My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η κορύφωση της Αποκριάς

 

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς και του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου με το κάψιμο του Καρνάβαλου και την ανακοίνωση των νικητριών ομάδων στο Κυνήγι του Θησαυρού και τον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού. Από τη μεγάλη αυτή εορταστική βραδιά δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις, η μουσική, οι φωτιές, δωρεάν κρασί και φυσικά πλούσιο αποκριάτικο θέαμα.

Το θέμα που επιλέχθηκε για τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της οικονομικής κρίσης και της περίφημης Τρόικας, εξού και η γέννηση στο Δήμο Κιλκίς της… ΤρΑΓοϊκας και των απόκοσμων μυστηριωδών ΤρΑΓοϊκανών, τύπων με τη

μορφή τράγου και ανθρώπου.

Και ο Καρνάβαλος όμως του Δήμου Κιλκίς κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο αναφοράς, έχει πάρει τη μορφή του υπερκαταναλωτισμού, που πλαισιώνεται και από ένα άδειο καλάθι σούπερ μάρκετ.

Για όσους θέλουν να δουν από κοντά τον Καρνάβαλο και να φωτογραφηθούν μαζί του πριν από το κάψιμό του, μπορούν να τον επισκέπτονται στην είσοδο του Δημαρχείου σε ώρες λειτουργίες των υπηρεσιών του Δήμου.

Τον Καρνάβαλο, όπως και την “παρέα” των ΤρΑΓοϊκανων με τους σωματοφύλακές τους φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο εξαιρετικός και πολυτάλαντος Κιλκισιώτης καλλιτέχνης Χάρης Ισχνόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ημέρας αυτό έχει διαμορφωθεί ως εξής:

7μ.μ. Έναρξη πομπής με προορισμό την Πλατεία Ειρήνης. Γύρω γύρω οι Τραγοϊκανοί και στη μέση ο… Υπερκαταναλωτισμός!  Την αποκριάτικη πομπή προς την… πυρά, θα συνοδεύει η Φιλαρμονική και η Ομάδα Κρουστών του Δήμου Κιλκίς με την ευγενική συμμετοχή της Ομάδας Κρουστών Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.6:00μ.μ. Συγκέντρωση όλων των καρναβαλιστών και των ομάδων που που θα συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού μπροστά στο Δημαρχείο για τρελές φωτογραφίσεις και πολλά ακόμη…

Στην πλατεία Ειρήνης, μαθήτριες του Τμήματος Αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς θα προσφέρουν υπηρεσίες ζωγραφικής προσώπου (face painting), ενώ εθελοντές του Δήμου θα προσφέρουν δωρεάν κρασί στους καρναβαλιστές.

 Στην Θεσσαλονίκη οι ΤρΑΓοϊκανοί

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους βρέθηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2012, οι ΤρΑΓοϊκανοί του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ. Με την σκανδαλώδη και επιβλητική παρουσία τους έδωσαν κι εκεί το… στίγμα τους, προβάλλοντας παράλληλα στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς για την Αποκριά 2012.

 Διαγωνισμός καλύτερου Καρναβαλιού

Στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ μπορούν να συμμετέχουν παρέες  άνω των 3 ατόμων, με συγκεκριμένο θέμα αμφίεσης.

Δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε ομάδα έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει έπαθλο 500 ευρώ.

Η επιλογή των νικητών από την… αυστηρή Επιτροπή του Διαγωνισμού θα γίνει με βάση την πρωτοτυπία, την έμπνευση, το κέφι, την φαντασία και τη γενικότερη καρναβαλική παρουσία των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α., τηλ. 23413 52160 από 9π.μ.- 14:00 και στη γραμματεία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. στον Δημοτικό Κήπο, τηλ. 23410 23530, από  15:00 έως 20:30.

Σχολιάστε