My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θέλει κάμερες στους Ευζώνους

georgantas5Την τοποθέτηση 50 συνολικά καμερών στο Σ.Σ. Ευζώνων, ζητά ο βουλευτής ν. Κιλκίς της ΝΔ, Γ.  Γεωργαντάς, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή.

Ο κ. Γεωργαντάς επκαλείται λόγους αύξησης της διέλευση οχημάτων και ταξιδιωτών και μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα, τονίζοντας στην ερώτησή του τα εξής:

«Ο Συνοριακός Σταθμός Ευζώνων (Σ.Σ. Ευζώνων) αποτελεί την πρώτη σε κίνηση χερσαία πύλη της χώρας με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί υπέρμετρα η διέλευση οχημάτων και ταξιδιωτών λόγω της αύξησης επισκεπτών, κυρίως τους θερινούς μήνες, από πολίτες της Βαλκανικής και όχι μόνο, λόγω της λειτουργίας τριών καζίνο στα Σκόπια αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεσα τοποθέτηση καμερών καταγραφής πινακίδων οχημάτων και επιτήρησης των συνοριακών διελεύσεων. Το έργο αυτό χρήζει προτεραιότητας καθώς θα συμβάλλει στην ασφάλεια της χώρας μας.

kameresΜε την τοποθέτηση καταγραφικών καμερών θα μπορούν οι Αρχές να ταυτοποιούν επιβαίνοντα άτομα σε καταχωρημένο όχημα, ενώ θα μπορούσε με την βοήθεια κατάλληλου λογισμικού, η καταχώρηση οχημάτων να συνδέεται με την εφαρμογή αφιξαναχωρήσεων πολιτών, έστω και κατά προσέγγιση λεπτού δηλαδή την χρονική περίοδο που πληκτρολογήθηκαν ή σαρώθηκαν συγκεκριμένα διαβατήρια. Επιπλέον, οι κάμερες επιτήρησης, οι οποίες θα μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα για κάποιο νομικά ορισμένο χρονικό διάστημα, θα βοηθούσαν εκτός της πρόληψης παράνομης εισόδου – εξόδου πολιτών από χώρους πέριξ των συνοριακών σταθμών και την καλύτερη διαχείριση της ταξιδιωτικής κίνησης από τον εκάστοτε αξιωματικό υπηρεσίας.

 Επιπλέον η απευθείας πρόσβαση εικόνας στο ήδη υπάρχον κέντρο επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να εκτιμάται σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση που  επικρατεί στα χερσαία σύνορα και να δίνονται ασφαλέστερα, κατάλληλες εντολές για την διαχείριση των τυχόν προβλημάτων που ανακύπτουν. Γιαόλο τον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων απαιτούνται συνολικά για την επιτήρηση και καταγραφή όλων των σημείων διέλευσης οχημάτων και παραμονής επιβατών,  είκοσι τρεις (23) καταγραφικές κάμερες πινακίδων τύπου «LPR», δεκατρείς (13) επιτήρησης και καταγραφής κίνησης των διαδρόμων κυκλοφορίας, δεκατέσσερις (14) σταθερές κάμερες επιτήρησης εξωτερικού χώρου και τέλος μία ασύρματη (ΙΡ) για την επιτήρηση των τουαλετών της εισόδου.Η τοποθέτηση δύο κεντρικών οθονών παρακολούθησης (τουλάχιστον έκαστη 42 ιντσών) όπως και του κατάλληλου SERVER μπορεί να πραγματοποιηθεί στο γραφείο Αξ/κού Υπηρεσίας του Α.Τ. Ευζώνων, με την άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δεδομένης της αναγκαιότητας του μέτρου αυτού  για την ασφάλεια των συνόρων μας που παράλληλα αποτελούν και εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα

Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Πώς προτίθεστε να επιλύσετε την έλλειψη καμερών καταγραφής στο Σ.Σ. Ευζώνων;»

Σχολιάστε