My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Η κυβέρνηση των ρεκόρ

Του Τάσου Παππά.


Δύο μήνες μετά την άνετη εκλογική νίκη της, η Νέα Δημοκρατία αφοπλίζει το ένα μετά το άλλο τα βαριά πολιτικά όπλα με τα οποία πυροβολούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της εξασφάλισαν τον τριπλό εκλογικό θρίαμβο (ευρωεκλογές- αυτοδιοικητικές, εθνικές εκλογές).

Για το ΠΑΣΟΚ του 1981 χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να συμφιλιωθεί με την ατίθαση πραγματικότητα και να φτάσει στο σημείο να εγκαταλείψει (όχι ρητά, αλλά στα μουλωχτά) τις πιο ριζοσπαστικές πλευρές της πολιτικής διακήρυξης και του κυβερνητικού προγράμματός του.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 χρειάστηκαν επτά μήνες και μία συντριπτική ήττα που τον οδήγησε στον συμβιβασμό για να αποσύρει από το προσκήνιο τους ηδύφθογγους λεονταρισμούς του και τον αχαλίνωτο βολονταρισμό του. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έσπασε το ρεκόρ.

  • Από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της έδωσε δείγματα γραφής για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εθνικώς επιζήμια συμφωνία, κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η επονείδιστη πράξη, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κόμματος, η προδοτική ενέργεια, όπως διατυμπάνιζαν οι ακροδεξιοί του κόμματος, τώρα πρέπει να εφαρμοστεί και να τηρηθεί κατά γράμμα.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος έλεγε προεκλογικά ότι δεν θα αποκαλέσει ποτέ το γειτονικό κράτος Βόρεια Μακεδονία, ο ίδιος άνθρωπος όμως από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης κάλεσε τον ομόλογό του στην Ελλάδα και στο επίσημο έγγραφο αποκαλεί τη χώρα με το νέο συνταγματικό όνομά της. Οι συγγραφείς κωμωδιών διαμαρτύρονται γιατί κινδυνεύει η δουλειά τους.

  • Ο αρχισυμμορίτης Τσίπρας, αυτός ο άθεος, αυτός ο αριστεριστής, αυτός ο μαδουρίστας, αυτός ο τυχοδιώκτης που είχε βάλει σκοπό της ζωής του να συκοφαντήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του και γι’ αυτό εμπνεύστηκε, οργάνωσε και εκτέλεσε τη σκευωρία της Novartis (χαρακτηρισμοί και περιγραφές τόσο του κ. Μητσοτάκη όσο και των κορυφαίων παραγόντων της παράταξης) δεν θα γλίτωνε το Ειδικό Δικαστήριο.

Οι τσιρίδες της Ν.Δ. μάς διαβεβαίωναν ότι θα πλήρωνε πανάκριβα την αποκοτιά του να τα βάλει με το κόμμα της τάξης και της ηθικής. Αυτός ο άθλιος όμως δεν πρόκειται να κατηγορηθεί για όσα ανίερα διέπραξε, επειδή ο μεγάθυμος πρωθυπουργός έχει την άποψη πως με τους πρώην πρωθυπουργούς δεν πρέπει να ασχολείται η Δικαιοσύνη, αλλά η Ιστορία. Αρα, ο μέχρι χτες αρχισυμμορίτης Τσίπρας μπορεί να εμφανιστεί ως θύμα του βδελυρού συνωμότη Παπαγγελόπουλου. Γελάνε και οι πέτρες.

  • Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και τα περισσότερα στελέχη της έστησαν έναν μακάβριο χορό κανιβαλισμού. Για την καταστροφή έφταιγαν ο Τσίπρας, η Δούρου, οι διορισμένοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής των μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων. Ενας πρώην υπουργός, σοβαρός άνθρωπος κατά γενική ομολογία, δεν δίστασε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φονική πυρκαγιά δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει να διοικεί τη χώρα. Ο Τσίπρας μάλιστα κατηγορήθηκε ότι έκρυβε τους νεκρούς -για ποιο λόγο να κάνει κάτι που δεν θα μπορούσε να μείνει μυστικό δεν μας το είπαν ποτέ.

Οταν η τότε κυβέρνηση (οι ευθύνες της είναι δεδομένες) επιχείρησε να χρεώσει το γεγονός αποκλειστικά στις κακοτεχνίες, στην άναρχη δόμηση και στα ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, η Ν.Δ. τη χλεύασε και βγήκε στα κεραμίδια, μιλώντας για επικίνδυνη και εγκληματικά ανίκανη κυβέρνηση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αναζητήσει ποινικές ευθύνες όταν θα ερχόταν στην εξουσία.

Προχτές ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΟΗΕ αναφέρθηκε στην τραγωδία στο Μάτι και έκανε λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν τη ρίζα τους στην κλιματική αλλαγή. Θα μπορούσε κάποιος να καγχάσει με την πιρουέτα του κ. Μητσοτάκη, αλλά δεν τον αφήνουν οι 102 νεκροί και η επιχείρηση τυμβωρυχίας που οργάνωσε η Δεξιά με τη βοήθεια των… ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.

Ανάγωγα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε τη λύπη -την ιδιαίτερη λύπη για την ακρίβεια- του ιδίου και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την κατάρρευση. Αυτοί όμως οι ατσίδες της οικονομίας (φαντάζομαι πως θα έχουν πολλά διδακτορικά από φημισμένα πανεπιστήμια) εισέπραξαν μπόνους την τελευταία πενταετία ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών. Αραγε θα τα επιστρέψουν; Αραγε το κράτος θα δημεύσει τις παχυλές περιουσίες τους; Πιπέρι στη γλώσσα. Αυτά είναι κομμουνιστικά πράγματα.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε