My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Η τιμή της κοπέλας

Του Κώστα Γιαννακίδη (protagon.gr)

———————————————————————————————————————————————————————————————————Τα εργασιακά ίσως και να κατατεθούν στη Βουλή ως ξεχωριστό νομοσχέδιο. Στην κυβέρνηση θα ήθελαν να το αποφύγουν γιατί είναι να σαν να σπέρνουν τον πειρασμό σε ένα οικοτροφείο αρρένων. Όμως η ΔΗΜΑΡ θα έχει το δικαίωμα που θέλει να ασκήσει: θα τα καταψηφίσει και οι βουλευτές της θα κοιμηθούν καλύτερα το βράδυ. Αυτό μου θυμίζει νεαρό ζευγάρι παλαιών χρόνων που αναζητεί την ερωτική απόλαυση μέσω περιφερειακών ή πλαγίων οδών, διατηρώντας ανέπαφη την τιμή της κοπέλας. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Πιστεύουν ότι έτσι το προφίλ του Φώτη Κουβέλη θα υποστεί μικρότερες ρωγμές. Το κόμμα θα παραμείνει συνεπές και η κοπέλα ανέγγιχτη.

Το θέμα είναι περισσότερο υπαρξιακό και λιγότερο «πραγματικό». Ωστόσο αυτή η περιπέτεια δεν θα πρέπει απαραιτήτως να θεωρείται οδυνηρή για τη ΔΗΜΑΡ – κάθε άλλο. Είναι ευκαιρία. Είναι ένας ωραίος λόγος για να αποσαφηνίσει το στίγμα της, να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική της και να συνομιλήσει καλύτερα με το ακροατήριο της. Δεν ξέρω αν η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει πρωτίστως τη σοσιαλδημοκρατία και δευτερευόντως την ανανεωτική αριστερά. Κακά τα ψέματα, μέχρι να βρεις τον ορισμό της ανανεωτικής αριστεράς έχεις ωριμάσει ως σοσιαλδημοκράτης. Πριν από τις εκλογές η ΔΗΜΑΡ ήταν για τον εκσυγχρονιστή Πασόκο κάτι σαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο για τον καπνιστή-έδινε παρόμοια αίσθηση χωρίς βλαβερές συνέπειες. Και εκεί απευθύνεται πρωτίστως το κόμμα. Στους παλαιούς εκσυγχρονιστές και στους νέους σοσιαλδημοκράτες. Δεν αποκλείεται δε, να θρέφει και μία ενδιαφέρουσα αντίφαση: το πολιτικό ακροατήριο να έχει πιο ελαστική ατζέντα από τα κομματικά όργανα.

Ναι, η ΔΗΜΑΡ είναι ένα αριστερό κόμμα. Δεν είμαι όμως τόσο σίγουρος για το ακροατήριο της. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ο συμβιβασμός, ακόμα και στα εργασιακά, δεν θα τη βλάψει στον βαθμό που ανησυχεί η ηγεσία της. Οι πολίτες δεν είναι και τόσο ηλίθιοι. Θα θυμούνται ότι στήριξες την κυβέρνηση, θα ξεχάσουν ότι καταψήφισες τα εργασιακά. Και πρόκειται για πολίτες που ψήφισαν τη ΔΗΜΑΡ για να έχει θέση στα πράγματα, όχι σε τηλεοπτικά παράθυρα με απεριόριστη θέα. Ναι, βέβαια, οι αρχές είναι για την Αριστερά ότι ήταν η τιμή για τις κοπέλες. Αλλά εδώ δεν μας απασχολεί η πρώτη νύχτα του γάμου. Μας ενδιαφέρει η ζωή που έρχεται.

Σχολιάστε