My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Ειρήνη για τον προϋπολογισμό

(Βίντεο) Με κριτική στο αφήγημα της κυβέρνησης ξεκίνησε την τοποθέτηση της η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023.

Σχολίασε πως αναφερόμενοι στις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, ξέχασαν πώς παρέδωσαν την χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά, “θυμάστε τι χάος μας είχατε αφήσει; Άδεια ταμεία, τη χώρα στο χείλος της εξόδου από την ΕΕ, την ανεργία στο 26,6% και το 1/3 του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας. Και φυσικά – το πιο σημαντικό – μας αφήσατε μια χώρα που είχε απολέσει την εθνική της κυριαρχία.”

Επεσήμανε δε, την εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με 37 δις στα ταμεία και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΝΔ αντί να ενεργήσει προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας επέλεξε “να μοιράσει χρήμα σε ένα 7%, μεταξύ τους και σε μεγαλοεργολάβους φίλους τους που έχουν αλώσει τα δημόσια ταμεία και κρατάει σε καθεστώς ανέχειας το 93% του πληθυσμού.”

Και όπως είπε, “όλα αυτά σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η χειρότερη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ αναφορικά με το ποσοστό ανεργίας και ανεργίας των νέων ενώ κατέχει θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των γυναικών, σε μια Ελλάδα που τα νοικοκυριά έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, που έχουμε από τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και που το καλάθι του νοικοκυριού συνιστά απλά εμπαιγμό.”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έννοια της κοινωνικής ευμάρειας και στον τρόπο που η ΝΔ την κατανοεί, με λουκέτα για τους μικρομεσαίους και επιδοτήσεις μέσω των αναπτυξιακών νόμων στους φίλους και βουλευτές. Κριτική έκανε και στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, συνοψίζοντας ότι “εάν δεν καταργήσουμε τον ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο δεν θα μπορέσετε να βάλετε φρένο στην κατακόρυφη αύξηση των λειτουργικών εξόδων παραγωγής και στην αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια αγρότες και κτηνοτρόφους στην απόγνωση.”

Συνεχίζοντας την αναφορά της στον ΕΦΚ στα καύσιμα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα, με τους πολίτες να εκμεταλλεύονται το χαμηλό κόστος στα καύσιμα και στα βασικά αγαθά από τις γειτονικές χώρες και κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τον ΕΦΚ καθώς η σημερινή κατάσταση οδηγεί σε σημαντική απώλεια στα δημόσια έσοδα.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της αρμόδιας Υφυπουργού για την ισότητα των φύλων, την οικογενειακή και δημογραφική πολιτική τόνισε ότι παρά τα επικοινωνιακά κόλπα, η χώρα μας παραμένει τελευταία στην Ευρώπη βάσει του ευρωπαϊκού δείκτη ισότητας, 1 στις 3 νέες γυναίκες είναι άνεργες και πολλά παιδιά βρίσκονται εκτός ΚΔΑΠ και εκτός βρεφικών και παιδικών σταθμών. Ειδικότερα για το δημογραφικό πρόβλημα τόνισε χαρακτηριστικά ότι “η κ. Συρεγγέλα εξήγγειλε χρηματοδοτούμενες δράσεις από το ΕΣΠΑ, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για το δημογραφικό. Αλήθεια τώρα; Αυτό χρειάζονται οι νέοι/ες; Ενημέρωση για το πόσο σημαντικό είναι να κάνουν παιδιά ή ουσιαστική οικονομική στήριξη για τη στέγαση, τη διαβίωση και την επαγγελματική τους αποκατάσταση;”

Κλείνοντας την τοποθέτηση της, η Ειρήνη Αγαθοπούλου απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, τόνισε εμφατικά ότι “το χρήμα που κατασπαταλήσατε και μοιράσατε σε δικούς σας και στερήσατε από την ελληνική κοινωνία πρέπει να επιστρέψει σε αυτή το συντομότερο δυνατό. Να αναδιανεμηθεί, να κινηθεί η αγορά, να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν υποδομές και κρατικές δομές. Η κοινωνία χρειάζεται νοσοκομεία, σχολεία, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Με λίγα λόγια, Δικαιοσύνη Παντού. Αυτό μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να το κάνει.”

Σχολιάστε