My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Συγκέντρωση ΚΚΕ με Κ. Τσαουσίδη

(Βίντεο) Σε μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς μίλησε ο Κώστας Τσαουσίδης, υποψήφιος βουλευτής, παρουσία και των άλλων υποψηφίων, Ηλία Σμυδάκη Χαμουρούδη, Ρία Αλτιπαρμακίδου, Σταυρούλα Νικολαίδου και Μέμα Τεμεκενίδου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν, η Ειρήνη Χατζή μέλος της ΕΠ Κ.Μακεδονίας και γραμματέας της Τ.Ε. Κιλκίς, οι Κώστας Ιωσηφίδης και Κώστας Σιδηρόπουλος μέλη του Γραφείου της Ε.Π. Κ. Μακεδονίας, ο Γιάννης Φαχουρίδης, δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, με την Λαϊκή Συσπείρωση, επικεφαλής του ψηφοδελτίου   για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη και ο Τάσος Βασιλακάκης δημοτικός σύμβουλος Παιονίας, με την Λαϊκή Συσπείρωση και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας.

Ο Κ. Τσαουσίδης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:

“Και από το Κιλκίς φωνάζουμε ότι: Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος που έχει μετατρέψει τις θάλασσες της Μεσογείου σε υγρό τάφο για χιλιάδες ξεριζωμένους.

Όπως δεν συμβιβαζόμαστε με το ότι μπορεί κάθε τρεις και λίγο να μετράμε νεκρούς στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα νοσοκομεία, στα τρένα, έτσι και δεν θα συμβιβαστούμε με το να χάνονται μωρά, μικρά παιδιά με τις μανάδες τους κλεισμένα σε ένα αμπάρι στον πάτο της θάλασσας…

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Δεν συμβιβαζόμαστε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν αιτίες και ένοχοι και εμείς έχουμε αποφασίσει να τους πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι να τους ανατρέψουμε, για να ζήσουμε όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Έτσι πρέπει να γίνει κι έτσι θα γίνει…

Οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές δεν είναι φυσικό φαινόμενο για να ξεμπερδεύει κανείς με έναν ανέξοδο ανθρωπισμό, άντε και με κάποιες προτάσεις διαχείρισης των συνεπειών.

Από πίσω τους βρίσκεται η φτώχεια, η εκμετάλλευση που παράγει αυτό το σάπιο σύστημα, ο καπιταλισμός, τον οποίο όλοι, πλην ΚΚΕ, υπερασπίζονται και υπηρετούν, ενώ τσακώνονται μόνο για το ποιος θα κάτσει στις καρέκλες να τον διαχειριστεί.

Από πίσω βρίσκονται οι μεγάλες επενδύσεις που μετατρέπουν τον πλούτο αυτών των χωρών σε κατάρα για τους λαούς τους. Βρίσκονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι πόλεμοι, οι εμφύλιες συγκρούσεις που εξαπολύονται και υποδαυλίζονται από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Ρωτάνε κάποιοι από τα κόμματα του συστήματος και τα μέσα τους: Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα για να σταματήσουν οι πόλεμοι;

Είναι απλό! Να σταματήσετε να μπλέκετε τη χώρα μας, τον λαό μας στις επεμβάσεις.

Και βέβαια το έγκλημα συνεχίζεται, όταν οι ξεριζωμένοι προσπαθούν να μπουν στην Ευρώπη -φρούριο.

Και τελικά όσοι δεν τους κάνουν για φθηνό εργατικό δυναμικό, παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής, ίσως για να ξαναδοκιμάσουν αργότερα σε ένα καινούριο ταξίδι του θανάτου… Τα ομολόγησε και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο απερχόμενος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κος Μηταράκης.

Αυτή είναι η βαρβαρότητα της πολιτικής τους. Αυτά έχουν υπηρετήσει όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις.

Ας μην κάνουν, λοιπόν, ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα τα κόμματα που κυβέρνησαν, τα κόμματα που παρουσιάζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως το “κοινό σπίτι” των λαών.

Γιατί προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη οργή, ακόμα και τέτοιες ώρες, μιλώντας για τις αξίες της ΕΕ, που δήθεν παραβιάζονται. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωσή τους, αυτές και οι αξίες της. Και γι’ αυτό είναι όλοι τους υπόλογοι γι’ αυτό το έγκλημα, που πρέπει να γίνει ένα επιπλέον κριτήριο ψήφου μπροστά στην κάλπη της επόμενης Κυριακής”.

Παρακάτω στην ομιλία του τόνισε πως:

“Την άλλη Κυριακή, εδώ, στο Κιλκίς, το ΚΚΕ πρέπει να είναι ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατό!

Γιατί αυτό χρειάζεται ο λαός μας, αυτό χρειάζονται οι εργάτες και οι εργάτριες, αυτό χρειάζονται οι μικροεπαγγελματίες της πόλης που παλεύουν για την επιβίωση, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που τέλειωσαν το σχολείο και ετοιμάζονται για σπουδές ή για δουλειά.

