My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Η Δοϊράνη ενώνει για το νερό

Με στόχο την εξοικονόμηση του πόσιμου νερού  στην ευρύτερη λεκάνη της λίμνης Δοϊράνης και των δήμων Κιλκίς και Dojran από την πλευρά της πΓΔΜ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στην αίθουσα η Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου.

DEYAK KICK OFF MEETING 6Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 501.799€. ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΚ είναι 192.065€, ενώ του Δήμου Dojran 309.734€. η διάρκεια του έργου είναι 15 μήνες.

Τη συνάντηση προγραμμάτισε και συντόνισε η ΔΕΥΑ Κιλκίς, που αποτελεί τον Συνολικό Επικεφαλής Εταίρο και είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Την οργάνωση και υλικοτεχνική υποστήριξη της συνάντησης είχε η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε 4μελής αποστολή του διασυνοριακού εταίρου από το Δήμο Dojran με επικεφαλής το Δήμαρχο κο. Borce Stamov, ενώ την ΔΕΥΑΚ εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κος. Δημήτρη Τσαντάκης και ο Διευθυντής της κος Ηλίας Αβραμίδης.

Η συνεργασία της ΔΕΥΑΚ με το Δήμο Dojran ξεκίνησε πριν 2 χρόνια με την επίσκεψη στελεχών του Δήμου και της Επιχείρησης Ύδρευσης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ και στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Κιλκίς. Δεδομένης της πρόθεσης του Δήμου Dojran να προχωρήσει στην ανακατασκευή της δικής της μονάδας βιολογικού καθαρισμού ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση της Λίμνης, ζήτησε από τη ΔΕΥΑΚ να του παρέχει σχετική τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη τόσο στη φάση της κατασκευής αλλά και της λειτουργίας και διαχείρισης της μονάδας, αλλά και σε γενικότερα θέματα διαχείρισης νερού. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε μια μεικτή ομάδα εργασίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κατάθεση πρότασης στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013.

DEYAK KICK OFF MEETING 5Στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων που θέτει το έργο προγραμματίζονται να γίνουν μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις στην περιοχή του κάθε εταίρου αλλά και κοινές δράσεις.

Έτσι, από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ, μεταξύ των άλλων προγραμματίζεται η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, των προβλημάτων και δυνατοτήτων ανάπτυξης του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης, η Ψηφιακή χαρτογράφηση και ο έλεγχος του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης, η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και τεχνολογικών μέσων για τον έλεγχο των διαρροών ύδρευσης μέσω GPS, η προμήθεια Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) για την Ψηφιακή αποτύπωση πληροφοριών σε γεωγραφικές συντεταγμένες του δικτύου αποχέτευσης, η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης και η δημιουργία βάσης δεδομένων για την καταχώρηση χρήσιμων πληροφοριών για το έργο.

Από την πλευρά του Δήμου Dojran προγραμματίζεται η προκαταρκτική μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων της Λίμνης Δοϊράνης, η ψηφιακή χαρτογράφηση του δικτύου αποχέτευσης του Δήμου, η ανακατασκευή και εκμοντερνισμός της μονάδας βιολογικού καθαρισμού του Δήμου, η προμήθεια Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) για την Ψηφιακή αποτύπωση πληροφοριών σε γεωγραφικές συντεταγμένες του δικτύου αποχέτευσης, η προμήθεια Παγκόσμιου Συστήματος Προσδιορισμού Γεωγραφικής Θέσης (GPS) για την Ψηφιακή Χαρτογράφηση του δικτύου αποχέτευσης, εκμεταλλευόμενοι τη σχετική τεχνογνωσία της ΔΕΥΑΚ.

DEYAK KICK OFF MEETING 1Τέλος θα υλοποιηθούν δράσεις προβολής και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ποιότητα και την εξοικονόμηση του νερού, που περιλαμβάνουν εκδόσεις, ημερίδες, κλπ.

Σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης αυτή περιελάμβανε την επίσημη έναρξη του έργου που έγινε από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κο. Δημήτρη Τσαντάκη, στη συνέχεια χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι των 2 εταίρων κ. Αναστάτιος Αμανατίδης, και ο Δήμαρχος Dojran  Borce Stamov. Έγινε παρουσίαση του Δήμου Κιλκίς από την κα. Ράνια Κασκαμανίδου. Ο υπεύθυνος έργου από το Δήμο Dojran κος Andrej Angelovski μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου που σχετίζονται άμεσα με την ίδια τη Λίμνη και την ποιότητα των νερών της. Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κος Ηλίας Αβραμίδης έκανε μια σύντομη παρουσίαση του έργου, των επιδιώξεων και των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει και τον αντίκτυπο στη λειτουργία και τις υπηρεσίες που παρέχει η ΔΕΥΑΚ, ενώ το στέλεχος της ΔΕΥΑΚ κα Σοφία Κουρτίδου έκανε μια αναφορά στον έλεγχο της ποιότητας του νερού από τη ΔΕΥΑΚ, τις επιπτώσεις από την χρήση των συστημάτων GIS και GPS και τη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού του Κιλκίς.

Ακολούθησε συζήτηση για τον προγραμματισμό των δράσεων που η υλοποίηση τους θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα  και τέλος συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την διοικητική διαχείριση του έργου, τις υποχρεώσεις των εταίρων και τρόπους  αντιμετώπισης προβλημάτων κατά την υλοποίηση του προγράμματος και η επόμενη συνάντηση των εταίρων και τη θεματολογία της.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΔΕΥΑΚ

Σχολιάστε