My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Η «ντροπή της Κρήτης» κι ο υπεράνω

Του Τάσου Παππά.


Ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αν ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια για το θέμα της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη και απάντησε ότι «δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να μιλήσει, είναι ένα θέμα της Βουλής, όχι της κυβέρνησης. Οπως ξέρετε, η Βουλή έχει επιληφθεί του θέματος μετά τις σχετικές διαβιβάσεις που έγιναν από τη Δικαιοσύνη, η αρμόδια επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια».

Παιδιά, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Τι πάει να πει είναι θέμα της Βουλής και όχι της κυβέρνησης;

Στην αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας που αποφάσισε σε χρόνο-ρεκόρ (είκοσι λεπτά μετά τη συγκρότησή της) να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας μία μέρα μετά (σπάζοντας ξανά το ρεκόρ) συμμετέχουν βουλευτές όλων των κομμάτων. Η πλειοψηφία λοιπόν επέλεξε τη συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτή η πλειοψηφία δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά; Αποτελείται από άτομα που δεν έχουν παραταξιακό πρόσημο; Οι συμμετέχοντες αφήνουν την κομματική ταυτότητά τους έξω από την αίθουσα όπου συνεδριάζουν;

Πολύ ωραία φαίνονται και πολύ ανιδιοτελή ακούγονται, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Συνασπίστηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προκειμένου να κυνηγήσουν αυτόν που ήταν και εξακολουθεί να είναι, επειδή δεν κρατάει το στόμα του κλειστό, το κόκκινο πανί για τα κόμματά τους. Του το χρωστούσαν και τώρα θα κάνουν τα πάντα για να τον διασύρουν.

Στην προσπάθειά τους αυτή θα έχουν σίγουρα τη συμπαράσταση των φιλικών τους μέσων ενημέρωσης, τα οποία είναι εξοργισμένα με τον Πολάκη γιατί τους έκοψε τις απλωτές στο δημόσιο χρήμα μέσω του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ. Τον έχουν άχτι και θα του κάνουν τη ζωή δύσκολη σε συνεργασία με τις παρακρατικές μονταζιέρες που δουλεύουν ασταμάτητα.

Θα προσφέρουν κάλυψη -το έχουν κάνει- ακόμη και στον μηνυτή του Πολάκη που διώκεται για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα (αστείο ποσό!).

Τι πάει να πει όμως ότι ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται με το ζήτημα γιατί δεν αφορά την κυβέρνηση; Αυτός δεν ήταν ο πολιτικός αρχηγός που κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη όταν ήταν εν ενεργεία υπουργός;

Αυτός δεν κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για ξεπεσμό γιατί ταυτιζόταν με τον Πολάκη και αρνιόταν να τον αποπέμψει από την κυβέρνησή του; Αυτός δεν είχε δηλώσει ότι δεν έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα αλλά κυβέρνηση Πολάκη; Αυτός δεν χρησιμοποίησε στην ομιλία του σκληρούς χαρακτηρισμούς για το ήθος του κ. Πολάκη, ο οποίος είναι, κατά τη γνώμη του κ. Μητσοτάκη, η «ντροπή της Κρήτης»;

Φαίνεται ότι μόνον η οικογένεια Μητσοτάκη δικαιούται να ομιλεί για την Κρήτη, μόνον αυτή δικαιούται να υπερασπίζεται την τιμή της μεγαλονήσου. Ηταν λοιπόν μια χρυσή ευκαιρία για τον σημερινό πρωθυπουργό να πάει στη Βουλή και να επαναλάβει όσα είχε πει εναντίον του Πολάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής εναντίον του.

Αυτός όμως θέλησε να το παίξει υπεράνω και έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίξει αυτά τα ήκιστα σοβαρά περί μη αρμοδιότητας της κυβέρνησης. Ας αφήσουμε το μπαλαμούτι. Η «φωτεινή Ελλάδα» γελάει.

Ανάγωγα
Διαβάζω από το αστυνομικό δελτίο: «Αγνωστοι αφαίρεσαν λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα χρηματοκιβώτιο από ταξιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έσπασαν πιθανότατα με βαριοπούλα την τζαμαρία του ταξιδιωτικού γραφείου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν με αυτοκίνητο».

Και εγώ που νόμιζα ότι όταν θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ -δηλαδή το κόμμα που ανεχόταν την ανομία και την παραβατικότητα- τέτοιου τύπου περιστατικά δεν θα ξαναδούμε, αρχίζω να αναρωτιέμαι: Μήπως η Ν.Δ. δεν είναι το κόμμα της τάξης και της ασφάλειας;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε