My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Η πεπονόφλουδα του…

vaxevanis-kostas

…κ. Πεπόνη.

Toυ Κώστα Βαξεβάνη (koutipandoras.gr)

———————————————————————————————————————————————————————————————-Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, δυστυχώς πάτησε την πεπονόφλουδα. Πιστεύω, (θέλω να πιστεύω για να είμαι ειλικρινής) από άγνοια των ηλεκτρονικών μέσων. Μερικές ώρες πριν δημοσιευτεί η αποκάλυψη του HOT DOC για το τι επεξεργασία έγινε στο στικάκι με τη Λίστα, ανακοίνωσε πως η ημερομηνία αλλοίωσης ήταν η 8η Ιουλίου του 2011.

Ως αποδεικτικό αυτής της άποψης, ο κύριος Εισαγγελέας δεν έχει προσκομίσει κάποια πραγματογνωμοσύνη, αλλά μια εκτύπωση των στοιχείων των αρχείων Excel, από τα οποία φαίνεται πως ένα στικάκι έχει αντιγραφεί από άλλο στικάκι στις 2:02 το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011. Αυτό και τίποτα άλλο. Ούτε αλλοίωση, ούτε ιστορικό επεξεργασίας. Ένα απλό copy δηλαδή.

Ο καθένας πιο σχετικός από τον ίδιο, θα μπορούσε να του πει, πως ένα μικρό παιδί, μπορεί να κάνει ένα στικ από άλλο στικ και η αντιγραφή να δείχνει ό,τι ώρα θέλει, αλλάζοντας τα settings στο κομπιούτερ. Προχρονολογώντας δηλαδή την αντιγραφή. Αν για παράδειγμα ο κύριος Βενιζέλος ο οποίος παρέλαβε τη λίστα από τον κύριο Διώτη ήθελε να τον ενοχοποιήσει, μπορούσε αντί να παραδώσει το USB που παρέλαβε, να κάνει ένα αντίγραφο προχρονολογημένο. Έτσι στο αρχείο αυτό, δεν θα φαινόταν κανένα άλλο στοιχείο (πότε έγινε από το CD,πότε εκτυπώθηκε, αν υπήρξαν πιθανές αλλοιώσεις κλπ). Αυτή η πιθανότητα μάλιστα θα έπρεπε να είναι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, αφού ο Βενιζέλος, κράτησε επί 7 μήνες το στικάκι στο σπίτι του και δεν το παρέδωσε στο υπουργείο.

Η επιπόλαιη διαρροή για ένα επιπόλαιο στοιχείο, λίγες ώρες μετά την πρόταση παραπομπής του Παπακωνσταντίνου, δημιουργεί μόνο σύγχυση και απαξιώνει το έργο της Δικαιοσύνης, του οποίου ο κύριος Πεπόνης υπήρξε από τους καλούς εκφραστές.

Αν ο κύριος Πεπόνης, από τις 6 Ιανουαρίου που επικοινώνησα μαζί του, δεχόταν να παραλάβει τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης που έκανε το HOT DOC, θα είχε αποφύγει ο ίδιος την πεπονόφλουδα και η χώρα μια ταλαιπωρία.

Η διοχέτευση ωστόσο προς τα έξω των στοιχείων που συγκέντρωσε αποδεικνύουν κάτι πολύ σημαντικό. Το USB που παραδόθηκε από τον Βενιζέλο στο γραφείο Σαμαρά, ενδεχομένως να μην έχει πληροφορίες για το ιστορικό της λίστας, αν αυτό έχει αντιγραφεί από άλλο USB με στόχο την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων για την αλλοίωση. Ενδέχεται μοναδικό αξιόπιστο τεκμήριο να είναι το ηλεκτρονικό στικάκι που έχουμε στην κατοχή μας. Αν λοιπόν αυτό παραδοθεί στη Δικαιοσύνη, αποκαλύπτονται όλα τα στοιχεία για την αρχική εγγραφή από το CD. Και πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα που μπαίνουν.

Αν εξάλλου, εμείς πιστοποιήσουμε πως το USB μας, προήλθε από αντίγραφο πριν την παραλαβή του Βενιζέλου, τότε πρέπει ο Βενιζέλος να εξηγήσει πώς το δικό του CD, είναι «τυφλό». Αυτά για ξεκίνημα.

Υ.Γ. Βασικό ερώτημα παραμένει γιατί δεν αξιοποίησαν τη λίστα. Αν ήταν νόμιμη τότε έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος και απιστία. Αν ήταν παράνομη, τότε ο Βενιζέλος επί 7 μήνες κατείχε στο σπίτι του παράνομα, παράνομο υλικό και κατέστησε τον πρωθυπουργό αποδέκτη προιόντων εγκλήματος δίνοντάς του παράνομο υλικό.

Σχολιάστε