My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Θα εγκατασταθεί το μνημείο

Την ευαρέσκειά του για την εγκατάσταση μνημείου γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στο ιστορικό λιμάνι του Πειραιά, εξέφρασε ο πολιτευτής της ΝΔ ν. Κιλκίς και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων Εκπαιδευτικών, Σούλης Καζαντζίδης.

kazantzidis-marinakis-001Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Μαρινάκης, δεσμεύθηκε να καλύψει ο ίδιος  τη δαπάνη για τη φιλοτέχνηση του μνημείου, το οποίο και θα τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο του λιμανιού.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων Εκπαιδευτικών ο κ. Καζαντζίδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο δήμαρχο Πειραιά, Νίκο Μώραλη,  στο Δημοτικό Συμβούλιο και  στον κ. Μαρινάκη, για την ηθική και οικονομική  υποστήριξη στο αίτημα αυτό, σημειώνοντας ”ότι με  τέτοιες ενέργειες η Αυτοδιοίκηση τιμά στην πράξη τον προσφυγικό Ελληνισμό του Πόντου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για εγκατάσταση μνημείου ποντιακού ελληνισμού στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Πάτρας, όπου και εκεί είχαν αποβιβαστεί μετά τη μικρασιατική τραγωδία οι πρόσφυγες.

Δελτίο τύπου από Σ. Καζαντζίδη

Σχολιάστε