My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ιατρική εκδήλωση με Συμπιλίδη

sympilidisΣε μία φιλική και γεμάτη συγκίνηση ατμόσφαιρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Πολύπετρο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 η ομιλία του χειρούργου γιατρού Γεώργιου Συμπιλίδη με θέμα «Καρκίνος Μαστού – Πρόληψη και Θεραπεία».

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε μέσα από τη συνεργασία του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς με τον πολιτιστικό σύλλογο Πολυπέτρου ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των πανηγυρικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Πολύπετρο ενόψει της γιορτής του Αγίου Δημητρίου.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πολυκράτης Παντσίδης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους που ο αριθμός τους ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών αφού προσήλθαν και κάτοικοι της γύρω περιοχής και καλωσόρισε τον ομιλητή – γιατρό φέρνοντας στη μνήμη του το τραγούδι που του σιγοτραγούδησε η μητέρα του (κυρία Μαρία) όταν την είχε χειρουργήσει στο Θεαγένειο Νοσοκομείο. «Εάν ήταν η μητέρα μου εδώ κύριε Συμπιλίδη σίγουρα θα σου τραγουδούσε το τραγούδι που σου είχε πει όταν την χειρούργησες» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παντσίδης.

DSC05118Η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Γεωργία Κολεσιώτου στη σύντομη αναφορά της για το έργο του συλλόγου τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο επιδιώκει τέτοιου είδους συνεργασίες και στους δυο δήμους (Κιλκίς και Παιονίας) ώστε να γίνεται ενημέρωση για την πρόληψη και να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στο θέμα του καρκίνου ο οποίος αν διαγνωστεί σε πρώϊμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αναφερόμενη στον «ανθρώπινο γιατρό» Γιώργο Συμπιλίδη επεσήμανε ότι εκτός από καταρτισμένος επιστήμονας που εξασκεί τη χειρουργική γίνεται για όλους τους ασθενείς του και ιδιαίτερα για κιλκισιώτες και παίονες «ο δικός τους άνθρωπος» σε στιγμές δύσκολες.

Ο παθολόγος – διαβητολόγος του νοσοκομείου Γουμένισσας Αιμίλιος Σάτσογλου σημείωσε ότι υπάρχει μία άριστη συνεργασία μεταξύ συναδέλφων μέσα από την οποία αποδεικνύεται πολλές φορές ότι ο Γιώργος Συμπιλίδης βρίσκεται δίπλα στους συντοπίτες του τόσο ιατρικά όσο και ανθρώπινα.

Με λόγια απλά και κατανοητά εξήγησε ο Γιώργος Συμπιλίδης στους παρευρισκομένους τι είναι καρκίνος και πόσο μεγάλη σημασία έχει η πρόληψη. Αναφέρθηκε στις θεραπείες που ακολουθούνται σε περίπτωση που διαγνωστεί καρκίνος του μαστού και πόσο σημαντικό είναι όταν βρίσκεται σε αρχικά στάδια.

kolesiotou«Η αυτοεξέταση πρέπει να μπει μέσα σας, είναι η ζωή σας, είναι η ομορφιά σας» συνέστησε στις γυναίκες που τον παρακολουθούσαν και τόνισε ότι η σχέση γιατρού και ασθενούς έχει πολύ μεγάλη σημασία «…ο γιατρός πρέπει να λέει την αλήθεια…ο ίδιος (ο ασθενής) πρέπει να ξέρει…». 

Η διατροφή και η άσκηση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού αλλά και η αυτοεξέταση σε συνδυασμό με τις προληπτικές εξετάσεις (μαστογραφία, υπέρηχος κλπ.) βοηθούν ώστε να γίνεται αντιληπτός σε πρώϊμο στάδιο για να αντιμετωπιστεί. Στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια ο καρκίνος μαστού πλήττει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό βέβαια και τους άνδρες.

Η χρήση βιολογικών φαρμάκων και ορμονών, η κατάλληλη ηλικία τεκνοποίησης και η συχνότητα της μαστογραφίας ήταν  μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους στον ομιλητή ο οποίος αφού τελείωσε την ομιλία του, τούς  προέτρεψε να κάνουν ερωτήσεις χωρίς ταμπού και φόβο.

Οι γυναίκες του Πολυπέτρου πρόσφεραν εδέσματα τα οποία έφτιαξαν με μεράκι παρόλο το φόρτο των εκδηλώσεων του τριημέρου της γιορτής του Αη-Δημήτρη.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Κιλκίς Περικλής Κολότσιος και η πρώην δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ.Γιώργος Συμπιλίδης με εκπροσώπους των δύο συλλόγων γεύτηκαν τοπικό τσίπουρο με μεζέδες στο καζάνι του Σταφύλη Κωνσταντίνου όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της απόσταξης αλλά και να θαυμάσουν την έκθεση παλιών ρακοκάζανων της περιοχής.

Σχολιάστε