My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Η Επιμορφωτική για υπηρεσίες ασφάλειας

DSC_0088Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo da Vinci  – Άτομα στην Αγορά Εργασίας υλοποίησε Κινητικότητα διάρκειας 2 εβδομάδων, με τίτλο «Απόκτηση Ευρωπαϊκής Εμπειρίας στην Παροχή Υπηρεσιών Προσωπικού Ασφαλείας (QUALISECURITY)». Την αρχική ιδέα αλλά και όλο το συντονισμό του σχεδίου είχε η Επιμορφωτική Κιλκίς ενώ Φορέας Υποδοχής από τη Σικελία ήταν ο Οργανισμός Κοινωνικής και Οικονομικής ΑνάπτυξηςAsterisco”.

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελούμενη από 19 στελέχη παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Security- οι οποίοι ως επί το πλείστον είχαν καταρτιστεί στο ΚΕΚ Επιμορφωτική και πιστοποιηθεί από το ΚΕΜΕΑ) ταξίδεψε στο Παλέρμο της Ιταλίας προκειμένου να αποκτήσει στοχευμένες:

  • γνώσεις που αφορούν την ασφάλεια εγκαταστάσεων, υποδομών, τον εξοπλισμό και τα μέσα προστασίας, τις μεθόδους και διαδικασίες προστασίας προσώπων και χρηματαποστολών, τις ευρωπαϊκές τάσεις, πρακτικές και προοπτικές του κλάδου σε σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα κ.α.,
  • δεξιότητες  (όπως για παράδειγμα η παροχή πρώτων βοηθειών σε βρέφη και ενήλικες, η  χρήση αντικλεπτικών συστημάτων και άλλων σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων, μέθοδοι αντιμετώπισης καθημερινών περιστατικών υψηλού κινδύνου κ.ά.) και
  •  προσόντα τα οποία σχετίζονται με την προσφορά εργασίας αλλά και με την προσωπική τους ανάπτυξη και βελτίωση γνώσεων.

Επιπλέον η ομάδα είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολύτιμες εμπειρίες σε θέματα Ασφάλειας μέσα από επισκέψεις σε ένα ευρύ φάσμα εταιριών καθεμία από τις οποίες δραστηριοποιείται – με διαφορετικό τρόπο – σε θέματα υπηρεσιών security.

Οι επιχειρήσεις και οργανισμοί που επισκέφθηκε η εκπαιδευτική ομάδα κατά τη διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό, δραστηριοποιούνται στα αντικλεπτικά συστήματα, τη βιντεοπαρακολούθηση, τα συστήματα συναγερμού, την παροχή υπηρεσιών προσωπικής φύλαξης. Ακολούθως αναφέρονται μερικοί από τους οργανισμούς που επισκέφθηκαν οι συμμετέχοντες : Δημοτική Αστυνομία του Παλέρμο, MAITEC (ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ασφαλείας), SEPI Srl (συστήματα συναγερμού), STARSYSTEM (εποπτείας και παροχής υπηρεσιών ασφαλείας), BSI SECURITY (παροχής υπηρεσιών ασφαλείας), EUROPOL (εταιρία εποπτείας), DETECTIVE SCRIMA (διεξαγωγής ερευνών) και η  HYDRA SPORT (αθλητικό κέντρο με πισίνα). Στους φορείς αυτούς έγιναν επιτόπιες ενημερωτικές επισκέψεις για τις ανάγκες του προγράμματος αλλά και πρακτική εξάσκηση στα χρησιμοποιούμενα τεχνολογικά μέσα και εργαλεία. Μέσα απ’ αυτές τις επισκέψεις, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και αξιολογήσουν τις πρακτικές αλλά και την τεχνολογία – εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι εταιρίες που σχετίζονται με την φύλαξη και την ασφάλεια στην Ιταλία. Μάλιστα, για την επιτυχή κατάρτιση των συμμετεχόντων οι συνεργαζόμενοι φορείς εξασφάλισαν την ύπαρξη κατάλληλων εκπαιδευτών.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν  τους στόχους του σχεδίου και την ελληνική αποστολή δίνοντας συνέντευξη στο Ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Video Sicilia. Οι γνώσεις, οι εμπειρίες, οι δεξιότητες και τα προσόντα που απέκτησαν  οι συμμετέχοντες θα τους διευκολύνουν στην επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη και θα εδραιώσουν την επαγγελματική τους θέση. Κάθε συμμετέχοντας απέκτησε ένα κοινό Πιστοποιητικό Κατάρτισης από τους δύο φορείς συνεργασίας καθώς και το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Europass.

Παράλληλα με την εκπαίδευση, ο Φορέας Υποδοχής Asterisco φρόντισε ώστε οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να γνωρίσουν την πολιτιστική ζωή, την παράδοση και την κουζίνα της Σικελίας μέσα από επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, περιηγήσεις στην πόλη του Παλέρμο και φαγητό σε χώρους με παραδοσιακές σπεσιαλιτέ.

Η συνολική εμπειρία που βίωσε η εκπαιδευτική ομάδα χαρακτηρίστηκε από μέρους των συμμετεχόντων  ως μοναδική και εξαιρετικά χρήσιμη προς την ειδικότητά τους. Επίσης οι ίδιοι εξέφρασαν στην Επιμορφωτική Κιλκίς την επιθυμία τους για συμμετοχή σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη και δια βίου μάθηση.

Δελτίο τύπου από ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ

Σχολιάστε