My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Η «Ευκράντη» τίμησε τη Γυναίκα

Την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας τίμησε με μια λιτή αλλά συνάμα απολύτως αντιπροσωπευτική εκδήλωση για την γυναικεία παρουσία στην περιοχή της Παιονίας, ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3.3.18 στον πολυχώρο εστίασης «Αλεξάνδρειον» του Πολυκάστρου.

Μια εκδήλωση που σε δύσκολους καιρούς για εκδηλώσεις και υπό δυσκολότερες τοπικές συγκυρίες κατόρθωσε να αναδειχθεί σε ένα γεγονός που «αγκαλιάσθηκε» από τις γυναίκες της περιοχής, όπου δραστηριοποιείται ο σύλλογος, καθώς, εκτός των άλλων, κατά την διάρκειά της τιμήθηκαν επτά γυναίκες με ιδιαίτερο στίγμα στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή του τόπου μας με μεγάλη ηλικία και εκ των ιδρυτικών μελών του συλλόγου Αναστασία Δαμιανίδου, Κασσάνδρα Δεληκύρου, Μενεξιά Δελήπαλτα, Ευανθία Ιορδανοπούλου, Νίκη Κατσανίκα, Σταυρούλα Μαυροφρύδου και Λίζα Συμεωνίδου.

Ιδιαίτερο συναισθηματι κό τόνο προσέδωσαν στην εκδήλωση τα συγγενικά και κατά πολύ νεώτερα μέλη των οικογενειών των βραβευθεισών γυναικών, που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Και τούτο διότι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης, ότι ο σύλλογος «Ευκράντη» έχει πίσω μια πλούσια ιστορία και δράση, ότι δεν την ξεχνά και κυρίως ότι αυτή θα έχει συνέχεια, όσο θα συνεχίζει να «βαδίζει» στα χνάρια των επτά υπερήλικων γυναικών, που είχαν την τιμητική τους στην εκδήλωση από τις νεώτερες γενιές, που και αυτές έδωσαν το παρόν σε αυτή.

Άλλωστε ο αγώνας για την αναγνώριση και καθιέρωση του ρόλου της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι μια υπόθεση, που απαιτεί διαρκή και καθημερινό αγώνα, όπως τόνισε εσχάτως στο μήνυμά της με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας η πρόεδρος του συλλόγου Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Η επίτευξη αυτών των στόχων, τουλάχιστον στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, δεν είναι πολλές φορές, ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται και απαιτεί καθημερινή προσπάθεια, κυρίως στον τομέα εφαρμογής του υπάρχοντος επαρκούς θεσμικού και νομικού πλαισίου. Χρειάζεται και απαιτεί την καθημερινή προσπάθεια της ίδιας της Γυναίκας».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και γνωστός πανεπιστημιακός γυναικολόγος-ιατρός Γιώργος Φραγγίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Μιχαλία Καραμισάκη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Παιονίας δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Σιωνίδης και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Γερακώνας, Βαφειοχωρίου, Ειδομένης και Άσπρου και Κωνσταντίνος Παυλίδης, Χρήστος Τζιβλικάκης, Ξανθούλα Σουπλή και Σταυρούλα Γιαννακίδου αντιστοίχως μαζί με εκπροσώπους διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, ενώ τις τιμητικές πλακέτες στις βραβευθείσες κυρίες παρέδωσε η πρόεδρος του συλλόγου.

Δελτίο τύπου από ΕΥΚΡΑΝΤΗ

Σχολιάστε