My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Η ελληνική κωμωδία ζει!

Ο Δήμος Κιλκίς, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών και η Ομάδα Θεάτρου “Ελληνικο Θέατρο”  παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Φτυστός ο Μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή  το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014,  στις 9 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

Ftistos o makaritisΤα χρέη του Μιχάλη Μπεζενόγλου φθάνουν στο ταβάνι αλλά δεν φταίει αυτός.  Χρωστάει λόγω…κληρονομικότητας! Στο δικαστικό κλητήρα που καταφθάνει για να του κατάσχει τα πάντα και να τον συλλάβει, ο απελπισμένος οφειλέτης υποστηρίζει ότι η κατάρα να χρωστάει, να κρύβεται και να λέει ψέμματα στοιχειώνει το όνομα των Μπεζενόγλου!

Ξετυλίγεται έτσι η σπαρταριστή ιστορία της κατάρας του ονόματος που περνάει από προπάππου σε παππού κι από πατέρα σε γιο. Μια κατάρα που ξεκινάει με μια γέννα στο χωριό, συνεχίζει με μια κηδεία στην πόλη και φτάνει μέχρι τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του πρωθυπουργικού γραφείου για να καταλήξει στον καταχρεωμένο Μιχάλη του σήμερα, τελευταίο θύμα μιας…παρεξηγημένης δυναστείας! Με γέλιο και συγκίνηση, η κωμωδία «Φτυστός ο Μακαρίτης» περνάει από την ευτυχία στη δυστυχία, από την πτώχευση στην ανάκαμψη κι από την καταστροφή στο θρίαμβο, και αγκαλιάζει τη συμπεριφορά ενός λαού που αγωνίζεται ενάντια στη μοίρα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Η συγγραφέας του έργου, Πένυ Φυλακτάκη έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Θεατρικών Συγγραφέων. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σακατζής έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Πειραματική σκηνή της Τέχνης και με παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου, ενώ οι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης έχουν συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ και με σημαντικές θεατρικές ομάδες της πόλης όπως η Ούγκα Κλάρα, η Ακτίς Αειλίου, το θέατρο «Έξω από τα Τείχη», η Sourliboom και η NoVan Theatre Group.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Πένυ Φυλακτάκη

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής

Βοηθ. Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Χριστοπούλου, Νατάσσα Αστρεινίδη

Σκηνικά- Κοστούμια: Μαρίνα Γκούμλα

Βοηθός σκηνογραφου: Τριανταφυλλένια Οικονόμου

Μουσική: φωνητικό συγκρότημα Stringless

Φωτισμοί/ Κατασκευή σκηνικών: Αντώνης Ζαβουδάκης, Μάκης Μαριάδης

Γραφιστική επιμέλεια έντυπου υλικού: Βασίλης Παπαδόπουλος (vassilisdesign)

Παίζουν οι

Αγγελική Αρναούτογλου

Μάρα Γαβριηλίδου

Άννα Γεννησαριώτου

Αλέξανδρος Καλτζίδης

Βασίλης Κανελλόπουλος

Γιάννης Περδίκης

Λένα Πετροπούλου

Προπώληση εισιτηρίων 10 ευρώ  στο Café Patisserie   Sisters   Αγ. Γεωργίου 11   τηλ. 2341023906  και στο Βιβλιοπωλείο  Επιλογές   Δημητράκου 5,  τηλ. 23410 23057

Σχολιάστε