My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η Κύπρος είπε το ιστορικό «όχι» – Ούτε ένα “ναι”!

kyprosΜε 36 ψήφους κατά και 19 αποχές η κυπριακή Βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων. Σε μια δραματική για τη χώρα συνεδρίαση η Κύπρος αποφάσισε να πει «όχι» στους ευρωπαίους εταίρους της και να αντιταχθεί σε ένα άδικο μέτρο όπως χαρακτηρίστηκε για τους πολίτες.

Λίγο μετά τις 8 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Οι αρχηγοί των κομμάτων κατέθεσαν τις προτάσεις τους για αναβολή ή μη της ψηφοφορίας, σύμφωνα με τις οποίες αποφασίστηκε να διεξαχθεί κανονικά η ψηφοφορία σήμερα.

Νωρίτερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας στην ομιλία του ανέφερε πως τα περιουσιακά στοιχεία του οποιουδήποτε είναι απαραβίαστα και επικαλέστηκε τα σχετικά άρθρα του κυπριακού Συντάγματος.

«Οι Ευρωπαίοι με την απόφαση του Eurogroup θεώρησαν ότι το κυπριακό Σύνταγμα είναι κουρελόχαρτο» τόνισε. «Ουδείς δεν πρέπει να δεχθεί να βάλει το κράτος το χέρι στην τσέπη των πολιτών υπό μορφή κλεπταποδόχου».

Επιτέθηκε επίσης εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γερμανού υπουργού οικονομικών. Κατέληξε, λέγοντας πως το κούρεμα είναι επαίσχυντο και απαράδεκτο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΕΔΕΚ Δ. Συλλούρης έκανε λόγο για διάλυση της κυπριακής οικονομίας. «Οι δανειστές μας ήθελαν να διαλύσουν την οικονομία μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, μίλησε για προσπάθεια επιβολής μια νέας μορφής αποικιοκρατίας, που την ονόμασε χρεοκρατία.

Όπως είπε, αυτό που συνέβη με την απόφαση του Eurogroup ήταν μια απαράδεκτη και ατιμωτική απόφαση της ΕΕ και του ΔΝΤ που προσπάθησαν να στερήσουν από την Κύπρο μια από τις σημαντικότερες πηγές ανάπτυξης, που είναι οι ξένες επενδύσεις.

Τόνισε πως οι Οικολόγοι λένε όχι, στην υποδούλωση της Κύπρου για πολλά χρόνια, ενώ κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τέτοια Ευρώπη δεν την θέλουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μ. Κάρογιαν, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που θέτουν εν αμφιβόλω την ύπαρξη της Κύπρου», ενώ έκανε λόγο για «απρόκλητη και άδικη επίθεση στην πατρίδα του».

«Οφείλουμε να την υπερασπιστούμε» είπε ο κ. Κάρογιαν, ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για προσχεδιασμένο έγκλημα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο είπε ο κ. Κάρογιαν, όλα αυτά τα επεξεργάζονταν εδώ και καιρό προκειμένου να στερήσουν την Κύπρο από τους στρατηγικούς της εταιρους.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού ανέφερε ότι η Κύπρος είναι αυτή που γνωρίζει το πιο σκληρό πρόσωπο της ΕΕ. Όλες αυτές οι πολιτικές δεν συνείσφεραν στην αντιμετώπιση της κρίσης αλλά τις όξυναν, ανέφερε και έκανε λόγο για μεθόδους νομιμοποίησης καταλήστευσης των λαών.

Είμαστε η μόνη χώρα από όσες μπήκαν σε μηχανισμούς στήριξης που υπέγραψαν τα μνημόνια προτού μπουν στο μηχανισμό στήριξης. Όμως το Eurogroup είχε και νέες απαιτήσεις, οι οποίες δεν μπόρεσαν να γίνουν δεκτές.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φήμες που κάνουν λόγο για υποβολή παραίτησης από τον υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν την έκανε ακόμα δεκτή.

newpost.gr

Σχόλια
2 Σχόλια to “Η Κύπρος είπε το ιστορικό «όχι» – Ούτε ένα “ναι”!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Ασφαλώς όλοι καταλαβαίνουμε λίγο ως πολύ το ηθικό δίδαγμα που προκύπτει για τους λαούς η απόφαση αυτή της Κυπριακής Βουλής. Προηγήθηκε κάτι ανάλογο και στην Ιρλανδία. Η ταύτιση δηλαδή της εξουσίας με το λα’ι’κό αίσθημα, την κοινή λογική και την συνταγματική νομιμότητα. Ακριβώς το αντίθετο με ό,τι συνέβη στην καθ΄ημάς πραγματικότητα. Συγκρίνουμε και κρίνουμε. Στην σύγχρονη εποχή παίρνουμε(ή μήπως όχι;) μαθήματα πολιτικής και εθνικής συμπεριφοράς απο άλλους λαούς, ενώ κάποτε δίναμε εμείς. Αυτό που συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο οι λαοί της Ευρώπης είναι οτι το πνεύμα της Ευρωπα’ι’κής Ενωσης αλώθηκε απο το Δ’ Ράιχ και αυτό είναι μιά εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για τις ευάλωτες οικονομικά χώρες. Απο την μία, η μόνη χώρα που κερδίζει πακτωλό χρημάτων απο την οικονομική κρίση είναι η Γερμανία και απο την άλλη υπάρχουν λαοί που βυθίζονται στην ύφεση. Απο αυτούς άλλοι αντιστέκονται και άλλοι υποτάσσονται. Εμείς εδώ υποταχτήκαμε και δεν είμαστε οι γενιά που θα κάνει περήφανες τις επόμενες, όπως συνέβαινε παλιά. Ο σημερινός κρίκος της ιστορίας με το πάλαι ποτέ ένδοξο παρελθόν μας δυστυχώς έσπασε. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι δύο. Πρώτον, γιατί συνέβη αυτό και δεύτερον τί μέλλει γενέσθαι. Αν θέλουμε να απαντήσουμε ειλικρινά οφείλουμε να το ψάξουμε μέσα μας. Να δεί ο καθένας πού έσφαλε με τις επιλογές του, και πού με την συμπεριφορά του, τα οποία τελικά δημιούργησαν παθογενείς νοοτροπίες. Οποιαδήποτε άλλη αναζήτηση στα αχανή πεδία της αποτίναξης των ευθυνών, του αχαλίνωτου εγω’ι’σμού, των άγονων αντιπαραθέσεων, της μοιρολατρείας, και του εφησυχασμού, οδηγεί σε χειροτέρευση της προσωπικής και της συνολικής κατάστασης. Είμαστε άτομα που απαρτίζουν το σύνολο. Ως άτομα δεν είμαστε τίποτε. Ως σύνολο είμαστε πανίσχυροι(“Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος”). Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απο την ατομική αυτοκάθαρση και μέσα απ’ αυτήν έχουμε πολλές πιθανότητες να οδηγηθούμε σε ηθικά σωστές επιλογές συνολικά. Επισημαίνω το “ηθικά σωστές” και όχι το “πολιτικά σωστές”, γιατί βεβαίως υπάρχει σημαντική διαφορά για την διαμόρφωση ενός νέου συστήματος αξιών. Αν δεν έχουμε την δύναμη ή την διάθεση να το πράξουμε, τότε ας παραδειγματιστούμε και ας μιμηθούμε άλλους που άνοιξαν δρόμους.
    Οταν δεν μπορείς να είσαι αυθεντικός, τουλάχιστο μην κλείνεις τα μάτια σου απέναντι σε άλλους που είναι.

  2. Ο/Η Ταγματασφαλίτης λέει:

    22/03/2013 ούτε ενα όχι από την Κύπρο, ο νεοναζισμός στην Κύπρο καλα κρατεί….

Σχολιάστε