My Twitter Feed

4 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αίας: Στους 16 της χώρας οι Νεάνιδες! -

Κυριακή, 3 Μάρτιος, 2019

«Στο αυλάκι» το νερό από Πάικο -

Σάββατο, 2 Μάρτιος, 2019

Ερώτηση ΚΚΕ για Χειρουργική -

Παρασκευή, 1 Μάρτιος, 2019

ΚΚΕ: Βανδάλισαν τα γραφεία Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

«Επαναλειτουργεί η Χειρουργική» -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

Επίκαιρη ερώτηση για ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

1,7 εκατ. σε αγρότες του Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Ο Πιτσόρλας θα έλθει στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Θερινό με τη «Ζωή του Μπράιαν»

tainia1Θερινού κινηματογράφου συνέχεια την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, που θα προβληθεί η καταπληκτική ταινία των Monty Python “Η  ζωή του Μπράιαν”, απ` την Πρωτοβουλία Εθελοντών για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Δημήτρης Ζωηρός», η οποία σε κάλεσμά της αναφέρει:

Σας περιμένουμε  ……. και σας θυμίζουμε ότι υπάρχει αντικείμενο εθελοντικής εργασίας για όσους προσφέρονται (από την τοποθέτηση των καρεκλών έως το καθημερινό πότισμα των φυτών).

Την πρόθεσή σας  αυτή μπορείτε να δηλώσετε στα τηλέφωνα 6944 15 21 83, 6977 00 29 22, 6946 59 52 20.

Το προαιρετικό δε αντίτιμο θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε ευκολότερα  στις ανάγκες αγοράς των δικαιωμάτων των ταινιών που προβάλλουμε ….

Εννοείται …πως οι εκπλήξεις είναι μέσα στις προθέσεις μας…

Η ταινία

Η Ζωή του Μπράιαν παρουσιάστηκε στις αίθουσες το 1979. Η υπόθεση αφηγείται την ιστορία του Mπράιαν ο οποίος γεννήθηκε σε ένα στάβλο την ημέρα των Χριστουγέννων, ακριβώς δίπλα στο στάβλο που γεννήθηκε ο Χριστός. Οι Τρεις Μάγοι με τα Δώρα φτάνουν στο στάβλο του και τα αποθέτουν στην ποδιά του, όταν, όμως, το αστέρι προχωρά, καταλαβαίνουν το λάθος τους και παραδίδουν τα δώρα τους στο διπλανό στάβλο. Στη διάρκεια της ζωής του, όλοι νομίζουν πως είναι ο Μεσσίας.

Ο Μπράιαν λοιπόν είναι ένας τύπος που από την πρώτη μέρα που γεννιέται συνεχώς η κοινωνία τον μπερδεύει με τον συνομήλικό του Χριστό και γι’ αυτό συνεχώς μπλέκεται σε απίστευτες καταστάσεις!
Ζει μια παράλληλη ζωή με τον Ιησού… χωρίς να το θέλει!

Μια μέρα συμβαίνει μια σύμπτωση στο δρόμο που ο συγκεντρωμένος κόσμος την πέρασε για θαύμα με πρωταγωνιστή τον Μπράιαν, με αποτέλεσμα να τον περάσουν για τον… Μεσσία!
Με τέτοια δίψα που ‘χει ο λαός για Μεσσίες ήταν αναπόφευκτο να γίνει κι αυτό!
Ο Μπράιαν όσο κι αν προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους πείσει ότι δεν είναι ο Μεσσίας, δεν έκανε κανένα θαύμα και ότι επρόκειτο για παρεξήγηση, αδυνατεί να αλλάξει τη στάση των… «πιστών» του, οι οποίοι βλέπουν σαν δείγμα μεγαλείου την άρνησή του ότι είναι ο Μεσσίας!

Το πρόβλημα είναι πως εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να τους πείσει πως δεν πρέπει και να… σταυρωθεί κατά λάθος! Η παράνοια της ψυχολογίας της μάζας σε όλο της το μεγαλείο!

Οι δημιουργοί της ταινίας κοροιδεύουν τους πάντες και τα πάντα, δε δείχνουν έλεος πουθενά και σε κανέναν και αναρωτιέσαι καμιά φορά μήπως όταν δημιουργούσαν την ταινία ήταν κρυμμένοι πίσω από μια κουρτίνα και παρακολουθούσαν τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, ειδικά σήμερα!

Η σάτιρα των  Monty Python είναι ανελέητη και μοιάζει να γράφτηκε πριν λίγους μήνες ….ενώ το τραγούδι Always look on the bright side of life είναι  χαρακτηριστικό  της ταινίας και αγαπημένο πολλών γενεών.

Σχολιάστε