My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Η φαντασία, εξουσία του δήμου”

(Βίντεο) Με τη παρουσία πλήθους δημοτών του Κιλκίς, που υπερπλήρωσαν την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η εκδήλωση ανακοίνωσης της καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, της παράταξης “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη”, με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Αγαθόπουλο.

“Δεν πρόκειται να κρυφτώ ποτέ στα δύσκολα. Είμαι εδώ, είμαι ένας από `σας και δηλώνω παρών. Τα 35 χρόνια ενασχόλησής μου με τα κοινά, μου δίνουν το δικαίωμα να πω με σιγουριά ότι μπορώ”, τόνισε ο κ. Αγαθόπουλος, κάνοντας λόγο για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης του συνδυασμού του με ευρεία συμμαχία πολιτών και συλλογικοτήτων.

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του “Συμμετέχω” τόνισε την αναγκαιότητα για

  • ενεργό συμμετοχή των πολιτών με διεκδίκηση και συνεχή αγώνα
  • συμμετοχικούς προϋπολογισμούς
  • σταδιακή ανατροπή του “Καλλικράτη” και χωροταξική αλλαγή του υφιστάμενου δήμου με αναπτυξιακά κριτήρια.

Ο κ. Αγαθόπουλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κιλκίς θα έχει ένα προοδευτικό αλλά όχι κομματικό πλαίσιο, καθότι “η διαφορετικότητα στις πολιτικές τοποθετήσεις δεν είναι εμπόδιο αλλά χρήσιμη πηγή διαφορετικών αντιλήψεων, των οποίων η σύνθεση θα φέρει τη φαντασία στην εξουσία του δήμου”.

Κλείνοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς γνωστοποίησε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του.

Δείτε βίντεο της GnomiWebTV με στιγμιότυπα από την εκδήλωση και την ομιλία του κ. Αγαθόπουλου, και διαβάστε ολόκληρη την εισήγησή του, καθώς και το βιογραφικό του υποψήφιου δημάρχου:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΡΧΩΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ‘’ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ’’

Καλησπέρα φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ προσωπικά που βρίσκεστε σήμερα εδώ, στην πρώτη δημόσια εκδήλωση της αυτοδιοικητικής παράταξης “Συμμετέχω” Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη.

Θα ξεκινήσω με μια δέσμευση:

Σεβόμενος όλες και όλους εσάς που με τιμάτε με την παρουσία σας, δεσμεύομαι να σας παρουσιάσω με ειλικρίνεια και σαφήνεια τη διακήρυξη αρχών της παράταξής μας, αλλά ταυτόχρονα να είμαι σύντομος και περιεκτικός, γιατί ακολουθεί ποδοσφαιρικό ντέρμπι που όλοι θέλουμε να παρακολουθήσουμε!

Βρισκόμαστε, λοιπόν, σήμερα εδώ έχοντας πλήρη γνώση των δυσκολιών και της ευθύνης που συνεπάγεται η νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση και γνωρίζοντας πως είναι δύσκολοι οι καιροί που διανύουμε. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει και μπορεί να συνεισφέρει και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις, αποφασιστικές ενέργειες, αποτελεσματικές λύσεις. Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ισχυρή συστράτευση, δημιουργική σύνθεση, κοινό αγώνα και συμμετοχή.

Με συναίσθηση των δυσκολιών που φέρνει το καινούργιο, με επίγνωση των μεγάλων μας ευθυνών, με ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα, με επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις για την οργάνωση, λειτουργία και ανάπτυξη του Δήμου μας, συγκροτούμε τον συνδυασμό, που θα διεκδικήσει τις ψήφους των πολιτών του Δήμου Κιλκίς.

Επιθυμία δική μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική κοινωνική συμμαχία, να υπογράψουμε όλοι μαζί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Στόχος μας είναι η αυτόνομη, η συλλογική, η ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία του νέου Δήμου, με σεβασμό στη διαφορετική προσέγγιση, με συναινετικές, άμεσες και δημοκρατικές διαδικασίες.

Θα προσπαθήσουμε ΜΑΖΙ να δημιουργήσουμε μια ανοικτή δημοτική παράταξη που να διαπερνά τους παραδοσιακούς δημοτικούς συνδυασμούς. Φιλοδοξούμε ΜΑΖΙ να εκφράσουμε τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών, για ένα νέο, ανοικτό Δήμο που θα απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των κατοίκων του, που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και θα καθορίζει τη νέα αναπτυξιακή του ταυτότητα.

Βασικός στόχος είναι η ενεργοποίηση πολιτών κάθε ηλικίας, με σκοπό να αλλάξουν τα δεδομένα και τα κακώς κείμενα στο Δήμο Κιλκίς, να αλλάξει η νοοτροπία και η στάση όλων μας. Νέα παιδιά, λαμπροί επιστήμονες, άνδρες και γυναίκες, ζητούν να προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους, με ανιδιοτέλεια και με όραμα για τον τόπο μας. Αυτούς τους ανθρώπους τους θέλουμε μαζί μας.

Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν αυτόματα και άμεσα. Χρειάζεται ο καθένας και η καθεμιά μας να αποφασίσει να αγωνισθεί για τη λύση τους, να κάνουμε μια μελετημένη ιεράρχηση, να θέσουμε προτεραιότητες και ταυτόχρονα να δούμε την καθημερινότητα και να δράσουμε δυναμικά ώστε να την αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η προσπάθειά μας είναι δύσκολη. Έχουμε όμως επίσης συναίσθηση των δυνατοτήτων μας.

Προσωπικά, δεν σκόπευα ποτέ και δεν πρόκειται ούτε τώρα να κρυφτώ στα δύσκολα, είμαι εδώ, είμαι ένας από εσάς, δηλώνω παρών και αναλαμβάνω να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια ως επικεφαλής του συνδυασμού , τον οποίο σας καλώ να στηρίξετε οργανωτικά και να αποτελέσετε το κορμό του.

Σας κοιτάμε στα μάτια, ξεκινούμε με ειλικρίνεια αυτήν την προσπάθεια, με αυτήν θα πορευτούμε και αυτή θα μας ακολουθεί και στο μέλλον.

Η πάνω από 35 χρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά του Νομού και της πόλης μας, μου δίνει την δυνατότητα και την αυτοπεποίθηση να πιστεύω ότι μπορώ, μαζί με τους συνεργάτες μου και την δική σας συμπαράσταση, να τα καταφέρουμε και στα νέα καθήκοντα που μου ανατίθενται.

Φίλες και φίλοι

Τον Μάιο του 2019 έχουμε εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ταυτόχρονα με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα αναδείξουν τη νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Κιλκίς για τα επόμενα ΤΈΣΣΕΡΑ (4) χρόνια.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου βρίσκουν την ελληνική κοινωνία, μετά από 9 χρόνια, να ανακάμπτει σιγά σιγά από τις επιπτώσεις της οξύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της χειρότερης που γνώρισε η χώρα μας μεταπολιτευτικά. Αυτή η κρίση ήταν αποτέλεσμα αφενός του στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης που εφαρμόστηκε διαχρονικά από ένα διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα – το οποίο εκτός των άλλων είχε απαξιώσει και τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς – και αφετέρου των μνημονιακών πολιτικών που υλοποιήθηκαν τα τελευταία 8 χρόνια. Ένα μοντέλο ανάπτυξης, χωρίς όρους βιωσιμότητας, κοινωνικής συνοχής και περιβαλλοντικής προστασίας.

Βασικές κοινωνικές υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, έχουν συρρικνωθεί, καταργηθεί, ή εκχωρηθεί. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, οι προνοιακές δομές, τα ΚΑΠΗ, οι δομές πολιτισμού και άθλησης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στο βαθμό που θα έπρεπε.. Άλλες, απολύτως αναγκαίες, υπηρεσίες όπως το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», οι δομές στήριξης γυναικών, η μεταφορά μαθητών, η συντήρηση των σχολικών και δημοτικών κτιρίων, η διαμόρφωση και συντήρηση των δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου, προσφέρονται με τρόπο ελλειμματικό .

Η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Τ.Α, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την καθιέρωση διακριτών ρόλων μεταξύ Α΄ και Β΄ βαθμού των φορέων της Τ.Α, την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης, τον απεγκλωβισμό των Δήμων από τον ασφυκτικό και γραφειοκρατικό έλεγχο σκοπιμότητας, την παραχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στις επιτροπές των Δήμων, την ένταξη των κοινοτικών συμβουλίων στον τακτικό προϋπολογισμό κ.ά διατάξεις αλλάζουν ριζικά το τοπίο στο χώρο της Τ.Α.

Στις σημερινές, εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι προσεχείς δημοτικές εκλογές αποκτούν κρίσιμο κοινωνικό, αναπτυξιακό και πολιτικό χαρακτήρα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσει λοιπόν, εάν ο Δήμος Κιλκίς με την νέα δημοτική αρχή θα επιχειρήσει αποφασιστικά και αξιόπιστα να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου, δίνοντας γενικότερα προοπτική στην πόλη και τα χωριά και λύσεις σε συσσωρευμένα για δεκαετίες προβλήματα

Συνδημότες και Συνδημότισσες του Δήμου Κιλκίς,

Οι μέχρι τώρα οι δημοτικές αρχές έχοντας στο ακέραιο την πολιτική και διαχειριστική ευθύνη:

 έχουν συμβάλει με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους στη γιγάντωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι πολίτες στην καθημερινότητά τους,

 αποδείχθηκαν απρόθυμες να κινητοποιήσουν τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης και των χωριών στην κατεύθυνση του προγραμματισμού και της υλοποίησης ώριμων αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών.

 φάνηκαν ελλειμματικές να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικές ευκαιρίες και να διεκδικήσουν για το Δήμο τη θέση που του αξίζει .

 δεν πρόβλεψαν, δεν σχεδίασαν, δεν εφάρμοσαν το νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, δηλ. της ανακύκλωσης.

 Επέτειναν δραματικά το κυκλοφοριακό αδιέξοδο, που για χρόνια μας ταλαιπωρεί, με την καθυστέρηση κατασκευής των ήδη σχεδιασμένων περιμετρικών οδών στη πόλη του Κιλκίς.

 Έχουν καθυστερήσει επικίνδυνα στη διεκδίκηση της παραχώρησης δημοσίων κτηρίων και παλαιών στρατοπέδων, ώστε με την αξιοποίησή τους, η πόλη να ανασάνει και να αλλάξει την όψη της και τη λειτουργία της. Να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο φιλική προς τον δημότη.

Υποβαθμίστηκε η ποιότητα των δημόσιων χώρων (δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, χώροι πρασίνου) με την πλημμελή συντήρησή τους.

Δεν έγινε κατορθωτό να δοθούν λύσεις σε θέματα όπως:

– Η μείωση του λειτουργικού κόστους των δομών του Δήμου με την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

-Η Προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πολίτες με τη χρήση νέων τεχνολογιών

-Η Προστασία της δημόσιας υγείας με το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών.

Για να ανατρέψουμε συνολικά αυτήν την κατάσταση επιδιώκουμε τη συγκρότηση μιας ευρείας συμμαχίας ενεργών προοδευτικών και υπεύθυνων πολιτών και συλλογικοτήτων. Ώστε μέσα από διαδικασίες συμμετοχής, σύνθεσης, διεκδίκησης και δημοκρατίας, να πετύχουμε αυτό που όλοι οραματιζόμαστε όχι μόνο για την πόλη του Κιλκίς αλλά και των πιο απομακρισμένων περιοχών, του Δήμου.

Προτείνουμε στους πολίτες του Κιλκίς ενεργό συμμετοχή ,διεκδίκηση και αγώνα, σύνθεση απόψεων και οργανωμένο σχέδιο:

 για την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση των δομών και υπηρεσιών του Δήμου, υπερασπιζόμενοι τους εργαζόμενούς του και το δημόσιο συμφέρον, χωρίς να συντηρούμε παθογένειες και μικροσυμφέροντα που πλήττουν την εξυπηρέτηση του πολίτη

 για τη δημιουργία συμμετοχικών προϋπολογισμών που θα προσδίδουν οικονομική ευρωστία και υψηλή αποτελεσματικότητα αλλά και διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου,

 για την σταδιακή ανατροπή του νόμου ”Καλλικράτη”. Χωροταξική αλλαγή των ορίων του υφιστάμενου Δήμου, με αναπτυξιακά και λειτουργικά κριτήρια.

Για να συμφωνήσουμε πώς θέλουμε την πόλη και το Δήμο μας, και να εφαρμόσουμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων, που θα οδηγούν στην υλοποίηση αυτού του οράματος.

 για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών όπως:

o την κατοικία,

o την πρόσβαση και μετακίνηση στον δημόσιο χώρο της πόλης μας,

o την πρόσβαση στο νερό, στο ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα κοινωνικά αγαθά,

o την πρόσβαση στη μόρφωση,

o την πρόσβαση στην ψυχαγωγία και τον αθλητισμό,

o την πρόσβαση στον πολιτισμό,

o την πρόσβαση στις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας,

o την υπεράσπιση της εργασίας.

για την εφαρμογή συνολικών μακροχρόνιων και αειφόρων πολιτικών, όπως για τα απορρίμματα, που θα αξιοποιούν και θα στηρίζονται στις δομές του Δήμου ή και όμορων Δήμων και θα προκρίνουν την ανακύκλωση στην πηγή και την περιβαλλοντική προστασία,

Συνδημότες και Συνδημότισσες του Δήμου Κιλκίς,

Η Αυτοδιοικητική Πρόταση ”ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ’’ –Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη, πιστεύει ότι μόνο με όρους ανατροπής, πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών, ο Δήμος Κιλκίς θα πορευτεί στο δρόμο της αποστολής του όπου, πρώτα οι πολίτες θα έχουν λόγο και συμμετοχή στη χάραξη των πολιτικών του.

Επιθυμούμε μία αυτοδιοίκηση συνυφασμένη με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του. Που θα σχεδιάζει και θα αποφασίζει, με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Mε γνώμονα την τοπικά καθολική οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική οικονομία, με ιδιαίτερη φροντίδα και έμφαση στις κοινωνικές ανάγκες, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προστασία. Στηριγμένη σε ένα γνήσιο και αυτόνομο αυτοδιοικητικό κίνημα, με συμμετοχικές συλλογικές διαδικασίες, με προοδευτικά πολιτικά αλλά όχι κομματικά χαρακτηριστικά, που θα έχει αποφασιστικό λόγο για όλα όσα σχεδιάζονται και συμβαίνουν στο Κιλκίς.

Στρατηγικός στόχος αυτής της κίνησης πρέπει να είναι η Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των κατοίκων του Δήμου μας δηλ. η βελτίωση της καθημερινότητας. Αυτό πρέπει να είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα με το μεγάλο αστικό κέντρο της περιοχής μας, την Θεσσαλονίκη. Την γειτνίαση με την Θεσσαλονίκη, από μειονέκτημα πρέπει σταδιακά να την μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα, έτσι ώστε τον κανόνα «εργασία στο Κιλκίς και διαμονή στην Θεσσαλονίκη» να τον μετατρέψουμε σε εργασία και διαμονή στο Κιλκίς.

. Η Αυτοδιοικητική Πρόταση ”ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ’’ –Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη, που δημιουργήσαμε, θα διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη 2019 τη Δημοτική αρχή της πόλης μας και την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που θα φέρνει τους πολίτες κοντά στον Δήμο και τον Δήμο κοντά στους πολίτες. Αυτή η πολιτική θα χαρακτηρίζεται από:

 Δημοκρατία, αποκεντρωμένη λειτουργία και συμμετοχικούς θεσμούς, Διαφάνεια και χρηστή διαχείριση των πόρων του Δήμου.

 Διεκδίκηση ανακατανομής πόρων και οικονομικής αυτοτέλειας για την άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής

 Βελτίωση των υφιστάμενων δομών αλληλεγγύης και πρόνοιας δημιουργία και ανάπτυξη νέων, ενεργητικής αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας.

 Αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και μέσα, με πνεύμα ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλοσεβασμού μακριά από αποκλεισμούς, ακρότητες και μισαλλοδοξία.

 Σθεναρή υπεράσπιση και αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας .

 Σεβασμό και προστασία του δημόσιου χώρου και του περιαστικού φυσικού περιβάλλοντος με ανθρωποκεντρικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.

 Δημιουργία και ανάπτυξη υποδομών πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού.

 Συνολικές και συνεκτικές πολιτικές ανάπτυξης που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης όπως τη θέση της, την ιστορία της, την πολιτιστική της κληρονομιά, τα κλειστά ιστορικά κτίρια.

 Αποτελεσματική διεκδίκηση βασικών υποδομών όπως ο προαστιακός σιδηρόδρομος, οι περιμετρικοί δρόμοι της πόλης του Κιλκίς, η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου του Δήμου, και του φυσικού αερίου, τις οποίες δικαιούται και στις οποίες υστερεί τραγικά η πόλη μας.

 Την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.

· Την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας στους οικισμούς του Δήμου μας.

· Βελτίωση της ποιότητας του αστικού χώρου και των δημόσιων χώρων του Δήμου

 Την συνεχή, εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς των Βιομηχανικών ζωνών Ν. Σάντας και Σταυροχωρίου.

 Την τουριστική αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής της Δοϊράνης, της Πικρολίμνης, των ορεινών όγκων των Κρουσίων και του Μπέλλες, του Βοτανικού Βαλκανικού Κήπου, των αρχαιολογικών χώρων και των χώρων ιστορικής σημασίας

· Την καθολική αντίδραση σε επιχειρούμενες προσπάθειες εξόρυξης χρυσού στον ορεινό όγκο των Κρουσσίων.

· Την συνεργασία με την Εκκλησία για την αξιοποίηση ανενεργών υποδομών και κτιρίων, όπως οι κατασκηνώσεις και η παλαιά Επισκοπική Κατοικία.

· Την διεκδίκηση από το Υπουργείο Εθν. Αμύνης της παραχώρησης ανενεργών στρατοπέδων.

· Την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων του πρωτογενή τομέα.

Ξέρουμε τις δυσκολίες που απορρέουν από την δύσκαμπτη ελληνική δημόσια διοίκηση όπως έχουμε και επίγνωση των επιπτώσεων αδράνειας, πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, που μετέτρεψαν την αδυναμία σε επιλογή, καθιστώντας τους δημότες του Κιλκίς ξένους στον τόπο τους.

Παρ’ όλα αυτά είμαστε πεπεισμένοι και πεπεισμένες ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή.

Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τους κατοίκους του Δήμου μας και να τους μετατρέψουμε σε ενεργούς πολίτες που θα απευθύνονται σε μια δημοτική αρχή με τη σιγουριά, ότι δεν θα μετατρέπει το δικαίωμά του σε ανταλλάξιμο ρουσφέτι, και δεν θα παραπέμπει την διεκδίκηση στο άγνωστο μέλλον.

Ο Δήμος του Κιλκίς με την πόλη του και τα χωριά του δικαιούται μιαν άλλη πραγματικότητα και στο χέρι μας είναι να αποδράσουμε από τη σημερινή διαχείριση, αποκτώντας τον βηματισμό άλλων Δήμων της Πατρίδας μας, που κατορθώνουν να αξιοποιούν τα επιτεύγματα της εποχής μας χωρίς να λησμονούν έθιμα και παραδόσεις.

Φωτεινά παραδείγματα Δήμων όπως η κοινωνική πολιτική του Δήμου Πατρέων ή η πολιτική δημιουργίας σύγχρονων υποδομών συνυφασμένων με την τεχνολογία και τον πολιτισμό του Δήμου Τρικκαίων, και άλλων Δήμων είναι η πυξίδα των προσπαθειών μας.

Ήλθε επιτέλους η ώρα να κοιταχτούμε με την καθάρια ματιά των ανθρώπων που ξέρουν να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν, να συνεργάζονται και να διεκδικούν το δίκιο των αιτημάτων τους.

Σήμερα οι συνεργάτες μου και εγώ απευθύνουμε κάλεσμα συνέργειας σε όλες και όλους που τους συνδέει η κοινή επιθυμία να κάνουν τον τόπο μας καλύτερο, γιατί εμείς δεν βλέπουμε την διαφορετική πολιτική τοποθέτηση να είναι εμπόδιο, αλλά χρήσιμη πηγή διαφορετικών αντιλήψεων, η δημιουργική σύνθεση των οποίων θα φέρει την φαντασία στην εξουσία του Δήμου Κιλκίς.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται και τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού μας που θα συγκροτούν τα ψηφοδέλτιά μας. Ψηφοδέλτια νίκης, ψηφοδέλτια ελπίδας, ψηφοδέλτια ανατροπής, ψηφοδέλτια εναλλακτικής διαχείρισης των πεπραγμένων του Δήμου.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Αγαθόπουλος γενήθηκε στο Κιλκίς το 1954.

Τελείωσε το εξατάξιο Α’ Γυμνάσιο Κιλκίς και συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία, στις Φαρμακευτικές σχολές της Πίζας και της Μπολόνια, από όπου και αποφοίτησε.

Επαγγελματικά, ως φαρμακοποιός διατηρεί φαρμακείο στην πόλη του Κιλκίς από το 1984. Το 1992 γίνεται μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ως απόφοιτος της αντίστοιχης σχολής για τους Φαρμακοποιούς.

Από την επιστροφή του στο Κιλκίς, μετά τις σπουδές του δραστηριοποιείται σε διάφορους κοινωνικούς φορείς. Συμμετείχε για χρόνια στο Δ.Σ της Κινηματογραφικής Λέσχης Κιλκίς, ήταν ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς και για αρκετά χρόνια είχε ενεργοποιήσει το τμήμα του SKI, μέλος του ποντιακού συλλόγου ‘’ Αργοναύτες’’ και επί σειρά ετών πρόεδρος της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς.

Το 1986 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κιλκίς και επανεκλέγεται για άλλη μία τετραετία το 1990. Κατά την πρώτη περίοδο της θητείας του, επί δημαρχίας Σπύρου Αυγητίδη, στον Δήμο Κιλκίς εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. ΚΑΙ κατά την διάρκεια της δεύτερης θητείας του, επί Δημαρχίας Αναστάσιου Αμανατίδη, ως μέλος της επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου , ιδρύονται ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς και η Μπάντα του Δήμου.

Το 2003 εκλέγεται Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς και διατηρεί την θέση του Προέδρου μέχρι το 2015. Κατά την διάρκεια της προεδρίας του καθίσταται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς πρότυπο συλλόγου για όλη την Ελλάδα και παραμένει μέχρι σήμερα.

Στο διάστημα αυτό υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης και αργότερα μέλος του Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το 2008, με πρωτοβουλία δική του και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Παναγιωτίδη Βλαδίμηρο, τον τότε Δήμαρχο κ. Τερζίδη Δημήτριο και τον πρόεδρο του ΟΠΟΝΓΑ κ. Χρήστο Σπίγκο, ιδρύεται το πρώτο στην χώρα οργανωμένο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο, το οποίο έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην στήριξη των ευπαθών ομάδων και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε όλη την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν και όλες οι μετέπειτα Δημοτικές αρχές. Λειτουργεί και σήμερα υποστηρίζοντας δημόσια ιδρύματα. Για την προσφορά του αυτή του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου στην Αθήνα το 2012.

Είναι παντρεμένος με την Χανιώτισσα Βιολόγο Δέσποινα Μαρκάκη και έχει δύο παιδιά την Ειρήνη και τον Θέμη.

Σχολιάστε