My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Η Χορωδία του ΠΜΣ Κιλκίς στο Πέραμα

Η Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στο 11ο χορωδιακό Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συγκροτημάτων «Θαλασσογραφίας 2018», που διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, η χορωδία του Δήμου Περάματος Αττικής.

Συμμετείχαν η χορωδία ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών, η χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Νέας Μάκρης Αττικής, η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς και η Δημοτική χορωδία Περάματος.

Απέδωσε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμά της και εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς ακροατηρίου, παρουσία του Δημάρχου Ιωάννη Λαγουδάκη, Αντιδημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, βουλευτών.

Ερμήνευσε τα τραγούδια:

  • Εξομολογείσθε τω Κυρίω, Ψαλμός 135
  • Όμορφη πόλη, στίχοι Γιάννης Θεοδωράκης, μουσική Μίκης Θεοδωράκης
  • Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου, στίχοι Κώστας Βάρναλης,μουσική Λουκάς Θάνος
  • Η σφεντόνα, στίχοι-μουσική Βασίλης Παπακωνσταντίνου
  • Σαββατόβραδο στην Καισαριανή, στίχοι Λευτέρης Παπαδόπουλος, μουσική Σταύρος Ξαρχάκος
  • Η μάνα του Αλέξανδρου, στίχοι Πάνος Θεοδωρίδης, μουσική Γιάννης Μαρκόπουλος

Σόλο ερμήνευσε καταχειροκροτούμενος ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης.

Τη χορωδία διηύθυνε ο μαέστρος κ. Γιάννης Ζγούρας, ο οποίος με τη μελωδία του πιάνου καθήλωσε το κοινό.

Μετά το τέλος του προγράμματος, η πρόεδρος, κυρία Σταυρούλα Γιοβανούδη, ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία τους οικοδεσπότες και ιδιαίτερα τον εξαίρετο μαέστρο της χορωδίας Περάματος κύριο Μιχάλη Κοκκίνη.

Έκανε ειδική αναφορά στη Μακεδονία και στο ιστορικό Κιλκίς, στους δεσμούς των δύο προσφυγικών Δήμων, Κιλκίς και Περάματος και προσκάλεσε τη χορωδία στο 14ο χορωδιακό φεστιβάλ που θα διοργανώσει στο Κιλκίς την Κυριακή 27 Μαΐου 2018.

Ο αντιδήμαρχος, συνεχάρη τη χορωδία, για την παρουσία και την ερμηνεία της, προσφέροντας αναμνηστική πλακέτα.

Η χορωδία του Κιλκίς προσέφερε ένα κρασί Γουμένισσας και το «Λεύκωμα για τα 100 χρόνια Ελευθερίας του Κιλκίς», που επιμελήθηκε ο γνωστός σε όλους εκπαιδευτικός, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας κ. Χρήστος Ίντος.

Η βραδιά έκλισε με δεξίωση χορό και τραγούδι, στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Katarraktis Garden» στο Νέο Ικόνιο.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11 το πρωί στους χορωδούς έγινε μια εκπληκτική ενημέρωση στο «Ίδρυμα Πολιτισμού-Σταύρος Νιάρχος». Η ειδική ξεναγός Ευαγγελία Κωστελίδου συνόδευσε τους χορωδούς στην θαυμάσια βιβλιοθήκη και στο ανεπανάληπτο σαλόνι της λυρικής σκηνής, όπου τους μύησε ακόμη και στα μυστικά της σκέψης του αρχιτέκτονα Renzo Piano, που υλοποίησε τη δωρεά του ιδρύματος.

Από τον όγδοο όροφο, το «Φάρο» απόλαυσαν τη θέα στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Καστέλα, τη Μαρίνα του Φλοίσβου. Ακολουθώντας τα περίφημα σκαλιά του λόφου, που αρχίζουν από τον όγδοο όροφο, περιηγήθηκαν στους πολύχρωμους και πολυποίκιλους κήπους του Ιδρύματος.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, με στάση στην ηλιόλουστη Χαλκίδα, δίπλα στον πορθμό της και τα περίφημα «τσιπουράδικα».

Ξεναγός στην πολύωρη διαδρομή και στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά ο χορωδός Μάκης Ιωσηφίδης, συνταξιούχος δάσκαλος, πάντα ενημερωμένος και ακούραστος. Ενημερωτικά κείμενα διάβασανοι δασκάλες Νόπη Δουλκερίδου και Μαρία Τσιρέλη.

Οι πίτες, τα κριτσίνια, τα γλυκά, τα λουκούμια, που προσέφεραν οι κυρίες του διοικητικού συμβουλίου Ελένη Ασλανίδου, Ρούλα Αραμπατζή, Αντωνία Κοκοβίδου, Μαρία Τσιρέλη, καθώς και τα ανεπανάληπτα τσουρεκάκια της Γιώτας Τσαχουρίδου, πρόσφεραν όμορφες γευστικές στιγμές στις ώρες του ταξιδιού.

Οι χορωδοί ανανεωμένοι συνεχίζουν τις πρόβες, ώστε να είναι έτοιμοι το Μάιο και Ιούνιο, για το 14ο χορωδιακό φεστιβάλ Κιλκίς και το μεγάλο αφιέρωμα στα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου.

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Σχολιάστε