My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

“Θα συναντηθούμε σε ανατροπές”

“Για επιτυχόντες και μη, ήρθε η ώρα να συμβάλλουν στις κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές που έχει ανάγκη η γενιά τους και όλη η ελληνική κοινωνία. Σ’ αυτές τις ανατροπές που είναι προ των πυλών, θα συναντηθούμε κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι από τις παλιότερες γενιές για μια κοινή καλύτερη ζωή, για ένα κοινό ελπιδοφόρο μέλλον”.  

agathopoulou.1jpgΑυτό αναφέρει στη συγχαρητήρια δήλωσή της μ` αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Στη δήλωση η βουλευτής αναφέρει και τα εξής:

“Με την ευκαιρία της δημοσίευσης των φετινών –ανεβασμένων κατά πολύ- βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας που μετείχαν σε μια σκληρή, άνιση και ανταγωνιστική διαδικασία επιλογής, όπως είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Αυτοί που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, παρόλο που ξεκινάνε ένα από τα ωραιότερα «ταξίδια» της ζωής, θα καταλάβουν σύντομα ότι το ξένοιαστο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο που είχαν φανταστεί, είτε δεν υπάρχει πια είτε θα χρειαστεί να αγωνιστούν για να το ξανακάνουν τέτοιο. Σε αυτόν τον αγώνα, αντί για αρωγούς, θα βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους τις μνημονιακές κυβερνητικές δυνάμεις, όπως αυτές εκφράζονται στους Πολιτειακούς θεσμούς, αλλά και μέσα στις σχολές. «Καλή δύναμη» λοιπόν είναι η ευχή μας για την έναρξη της νέας αυτής φάσης των παιδιών, της ακαδημαϊκής.

Παρότι πιστεύουμε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων και η πρόσβαση σε αυτή δεν πρέπει να εξαρτάται από την οικονομική θέση του υποψηφίου, «καλή δύναμη» είναι η ευχή μας και για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν. Θα τους χρειαστεί πραγματικά είτε στραφούν προς την ιδιωτική εκπαίδευση, είτε αποφασίσουν να φύγουν στο εξωτερικό για σπουδές, είτε υποχρεωθούν να μπουν πρόωρα σε μια διαλυμένη και γεμάτη εκμετάλλευση αγορά εργασίας.”

Σχολιάστε