My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Η Επιτρ. Ειρήνης για πρόσφυγες

Με τίτλο «μετανάστες – πρόσφυγες: η «άλλη ελληνική κρίση» και η συνθήκη «Δουβλινο 2», η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

prosfyges-001«Τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που συγκεντρώνονται στην Ειδομένη του Κιλκίς αυξάνεται ραγδαία, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

Φεύγουν κυνηγημένοι-τρομοκρατημένοι από τις χώρες τους, λόγω των φρικτών συνθηκών που δημιούργησαν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις, στις οποίες συμμετέχει και στηρίζει η ΕΕ μαζί και η Ελλάδα. Σκοπός τους είναι να φθάσουν σε κάποια χώρα της βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

Η κατάσταση που εδώ και μήνες υπάρχει στην Ειδομένη και τη γύρω περιοχή είναι παραπάνω από δραματική. Άνδρες, γυναίκες, έγκυες, βρέφη, μικρά παιδιά, ανάπηροι, γέροντες, ταξιδεύουν με όλα τα μέσα, παίζοντας κάθε στιγμή τη ζωή τους κορόνα – γράμματα, πέφτουν θύματα άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης, κυρίως από τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών, αλλά και από ορισμένους επιτήδειους επαγγελματίες, που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος από το δράμα τους.

Κυβέρνηση, Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση όσο και αν δηλώνουν το ενδιαφέρον τους, όσο κι αν προσπαθούν να διαχειριστούν την τεράστια μεταναστευτική ροή, δεσμεύονται από τους Κανονισμούς της Συνθήκης περίφημη συνθήκη. του «Δουβλίνο ΙΙ» και τις σχετικές Ευρωενωσιακές αποφάσεις και συνθήκες.

Τι προβλέπει, στη σύνοψή του, το «Δουβλίνο ΙΙ»; Ότι «ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά». Και ότι «μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα Είναι η συνθήκη που έκτοτε κρατά ομήρους πάνω από 300 χιλιάδες μετανάστες και μια χώρα ολόκληρη και είναι η ίδια συνθήκη που έσυρε την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια και γέννησε την ντροπή του φράχτη και της Αμυγδαλέζας.

Είναι η Συνθήκη που δεν τόλμησαν ποτέ, όπως και άλλες, να καταγγείλουν οι ελληνικές κυβερνήσεις του ραγιαδισμού και της υποτέλειας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς καλεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μπει μπροστά, να εντείνει την αλληλεγγύη του, να απομονώσει τις ρατσιστικές εκδηλώσεις και τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των αναγκών των προσφύγων.

Να διεκδικήσει:

• Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν.
• Εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στα κράτη – μέλη της ΕΕ, που έχουν ως πραγματικό προορισμό.
• Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τις υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ασύλου.
• Δημιουργία ανθρώπινων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας.
• Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
• Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες.
• Αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς».

Σχολιάστε