My Twitter Feed

10 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ΛΑΣΥ για τα τέλη στο Δήμο Παιονίας

Με θέμα τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας εξέδωσε με τίτλο “με το Καλημέρα η δημοτική αρχή δείχνει τα δόντια της στο λαό της Παιονίας!” την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μετά τη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ειλικρινά αναρωτιόμαστε:
“ Τι πρέπει ακόμη να συμβεί στο Δήμο για να διεκδικήσει η δημοτική αρχή από το κράτος, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του απέναντι στο λαό;” Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Προϋπολογισμός 2019 τελών φωτισμού και καθαριότητας στα 2.000.000 € !
Προϋπολογισμός 2024 τελών φωτισμού και καθαριότητας στα 4.533.910 €!
Αύξηση 225 % των δαπανών λειτουργίας υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας μέσα σε 4 χρόνια!!!! Δηλαδή “μαύρη τρύπα” στον προϋπολογισμό 2024 στα 935.025,00 € !

Τι προτείνει η δημοτική αρχή; Tη γνωστή συνταγή…Κάλυψη της δαπάνης από άλλους δημοτικούς φόρους … δηλαδή νέες θυσίες των αναγκών του λαού της Παιονίας!

Με το “Καλημέρα” η δημοτική αρχή “δείχνει τα δόντια της” και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ζει και αναπνέει αφενός για να απαλλάσσει το κράτος από βάρη και υποχρεώσεις μετακυλώντας τα βάρη αυτά στους δημότες μέσω της ανταποδοτικότητας και αφετέρου για να λειτουργεί ως “ντήλερ”, ως “μάνατζερ” των επιχειρηματικών συμφερόντων για τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους, μιας και αυτοί είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι αυτού του τρόπου λειτουργίας.

Είναι φανερό ότι η διοίκηση δεν πρόκειται να κουνηθεί ρούπι από τις παραπάνω θέσεις της αν ο λαός δεν αναλάβει οργανωμένα να τους χαλάσει τα σχέδια, μπαίνοντας μπροστά για να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική και παλεύοντας για την ανατροπή της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ΚΚΕ, σε αυτή την κατεύθυνση προτείνει και καλεί το λαό της Παιονίας να συλλογιστεί την μοναδική ρεαλιστική και αναγκαία πρόταση που συμφέρει το λαό, αναδείχτηκε για άλλη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο και συνοψίζεται σε 3 άξονες:

Α) Κατάργηση κάθε απόφασης δημοτικού συμβουλίου που προβλέπει προνομιακή μεταχείριση για τους μεγάλους επιχειρηματίες της περιοχής. Παράλληλα γενναία αύξηση των φόρων και των τελών που θα τους βαραίνουν, σε συνδυασμό με κατάργηση, με ευθύνη του κράτους, κάθε φόρου που συμπεριλαμβάνεται στα τιμολόγια ρεύματος ύψους 1.2500.000 € και καυσίμων 225.000 € και επιβαρύνουν το Δήμο.
Είναι ανεπίτρεπτο αυτοί που απολαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού πλούτου που παράγεται στην περιοχή, αυτοί που απρόσκοπτα κερδοφορούν, αυτοί που επιδοτούνται και φοροαπαλλάσσσονται από τις κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί που συνεισφέρουν όλο και λιγότερο στον κρατικό προϋπολογισμό, να συνεχίζουν να απαλλάσσονται και από δημοτικά τέλη από τη διοίκηση του Δήμου Παιονίας, φορτώνοντας έτσι νέα βάρη στον ελληνικό λαό για την κάλυψη των αναγκών του.
Παράδειγμα 1ο: Βιομηχανία τροφίμων της περιοχής, μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, με έκταση 47.784,79 τ.μ. η οποία θα έπρεπε να πληρώνει με απόφαση κράτους και τοπικής διοίκησης το ευτελές ποσό του 2,86 €/τ.μ. (όσο δηλαδή ένα μικρομάγαζο και για αυτό προτείνουμε να αυξηθεί σημαντικά) πληρώνει σήμερα με απόφαση της διοίκησης Σιωνίδη μειωμένα τέλη κατά 40.000 € και δεν είναι βέβαια η μοναδική.

Παράδειγμα 2ο: Μόνο από την κατάργηση του ΦΠΑ και των λοιπών φόρων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στα καύσιμα (π.χ. Ειδικός Φόρος Καυσίμων περίπου 0,70 € ανά λίτρο) μπορεί να μειωθεί το κόστος κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, σε κάθε 1000 € αγορά καυσίμου από το Δήμο, το κράτος μας επιβαρύνει με 240 € ΦΠΑ και περίπου 350 € Ειδικό Φόρο Καυσίμων, συνολικά 590 € . Τόσο δίκαια πράγματα και μάλιστα τη στιγμή που οι “αναξιοπαθούντες” εφοπλιστές “απολαμβάνουν” αφορολόγητο πετρέλαιο και πλήρη φορολογική ασυλία από το κράτος!

Β) Κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης στη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Για παράδειγμα, κάθε ανάθεση προς ιδιώτες περιλαμβάνει πέρα από τα έξοδα του και το κέρδος του. Πρόσφατα μελέτη των υπηρεσιών του Δήμου που εκπονήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Κράτους και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη διοίκηση και τη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου, περιλαμβάνει αποζημίωση του επιχειρηματία συντήρησης των οχημάτων με 40 € την ώρα καθαρά…, δηλαδή σε μια ώρα βγάζει περισσότερα απ’ όσα πληρώνεται ένας εξειδικευμένος υπάλληλος του Δήμου σε μία ολόκληρη μέρα !!

Γ) Διεκδίκηση από το κράτος να αναλάβει όλη την κάλυψη της δαπάνης πληρωμής του προσωπικού του Δήμου ύψους 1.237.000 € με χρήματα που θα προέλθουν από τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και της φορολόγησης των επιχειρηματικών ομίλων.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη σπάει ρεκόρ τα τελευταία χρόνια , με ρεκόρ 15ετιας των εισηγμένων εταιρειών κατά 91%, την ίδια στιγμή που οι μισθοί παραμένουν χαμηλότεροι και από τα επίπεδα του 2009, οι ανατιμήσεις έχουν ξεπεράσει το 40%, ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 11%. Ως πότε θα υπομένουμε αυτή την κοινωνική αδικία;

Αυτές είναι οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που για άλλη μια φορά αρνήθηκε να τις υιοθετήσει η δημοτική αρχή γιατί κοστίζουν στο κράτος και τις επιχειρήσεις.

Η’ θα συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση ή θα παλέψουμε να την ανατρέψουμε. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα τα λέμε και κυρίως θα τα παλεύουμε, μαζί με το λαό, μέχρι την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής κόντρα στη λογική της υποταγής και του συμβιβασμού στα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα και το κράτος τους, που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις και που συνοψίζεται σε “λύσεις και προτάσεις” στα ασφυκτικά όρια των αντοχών της οικονομίας και των δημοσιονομικών του κράτους.
Ε, όχι! Δεν συμβιβαζόμαστε γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!”

Σχολιάστε