My Twitter Feed

1 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η ΚΕΒΕ τώρα και στη Σερβία -

Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Μαστογράφος άνευ μαστογραφιών -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Ελευθέρια Στίβου στο Στάδιο Κιλκίς -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Έφυγε νωρίς ο δικός μας Σταυράκης -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη ουσίας Παπαδημούλη -

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΓΝΚ: Αφέθηκε στη τύχη του! -

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Καταγγέλλουν διώξεις μαθητών! -

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΓΝΚ: Έκτακτη επίσκεψη Γιαννακού -

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Η ΚΕΒΕ τώρα και στη Σερβία

Eντός του 2025 αναμένεται να λειτουργήσει στο Μιχαήλοβιτς της Σερβίας η νέα παραγωγική μονάδα της Κεραμουργίας Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), η οποία εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Η νέα αυτή μονάδα συνιστά το παραγωγικό «ντεμπούτο» της εταιρείας εκτός συνόρων και εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα η εταιρεία -το 60% του όγκου της παραγωγής της οποίας κατευθύνεται σε εξαγωγές- ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά νέα καινοτόμα προϊόντα, που εκτιμάται ότι μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην πράσινη μετάβαση του κτηριακού τομέα.

Η ιδρυθείσα το 1935 ΚΕΒΕ, που παράγει κεραμίδια και τούβλα, έχει μερίδιο 60% στην ελληνική αγορά βάσει τζίρου, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 40 αγορές, στα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ινδία, αλλά και μέχρι την Κίνα και την Αμερική, τη Νότιο Κορέα και το μακρινό Κουρασάο στην Καραϊβική.

Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΒΕ, Άγις Κοθάλης, τρίτη γενιά στην εταιρεία, σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σε δημοσιογράφους στη μονάδα της εταιρείας στη Νέα Σάντα.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα του κλάδου στην Ευρώπη και εδρεύει σε ιδιόκτητο χώρο 235 στρεμμάτων (τα 44 στρέμματα αποτελούν το βιομηχανικό συγκρότημα, συν ένα υπόστεγο 12 στρεμμάτων για την πρώτη ύλη), με ετήσια δυναμικότητα 700.000 τόνων τούβλων και 75.000.000 τεμαχίων κεραμιδιών και αξεσουάρ στέγης.

Το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας βρίσκεται στη Λάρισα και το τρίτο στη Σερβία. Εκεί, στην περιοχή Μιχαήλοβιτς, η εταιρεία πραγματοποίησε επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ για την απόκτηση και αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου, που βρίσκονται περίπου 70 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι και πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Σερβία με τις γειτονικές χώρες. Σε πρώτη φάση στόχος της ΚΕΒΕ είναι ο διπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, στους 600 τόνους τούβλων ημερησίως, με προοπτική αυτοί να φτάσουν τους 1000 ώς το 2027.

Οσον αφορά τα νέα προϊόντα, η εταιρεία εγκαινιάζει την παραγωγή του «ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380», που είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας προηγμένης τεχνολογίας τούβλων κάθετων οπών και αποτελεί το μεγαλύτερο τούβλο που έχει παραχθεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ομάδα προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 έχει υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, θερμοχωρητικότητα, ηχομόνωση, υψηλές μηχανικές αντοχές και αντισεισμικά χαρακτηριστικά, άριστη πυραντίσταση και υψηλή υδρατμοπερατότητα, ενώ το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα είναι χαμηλό. Επιπλέον, με τη χρήση της ομάδας προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 κατασκευάζονται τοιχοποιίες πάχους 38 εκατοστών, τα τετραγωνικά των οποίων δεν προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται έως και 10% τετραγωνικά δόμησης.

Στο μεταξύ, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της ΚΕΒΕ και το Εργαστήριο Πειραματικής Αντοχής των Υλικών και των Κατασκευών (ΕΠΑΥΚ) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του νέου καινοτόμου συστήματος δόμησης οπλισμένης φέρουσας τοιχοποιίας, το οποίο είναι αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος «ΦΟΤΑΘΕ». Το συγκεκριμένο σύστημα, παρέχει υψηλή δομική ασφάλεια έναντι σεισμικών δράσεων.

Το 2023 η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών 42,5 εκατ. ευρώ, έναντι 47,2 εκατ. το 2022, με την υποχώρηση του τζίρου να αποδίδεται από τη διοίκηση στο γεγονός ότι προχώρησε σε μειώσεις τιμών μετά την πτώση του ενεργειακού κόστους.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν αυξημένα έναντι των 8,8 εκατ. ευρώ του 2022. Στόχος για φέτος είναι η αύξηση του τζίρου.

Σήμερα στην ΚΕΒΕ απασχολούνται 176 άτομα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στα 230 στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: newsit.gr

Σχολιάστε