My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Η συνέχεια της ελληνικής Γλώσσας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων «Αριστοτέλης» – «Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς», συνδιοργανώνουν εσπερίδα το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 18.00μ.μ. – 20.00μ.μ. στο Δημαρχείο Αξιούπολης, με θέμα: «Ιστορική Συνέχεια της Ελληνικής Γλώσσας» και εισηγήτρια την κα Γρομπανοπούλου Ελένη, Πτυχιούχο Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Η Ελληνική Γλώσσα αποτελεί μοναδικό παράδειγμα γλώσσας με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια και με τέτοια δομική και λεξιλογική συνοχή, που να επιτρέπει να μιλάμε για μια ενιαία ελληνική γλώσσα απ΄ την αρχαιότητα ως σήμερα. Ανάγκη αποτελεί, λοιπόν, η “γνωριμία” με τη γλώσσα μας που κατά την μετακλασική περίοδο με τον Μέγα Αλέξανδρο, υπήρξε παγκόσμια γλώσσα, γλώσσα των συναλλαγών και του πολιτισμού.

Ενώ, τα ανεπανάληπτα σε σύλληψη, πρωτοτυπία, βάθος και πλούτο ιδεών κείμενα των μεγάλων Ελλήνων στοχαστών και των Πατέρων της Χριστιανικής Εκκλησίας, αποτελούν μια επίκληση για αυτογνωσία, υπευθυνότητα και μέτρο, στοιχεία που ενισχύουν την ισορροπία του ανθρώπου και βελτιώνουν την ψυχική του υγεία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχολιάστε