My Twitter Feed

20 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Κρασιά Γουμένισσας για Όσκαρ!   -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

ΓΝΓ: Υποβάθμιση ακριβείας -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Καταγγελία με αφορμή τη ΔΕΗ -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

23 υποψήφιοι στηρίζουν Μηνά -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Συναγερμός απ` τα 65 κρούσματα -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Ενωτικός και πάλι ο Κιλτίδης -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Η επίσκεψη του Γ. Βούτσινου σε Κιλκίς

Το νέο πεδίο που διαμορφώνεται στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, ανέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Βούτσινος σε ευρεία ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Κιλκίς.

Οι καινοτομίες του νέου συστήματος αναφέρονται στη διαβάθμιση του εθνικού πλαισίου προσόντων κατ΄ αντιστοιχία με το ευρωπαϊκό πρότυπο, στη λειτουργία πρότυπων ΕΠΑΛ, πειραματικών και θεματικών ΙΕΚ,  με διασφαλισμένα χρηματοδοτικά εργαλεία ύψους 400.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης για την πλήρη ανανέωση εργαστηριακού εξοπλισμού, την ψηφιοποίηση και για αναβαθμίσεις σχολικών κτηρίων.

Κομβικό ρόλο στο νέο εγχείρημα έχουν η θεσμοθέτηση του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας σε περιφερειακό επίπεδο, τα οποία θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στις μεταβολές της αγοράς εργασίας και θα εισηγούνται προτάσεις σχετικά με την αναπροσαρμογή των επαγγελματικών τομέων και ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Ι.Ε.Κ.,στα ΕΠΑ.Λ., τις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και στις Ε.Σ.Κ.

Κατά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην προβληματική σχέση προσφοράς και ζήτησης στις λειτουργούσες ειδικότητες των επαγγελματικών σχολών ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση των καταρτιζομένων και επισήμανε τις καταγεγραμμένες ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού που χρειάζεται η ΔΙΒΙΠΕ Κιλκίς ως προς τις ειδικότητες του ηλεκτροσυγκολλητή, του τορναδόρου, του ηλεκτρολόγου βιομηχανικών εγκαταστάσεων, του μηχανικού εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, του εγκαταστάτη αλουμινίου και του θερμαστή με προοπτική την κάλυψή τους.

 Η επαγγελματική εκπαίδευση, η εργασιακή απορρόφηση των νέων ανθρώπων και η συγκράτηση τους στον τόπο μας είναι ζητήματα κεφαλαιώδους σημασίας για το Δήμο Κιλκίς τόνισε ο κ. Κυριακίδης ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της πόλης του Κιλκίς με δύο νέους εκπαιδευτικούς βραχίονες, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στη συζήτηση πήραν μέρος με προτάσεις για το νέο εκπαιδευτικό εγχείρημα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Θεόδωρος Χριστοφορίδης, οι Διευθυντές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιώργος Καστανάς, Γιώργος Καραμούκης, ο αν. διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Κιλκίς Νικόλαος Κουλακιώτης, η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Δέσποινα Μαυρίδου, ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χαράλαμπος Βουλγαράκης ο κ. Αθανάσιος Δημητριάδης από τη ΔΙΒΙΠΕΚ, ο Προϊστάμενος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας Kleemann Γιάννης Σουμελίδης ενώ παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο κ. Μιχάλης Λοκοβίτης ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, ο Αντιδήμαρχος Διά Βίου Μάθησης Κώστας Πουντζουκίδης ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γιάννης Λιναρδάκης. και ο υπεύθυνος προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Ιωάννης Σκαράκης.

Σχολιάστε