Αυτό χρειάζονται απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, που θέλει δεύτερο βουλευτή στο Κιλκίς για να σαρώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματά μας, να φορτώσει στον λαό τα καινούρια ματωμένα πλεονάσματα, αλλά και τη νέα κρίση που φαίνεται να είναι προ των πυλών. Να μπουκώσουν τις ντόπιες βιομηχανίες με μπόλικο κρατικό χρήμα. Τι ειρωνεία για τους θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας!

Μπορεί τέσσερα χρόνια να τα βρήκανε εύκολα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που ψήφιζαν το 50% και το 70% των νομοσχεδίων τους, αντίστοιχα, αλλά δεν τα βρήκανε και πολύ εύκολα στην προσπάθειά τους να νομιμοποιήσουν στις λαϊκές συνειδήσεις τους αντιλαϊκούς τους νόμους, δεν τα βρήκανε και πολύ εύκολα όταν προσπαθούσανε να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Για αυτό και εδώ στο Κιλκίς κάποιοι υποψήφιοι βουλευτές μας λένε ότι άλλα είπανε και άλλα καταλάβαμε…

Γιατί πάντα απέναντί τους υπήρχε μόνο το ΚΚΕ, με τις δυνάμεις του πάντα μπροστά, τολμηρά, μαχητικά και αταλάντευτα, να κάνει πράξη το σύνθημα: “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής”. Το ίδιο θα κάνει και τώρα!

Κι ας προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ στο Κιλκίς να καλεί τον λαό να εκλέξει δημοκρατικό, λέει βουλευτή.

Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να αφοπλίσει τον λαό, μιλώντας για τη δήθεν παντοδυναμία της ΝΔ.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Και σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του.

Έτσι δεν κατάφεραν οι εργάτες της Αλουμύλ μέσα από την πρωτοπόρα δράση του σωματείου να κερδίσουν το πεντακοσάευρω πέρυσι το χειμώνα;

Η ΝΔ ήρθε πρώτη γιατί είχε τους καλύτερους χορηγούς, τα κόμματα της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο έπαιξαν και εμπορεύτηκαν για χρόνια τις έννοιες της προόδου, της αριστεράς, απογοήτευσαν τον λαϊκό κόσμο που τους εμπιστεύθηκε με την πολιτική που εφάρμοσαν. Του είπαν και του έδειξαν με τις πράξεις τους ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική», του είπαν «να σκύψει το κεφάλι», να «προσαρμοστεί» και τελικά να διαλέξει τον «λιγότερο κακό διαχειριστή».

Δεν έχουν κανέναν λόγο να ξαναψηφίσουν ΝΔ οι λαϊκοί άνθρωποι που το έκαναν κάτω από τον εκβιασμό «σταθερότητα ή αστάθεια» και με την επίδραση μιας αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης της ΝΔ με άλλα κόμματα.

Γιατί αυτό που θα μετρήσει για τον λαό είναι να διατηρήσει πανελλαδικά τους 26 βουλευτές το ΚΚΕ. Και κάθε ψήφος στο Κιλκίς συμβάλλει στο πανελλαδικό! Σκεφτείτε επίσης ότι χωρίς βουλευτή από το Κιλκίς, οι σύντροφοι βουλευτές από την Θεσσαλονίκη έκαναν πάνω από 20 αναφορές, ερωτήσεις για προβλήματα που αφορούν το Κιλκίς, την στιγμή που οι ντόπιοι βουλευτές ήταν απόντες από τις ανησυχίες και τα προβλήματα του λαού του Κιλκίς. Αναλογιστείτε, τι θα σημαίνει κομμουνιστής βουλευτής στο Κιλκίς για μια σειρά προβλήματα του τόπου μας; Πόση δύναμη  θα πάρει ο λαός μας.

Για αυτό και το κρίσιμο για τον λαό είναι πόσο ψηλά θα φτάσει το ποσοστό του ΚΚΕ, με πολλές χιλιάδες καινούριες ψήφους”.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

“Τις μέρες που μένουν πάμε να κάνουμε τη νύχτα μέρα. Να μην υπολογίσουμε την κούραση. Τώρα κρίνεται το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνουμε εδώ και πολλούς μήνες για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Στις 21 Μάη έγινε μεν το πρώτο βήμα, αλλά θα μείνει μετέωρο αν δεν επιβεβαιωθεί με την ψήφο στο ΚΚΕ και την ερχόμενη Κυριακή.

Τελικά μόνο αυτή η ψήφος θα μετρήσει και θα φέρει αποτελέσματα που θα μας ακολουθούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, πάμε να βρούμε τους πάντες.

Να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ, να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, αντικειμενικές και υποκειμενικές.

Αξίζει ο καθένας και η καθεμιά να κάνει κάθε προσπάθεια, κάθε θυσία για να εξασφαλίσει την ψήφο του στο Κόμμα. Την αποχή δεν θα τη βρει κανείς στο πλάι του στα δύσκολα που έρχονται.

Πάμε λοιπόν στις μέρες, στις ώρες που απομένουν. Με οργή, με καρδιά και με μυαλό, πάμε να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στη δύναμή μας!

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!”

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε