My Twitter Feed

14 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Η ΠΟΕΔΗΝ στο κυνήγι σοβάδων» -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Στη διαβούλευση το νέο ΑΕΙ -

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος, 2019

Και σε Κιλκίς τα πλαστά δολάρια -

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος, 2019

Μήνυμα αισιοδοξίας από το ΕΒΕ -

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος, 2019

Πρωτοποριακά σνακ Πολυκάστρου! -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Κι άλλες αποχωρήσεις από ΚΙΝΑΛ -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Προοδευτική Συμμαχία σε Παιονία -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Στήνουν μπλόκο στους Ευζώνους -

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος, 2019

Θέματα παραγωγικών μονάδων

Στα πλαίσια της απόφασης της Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής (ΚΑ) ενόψει του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου σε παραγωγικές μονάδες του νομού προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και να τονιστούν οι δυνατότητες ανάπτυξης αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο επισκέφτηκε την μονάδα κλωστουφαντουργίας πλεκτήριο «Αριστοτέλης» στο ΒΙ.ΠΑ Πολυκάστρου, μια οικογενειακή επιχείρηση που με σύγχρονη οργάνωση και σύγχρονο μηχανολογικό μηχανισμό λειτουργεί και συντηρεί αρκετές θέσεις εργασίας.

Από την συζήτηση με τους Μίλτο Αμανατίδη και Αναστασία Σαββίδου αναδείχθηκε το μεγάλο ζήτημα της γραφειοκρατίας, της υπερφορολόγησης, της μη ύπαρξης σύγχρονων υποδομών, του άνισου ανταγωνισμού από την διαφορά επιτοκίων με τα άλλα κράτη, καθώς και η μη εκπλήρωση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος ως κύριου χρηματοδοτικού βραχίονα του επιχειρείν.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο οινοποιείο Αϊδαρίνη στη Γουμένισσα, όπου κατά την συζήτηση με τον κ. Αϊδαρίνη αναδείχθηκαν τα ζητήματα της αναμπέλωσης και της επέκτασης του αμπελώνα, της έλλειψης πρώτης ύλης για τα οινοποιεία, της στροφής στις παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες όπως το ξινόμαυρο και της προοπτικής ανάπτυξης του κλάδου επενδύοντας στην ποιότητα.

Όπως τονίστηκε, σοβαροί φραγμοί για τις εξαγωγές είναι η υπερφορολόγηση του κλάδου, ο ειδικός φόρος στο κρασί για την διακίνησή του στο εσωτερικό, καθώς και η μη οργανωμένη παραγωγή και διακίνηση του κρασιού και του τσίπουρου, που αφορά όχι μόνο την οικονομική διάσταση αλλά και αυτή της υγείας των πολιτών.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκαν στη Γουμένισσα και το Πολύκαστρο συζητήσεις με μέλη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής. Από την ανταλλαγή απόψεων αναδείχθηκε η ανάγκη στο συνέδριο να σφυρηλατηθεί η ενότητα και το ενιαίο του Κινήματος, με συμμετοχή των μελών στις αποφάσεις και σε διαδραστική σχέση με την κοινωνία, με καθαρό προοδευτικό στίγμα.

Για το νομό Κιλκίς τονίστηκε ότι έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν με έμπνευση, σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενώ η  επιχειρηματικότητα θα πρέπει να βελτιωθεί με ισονομία, σταθερό φορολογικό σύστημα και προϋποθέσεις για δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος.

Στις επισκέψεις συμμετείχαν, από την Νομαρχιακή Επιτροπή οι Δημητριάδης Λεωνίδας, Αναστασιάδης Γιώργος, Γρηγόρης Κυριακού, Σταμάτης Παπουλίδης και Σάκης Αλατζόγλου, ο πρώην βουλευτής Φραγγίδης Γιώργος και εκ μέρους της ΚΟΕΣ οι Χρόνης Μακρίδης και Πασχάλης Τόσιος.

Σχολιάστε