My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Η σταθερότητα όπως την εννοεί…

…ο κ. Μητσοτάκης.

Του Τάσου Παππά.


Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Το ίδιο ισχύει και για την ψήφο στην κάλπη. Οι περισσότεροι πολίτες θέλουν να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας, όπως το ζητούσε επιμόνως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ολοκληρώσει τη δουλειά που ανέλαβε το 2019. Προτίμησαν δηλαδή τη σταθερότητα όπως την εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

■ Μα τη σταθερότητα των απευθείας αναθέσεων; Ναι, αυτή. Είναι τελείως αδιάφορο ότι δόθηκαν περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες οι οποίες δημιουργήθηκαν σε μια νύχτα με ασήμαντο αρχικό κεφάλαιο από επιτήδειους που είχαν πρόσβαση στο κλειστό σύστημα εξουσίας. Θα συνεχίσει με την ίδιο πάθος σταθερά, τολμηρά, μπροστά, αν πάρει δεύτερη ευκαιρία.

■ Μα τη σταθερότητα του τριπλασιασμού των μετακλητών υπαλλήλων; Ναι, αυτή. Τόσος κόσμος έπρεπε να βολευτεί. Το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας δεν είναι αχάριστο. Θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, αν πάρει δεύτερη ευκαιρία.

■ Μα τη σταθερότητα των διορισμών των φίλων, των κουμπάρων και των συγγενών μέχρι τρίτου βαθμού υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων, δηλαδή τη σταθερότητα του νεποτισμού και των πελατειακών σχέσεων; Ναι, αυτή. Αυτό που μετράει είναι η αφοσίωση των διορισμένων στην παράταξη. Θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, αν πάρει δεύτερη ευκαιρία.

■ Μα τη σταθερότητα των ψεύτικων εγκαινίων, της μίας μπουλντόζας στο Ελληνικό, του μαϊμού μετρό της Θεσσαλονίκης, των επενδύσεων που όλο έρχονται, αλλά δεν βρίσκουν τον δρόμο, της κατάργησης του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων, των δανεικών και αγύριστων της Νέας Δημοκρατίας, των χρεωμένων μέχρι τον λαιμό υπουργών, της καταστροφής της Εύβοιας, της διαπλοκής; Ναι, αυτή. Θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, αν πάρει δεύτερη ευκαιρία.

■ Μα τη σταθερότητα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης; Ναι, αυτή. Φρόντιζε να προστατεύει τους δικούς του επίορκους, να κυνηγάει τους πολιτικούς αντιπάλους του με τη βοήθεια πρόθυμων δικαστών και εισαγγελέων και να εκδίδει δικαστικές αποφάσεις πριν φτάσουν οι υποθέσεις στο ακροατήριο. Μαγείρευε πριν πεινάσει. Ετσι λειτουργούν όλοι οι συνετοί νοικοκυραίοι. Θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, αν πάρει δεύτερη ευκαιρία.

■ Μα τη σταθερότητα που έβγαλε τη χώρα πρώτη στην Ευρώπη στον μακάβριο κατάλογο των νεκρών της πανδημίας; Ναι, αυτή. Χειροκροτούσε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, υποσχόταν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά εξαπάτησε τους πάντες. Θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος σταθερά, τολμηρά, μπροστά, αν πάρει δεύτερη ευκαιρία.

■ Μα τη σταθερότητα που έφερε την Ελλάδα στην 107η θέση για την ελευθερία του Τύπου; Ναι, αυτή. Υπάρχει δρόμος ακόμη μέχρι να φτάσουμε στον πάτο. Θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, αν πάρει δεύτερη ευκαιρία.

■ Μα τη σταθερότητα του παρακράτους; Ναι, αυτή. Κακώς ανησυχούν οι πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε εγκαίρως τα μέτρα του. Παρακολουθούσε υπουργούς του για να μην μπουν στον πειρασμό να πάρουν μίζα. Παρακολουθούσε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων για να μην πέσουν θύματα της υπόγειας δράσης των εχθρών του έθνους. Παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους του για να εμποδίσει τη συνεργασία τους με τους τύπους που έχουν ελαττωματικές ιδέες. Παρακολουθούσε δημοσιογράφους για να μη χώνουν τη μύτη τους εκεί που δεν πρέπει. Ο σκοπός του, ιερός: να χτίσει ένα τείχος προστασίας του συστήματος του και της οικογένειάς του. Θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, αν πάρει δεύτερη ευκαιρία.

Ανάγωγα

Το σύστημα Μητσοτάκη θριάμβευσε. Η Αριστερά; Από ήττα σε ήττα… μέχρι την τελική νίκη.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε