My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Η υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 το περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς με τη παρουσία ένστολων εθελοντών, πλήθος κόσμου και σύσσωμη τη δημοτική αρχή του τόπου μας υποδέχτηκαν τη “Φλόγα Αγάπης” της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που κατέφθασε στη πόλη μας με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει το πανανθρώπινο ιδεώδες της εθελοντικής αιμοδοσίας .

Η λαμπαδηδρομία διεξήχθη επί της οδού 21ης Ιουνίου σε κλίμα γιορτής και συγκίνησης με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας καταλήγοντας στο νέο Δημοτικό πάρκο, όπου ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης πραγματοποίησε το άναμμα του βωμού σηματοδοτώντας  τη συνεργασία του δήμου μας με το τοπικό τμήμα ΕΕΣ με αρχή την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο .

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς επικοινώνησε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης υπογραμμίζοντας ότι η αιμοδοσία αποτελεί αληθινό δώρο ζωής και πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Τη σεμνή τελετή, την οποία παρουσίασε ο Θεολόγος Ζώτος, αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοσίας, εκ μέρους του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, χαιρέτισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Η φλόγα της αιμοδοσίας θα συνεχίσει το ταξίδι της σε πόλεις της πατρίδας μας για να καταλήξει στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, την πόλη που γέννησε το θεσμό της λαμπαδηδρομίας πριν από δεκαεπτά χρόνια.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς τόνισε τα εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Κιλκίς, το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς του τόπου μας υποδέχονται το Φως της Ζωής!

Καλοδεχόμαστε και ανάβουμε στο συμβολικό αυτό βωμό τη φλόγα της αγάπης και τις πανανθρώπινες αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει: την αλληλεγγύη, το βαθύ και ειλικρινές ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, τον εθελοντισμό, τη συμπαράσταση στο συμπάσχοντα με πράξεις αγνής προσφοράς.

Η έλευση της φλόγας και η λαμπαδηφορία μελών του Ερυθρού Σταυρού, στην πόλη μας, αναμφίβολα, είναι ένα τιμητικό γεγονός που δυναμώνει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του καθενός από εμάς να προσφέρει λίγο από το χρόνο του σώζοντας μια ζωή.

Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, η φλόγα αυτή της αγάπης, να γίνει μια φωτιά που δε θα κατακάψει αλλά θα ζεστάνει και θα γλυκάνει την ψυχή μας, με τη σκέψη ότι δίνουμε το αίμα μας για να χαρίσουμε το δώρο της ζωής σε έναν συνάνθρωπό μας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ την Πρόεδρο του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς Κατερίνα Παναγιωτίδου – Φραγγίδου για την πρωτοβουλία άφιξης της φλόγας αιμοδοσίας από το Κιλκίς, όπως και όλα τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού για το θεάρεστο έργο που επιτελούν και στον κρίσιμο τομέα της αιμοδοσίας προσφέροντας σε ετήσια βάση φιάλες αίματος που καλύπτουν τις ανάγκες 170 συνανθρώπων και από την περιοχή μας και από όλη τη χώρα. Η κοινωνική αποστολή του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς μου θυμίζει μια θυμόσοφη ρήση που λέει ότι οι φάροι δεν τρέχουν στις ακτές ψάχνοντας ποιο καράβι να σώσουν, απλά στέκονται και φωτίζουν.

Εύχομαι η φλόγα της αιμοδοσίας να μας φωτίσει όλους μας με έργα αγάπης.

Αξιοσημείωτο είναι πως η φετινή 17η λαμπαδηδρομία είναι συν – διοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών(Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το τοπικό τμήμα ΕΕΣ ευχαριστεί θερμά:

• Το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Κυριακίδη Δημήτριο

• Τον Αντιπεριφεριάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη

• Τους Αντιδημάρχους κ. Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα , κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη, κ. Γεώργιο Μπαλάσκα, κ. Κωνσταντίνο Πουντζουκίδη, κ. Ιωάννη Χατζηαποστόλου.

• Τους εθελοντές αιμοδότες και τους πολίτες του Κιλκίς.

• Την αστυνομική διεύθυνση και το τμήμα τροχαίας Κιλκίς.

• Τη φιλαρμονική μπάντα δήμου Παιονίας

• Το Λύκειο Ελληνίδων

• Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

• Τον σύλλογο γυναικών Καμπάνη

• Του αθλητικούς συλλόγους Κιλκισιακού,  Αστέρα Μεγάλης Βρύσης ,Δόξα Καμπάνη , Αία και Αετό .

• Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Δροσάτου, Μεγάλης  Βρύσης και Πικρολίμνης.

• Τους συλλόγους Κρητών ΄΄Αρκάδι΄΄ και  Σαρακατσαναίων ο ΄΄Φλάμπουρας’’

Σχολιάστε