My Twitter Feed

12 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η δραστηριότητα του Κ. Τσαουσίδη

Την ανάγκη να ενισχυθεί η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς στο Δήμο και στην Περιφέρεια εκλέγοντας πολύ περισσότερους Τοπικούς, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους τόνισε ο Κώστας Τσαουσίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς, στην περιοδεία που πραγματοποίησε στο Χέρσο μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς συμβούλους, ώστε ο λαός του Κιλκίς να είναι πολύ πιο δυνατός την επόμενη ημέρα.

Για να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και να διεκδικηθούν ουσιαστικές λύσεις, ειδικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα υψηλά ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, την ανάγκη να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό ώστε μια σειρά έργα να γίνονται από τον ίδιο το Δήμο φθηνότερα και ποιοτικότερα και να μην σπαταλούνται πόροι σε διάφορους εργολάβους, για έργα και υποδομές που πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε, «είναι το μόνο και το πραγματικό αντίπαλο δέος στην κοινή αντιλαϊκή πολιτική Κυριακίδη – Βαφειάδη, οι οποίοι υπηρετούν πιστά τη γραμμή της κυβέρνησης, και όλες τις υπηρεσίες τις λογαριάζουν ως εμπόρευμα, όλα τα μετράνε στη λογική “κόστους – οφέλους”, όπως και οι Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης στη Θεσσαλία, που δεν κατεύθυναν τους προϋπολογισμούς τους σε αντιπλημμυρικά έργα και σήμερα θρηνούμε θύματα και καταστροφές λαϊκών περιουσιών».

Αυτό που θα μετρήσει για το λαό του Κιλκίς την επόμενη μέρα, είναι πόσο πιο ψηλά θα βρεθεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Δήλωση του Κ. Τσαουσίδη

Την ώρα που για τους μαθητές της Θεσσαλίας δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα σχολεία, που πάνω από 20.000 είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών πανελλαδικά, που για 100άδες μαθητές δεν έχει εξασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση από και προς το σχολείο και που η χρηματοδότηση για τα σχολεία έχει μειωθεί κατά 1,8 δις ευρώ τα τελευταία 12 χρόνια, η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών έρχεται να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων. Αυτή τη φορά με την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας.

Έτσι, από τη μία «ξεμπερδεύει» με την παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών από όργανα του Δήμου, και από την άλλη επιδιώκει να μειώσει κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση των σχολείων μεταφέροντας την ευθύνη των οικονομικών στις ίδιες τις σχολικές μονάδες. Δηλαδή τα ίδια τα σχολεία, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, θα αναζητούν οικονομικούς πόρους για να λειτουργεί το δημόσιο σχολείο.

Αυτό είναι το αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας, που «οραματίζεται» η ΕΕ. Αυτό το σχολείο υλοποιούν τόσα χρόνια η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το σχολείο υπηρετούν και οι κ. Κυριακίδης – Βαφειάδης στο Κιλκίς, που δεν βγάζουν άχνα γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα, αλλά κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για τη νέα γενιά και τις οικογένειές τους.

Το γεγονός ότι ανέχονται κάθε χρόνο μόλις 700.000 ευρώ να διατίθενται για τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Δήμου Κιλκίς (δηλ. μισό ευρώ ανά μαθητή την ημέρα), και μεγάλο μέρος από το κόστος για τις ανεπάρκειες των σχολείων να το καλύπτουν οι γονείς από την τσέπη τους, δείχνει τη σύμπλευσή τους μ’ αυτή την πολιτική.

Φτάνει πια με την «συνήθεια» που θέλει ένα φθηνό και μίζερο σχολείο. Τώρα, μπροστά και στις Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές μπορούμε «να πάμε αλλιώς», για τη μόρφωση των παιδιών μας, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία, κόντρα στην πολιτική Κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, Δημοτικών – Περιφερειακών αρχών που τα βάζουν όλα στο ζύγι «κόστους – οφέλους».

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι το μόνο αντίπαλο δέος σε μία βάρβαρη πολιτική που δεν υπολογίζει ούτε τις ανάγκες των παιδιών μας. Με πολλούς περισσότερους κοινοτικούς, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα δυναμώσει ο αγώνας για όλα όσα αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας.

Σχολιάστε