώς εμπόδια που ξεπερνούν την απλή λογική. Εχουν παρεισφρήσει, υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, προσωπικά και άλλα συμφέροντα που ζημιώνουν το Ποντιακό Ζήτημα.

Ποιός είναι

Ο Σαββίδης Ιβάν του Ιγνατίου γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1959 στο χωριό Σάντα της περιοχής Τσάλκα της Γεωργίας, από ελληνική οικογένεια εργατών.

Μετά την 7η τάξη του σχολείου, ο Ιβάν Σαββίδης μετακόμισε στην περιοχή του Ροστόβ όπου και αποφοίτησε από το σχολείο μέσης εκπαίδευσης. Το 1977 κατετάγη στο στρατό. Το 1980, μετά τη θητεία του, ο Ιβάν Σαββίδης άρχισε να εργάζεται στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον. Ξεκίνησε ως απλός εργάτης και έφτασε μέχρι το βαθμό του υποδιευθυντή του εργοστασίου αυτού.

Το 1988, χωρίς να σταματήσει να εργάζεται, τελείωσε την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου δημόσιας οικονομίας του Ροστόβ.

Το 1993, ο Ιβάν Σαββίδης εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της μετοχικής εταιρίας «Ντονσκόϊ ταμπάκ» και παρέμεινε επικεφαλής της κατά τη διάρκεια 10 χρόνων.

Από το 1998 έως το 2003 ήταν βουλευτής της Νομοθετικής Βουλής της περιοχής του Ροστόβ.

Το Δεκέμβρη του 2003 εκλέχτηκε βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Από το Μάρτιο του 2004 είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής προϋπολογισμού και φόρων και συντονιστής της Κοινής Βουλευτικής Επιτροπής συνεργασίας με τη Βουλή της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επίσης, ο Ιβάν Σαββίδης είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΣΚΑ-Ροστόβ» και πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπιλιάρδου της Νότιας Ομοσπονδιακής περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Από το 2004 είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας ελληνικών συλλόγων της Ρωσίας.

Από το 2006 είναι συντονιστής του ΣΑΕ της Περιφέρειας χωρών πρώην ΕΣΣΔ.

Ο Ιβάν Σαββίδης τιμήθηκε το 1999 από τη Ρωσική Ομοσπονδία με το Παράσημο «Για την προσφορά προς την Πατρίδα» ΙΙ βαθμού και το 2003 – με το Παράσημο Τιμής. Έχει λάβει επαίνους από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Πάσης Ρωσίας, τον νομάρχη της περιφέρειας του Ροστόβ και τον δήμαρχο του Ροστόβ-να-Ντονού.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστήμων. Επίσης, έχει δημοσιεύσει 10 επιστημονικές εργασίες.

Ο Ιβάν Σαββίδης και η σύζυγός του Κυριακή Σαββίδη του Γεωργίου έχουν δύο γιούς, τον Γιώργο και τον Νίκο.

Ο “βασιλιάς του καπνού”

Η ιστοσελίδα “gazeta.ru”, πέρα από την αναπαραγωγή των πληροφοριών που έχουν να κάνουν με την προοπτική επένδυσης του ομογενή επιχειρηματία στο “Δικέφαλο” δίνει στοιχεία που αφορούν στις επαγγελματικές δραστηριότητες του ομογενή επιχειρηματία που φέρει το χαρακτηρισμό “βασιλιάς του καπνού”, καθώς δραστηριοποιείται κυρίως στην καπνοβιομηχανία.

“Το περιοδικό “Forbes” αποτιμά την περιουσία του επιχειρηματία του Ροστόφ στα 9,4 δισ. ρούβλια (περίπου 237 εκ. ευρώ), ενώ στη λίστα των πιο πλούσιων Ρώσων βρίσκεται κοντά στη θέση νούμερο 400, έχοντας μία έντονη δράση παροχής βοήθειας, τόσο στην ελληνική κοινότητα της Ρωσίας και τους Πόντιους της διασποράς, όσο και στο ποδόσφαιρο” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με τον ίδιο τον επιχειρηματία, ξόδεψε 42 εκ. δολάρια (περίπου 33 εκ. ευρώ) στην ενασχόλησή του στις ομάδες του Ροστόφ“. Μάλιστα, τονίζεται ότι “η κατάσταση των ομάδων αυτών δεν είναι η καλύτερη δυνατή, είτε γιατί τα χρήματα δεν ξοδεύτηκαν με το σωστότερο δυνατό τρόπο, είτε γιατί ο Σαββίδης υπερεκτίμησε τις επενδύσεις του“.

Πέρυσι, όπως σημειώνεται, ο Ιβάν Σαββίδης τέθηκε εκτός ρωσικής Δούμα, ενώ τονίζεται η συμμετοχή του στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου του Ροστόφ, αλλά και η ενασχόλησή του με τη διοίκηση της ομάδας χόκεϊ της Ντιναμό.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι ο συντάκτης του κειμένου εκτιμά πώς “η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ θα είναι η βασική επένδυσή του, όμως, ο Σαββίδης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενδιαφερθεί και για άλλο, αθλητικό ή μη, πρότζεκτ“.

Ο Ιβάν Σαββίδης στο ΚΡΗΤΗ TV

http://www.youtube.com/watch?v=SDH3kPYsq7s

Σχολιάστε